onsdag 18 november 2009

Tutorial på Inkido julpåse

Idag har jag lagt ut en tutorial i Stämpelstudions blogg på en perfekt liten påse lagom till små julgåvor. Lägger in beskrivningen här med. Hojta till om något är oklart! Tutorial gåvopåse 1. Skär till ett cardstock med måtten 8 1/2" x 11". Lägg det horisontellt framför dig eller i skärmaskinen, och biga vid 2", 5", 7" och 10". 2. Vänd pappret och biga vid 2" och 7". 3. Nu ska alla flikar utom locket klippas bort från överdelen av påsen, den delen som är 2" bred, se bild. Klipp även bort lite ur den smala fliken bredvid locket, men enbart här! Klipp bort den lilla biten som blir kvar av fliken, nedanför bigningen. Klipp sedan upp i alla biglinjer i botten, se bild. 4. Använd en punch eller mönstersax till att göra en mönsterkant på locket. 5. Använd ett bigben eller liknande, och dra över alla vikningar, så att de är riktigt skarpa. 6. Montera dubbelhäftande tejp på den smala fliken på långsidan, och längst ut i kanten på motsvarande flik, och montera ihop. 7. Montera dubbelhäftande tejp på de två små bottenbitarna, och vik in dem. Montera fast den bakre fliken ovanpå. Montera sedan dubbelhäftande tejp längst ut på sista fliken, och tryck fast. 8. Kläm ihop boxen i överkant, så att ett veck bildas i sidorna. Montera på mönsterpapper på framsida, baksida och lock, något mindre än själva påsen. Jag har valt att skrapa kanterna och distressa dem också, för att få en sliten, gammaldags känsla. 9. Puncha hål i locket - men se till att hålen hamnar fritt från påsens intryckta sidor! Håll ner locket, och markera var hålen ska vara i själva påsen, och puncha dem. Har du en stark punch, eller starka nypor, kan du göra hålen i ett steg i stället. 10. Fyll påsen med din gåva, trä ett band genom hålen, dra ihop påsen och knyt en rosett. Dekorera! Så här blev min påse denna gången. Hoppas ni förstår min beskrivning, och att ni blir sugna att göra många påsar nu! Lämna gärna en kommentar här om du bloggar din påse, så kommer jag och kikar på den!! Ha det gott!!

6 kommentarer:

 1. Oj vilken fin påse du har gjort Linda. Du frestar mig och detta måste jag absolut pröva på. Tack för att du delar med dig av dina kunskaper. Ha en bra dag. Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Men gud va fint! Måste ju helt klart provas!

  SvaraRadera
 3. Ojojoj, så fint! Verkar svårt!? ;) Måste prova, TACK för instruktionerna! Kjaaaaam.....

  SvaraRadera
 4. Wow så fina påsar, tack för inspirationen och beskrivningen!! De här ska testas, hoppas jag hinner göra dom till denna julen. :) Kram Lena

  SvaraRadera
 5. Å vilken bra tutorial denna ska jag definitivt testa på!! Kram Mia

  SvaraRadera
 6. Hej, var har bilderna tagit vägen?
  Undrar Anna

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.