lördag 5 december 2009

Dagens lucköppning... dag 5.

Go' morron mina vänner! Idag går det i ett lugnt tempo här hemma, maken åkte till simhallen med lilltjejen tidigt i morse, innan jag och sonen gått upp. Så här går jag fortfarande och skrotar i morgonrock, tar det lugnt, och väntar på att de ska komma hem. Där av öppnade lilltjejen sin påse långt innan oss andra, men så brukar hon också alltid vara uppe före halva familjen på helgerna. Vi delar på helgen maken och jag, han går upp med henne på lördagarna och jag går upp på söndagarna, de gånger jag orkar. På så vis får vi varsin sovmorgon på helgen, även om den bara håller sig till nio-tiden, då den som är uppe med Leia brukar komma in med en kopp kaffe. Tyvärr finns det ju söndagar när jag inte alls orkar gå upp och ta henne själv, tur att jag har en förstående make, som bara är sur den första timmen- tills han vaknat till av lilltjejens goa humör! Idag ser grabbens skapelse ut så här, gissningen innan han började bygga idag var en storkäftad krokodil, med de stora runda ögonen långt bak. Gissningen är i stort set den samma, fast med lite modifikation... ... nu tror vi att det ska bli en krokodil med inbyggt lasersikte och någon sorts gevär! Geväret kan han fälla fram eller tillbaka, beroende på situationen. Mystiken tätnar! Lilltjejen blev nog glad över sin påse... den innehöll en hund! Så dags att redovisa min lilla klapp för idag. Har du missat var min kalender kommer ifrån, så kan du kila in till Julswappen och kika. Jag hade gissat på scrap-papper, nu går ju dessa förvisso att använda till scrappingen säkert, men ett block att skriva upp alla "måste-komma-ihåg" är ju inte dumt, för en med så extremt dåligt minne som jag. Tack, min hemliga tomte!!

2 kommentarer:

 1. Så fint block. :) Ja dem är verkligen fantasifulla de små barnen! Lego var det bästa jag visste som liten. (Svårt att hålla tassarna borta fortfarande.)

  SvaraRadera
 2. Vad skoj att se vad ni får. :)

  Så gjorde jag och sambon också när tjejern var mindre att vi delade på helgerna. Men som tur är har våra tjejerna ändå alltid varit sömntutor. :) Kanske de brås på mig. ;)

  Kramis
  M I N D I

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.