tisdag 29 december 2009

Födelsedagskort, julkort jag fått, shopping

Idag fick jag bryta julscrappandet med ett födelsedagskort. Ja, vi har ju inte bytt julklappar med alla ännu, så här pågår tomteverkstaden fortfarande! Men jag fick alltså göra ett födelsedagskort mitt i klappskapandet, det var faktiskt lite uppfriskande! Då passade jag på att göra ett enkelt och faktiskt ganska snabbtillverkat kort, dock med en del torktid. Under en superkort bloggrunda - utan kommentarer tyvärr, jag lovar att bli bättre på det efter nyår!!!! - hittade jag just det jag behövde för att göra det snabba kortet!! Biggan hade gjort ett så snyggt kort, som jag bara var tvungen att lifta. Ja, först var ju tanken att jag bara skulle köra en C.A.S.E. (Copy And Steal Everything), men sen bev det nog någon kombination av case och lift, tror jag...


Jag case:ade grenen med de vita bären, fast jag gjorde mina med min Fluffy-penna istället. Tyvärr syns det inte på fotot, hur häftigt det blev när puffyn "puffade" upp under värmepistolen, det blev superfräckt! (Klicka på bilden, så får ni upp den jättestor, då syns en del av effekten, men inte allt.) Även ramen runt dekorationen case:ade jag, men sen är det lift över resten. Jag tog crackle paint picked fence på kanterna på wellpappen, och monterade det bruna cardstocket med grendekorationen på. Bigade kortet till ett gatefold kort och monterade på wellpappen på den ena sidan. Insidan ville jag hålla i liknande stil som utsidan, så den blev enkel den med.


Jag blev nöjd, tack Biggan för inspirationen!

Sen måste jag ju visa vilka fina julkort jag fått!! De handgjorda jag får, kommer i största del från mina cirkeldeltagare, men i år kom även två andra. Det ena var från Scoobie, det följde med mina vinster, så det var kanske inte så oväntat.

Så litet och gulligt, alltid fint med änglar, eller hur?

Men det andra var desto mer oväntat, det var från Daniel, som jag skickat en KAOS till under hösten! Jag blev så glad! Tack snälla Daniel, så roligt att få ha en av dina skapelser. Kortet hänger framme med alla andra julkort, så jag beundrar alla vackra kort jag fått varje dag. Sen när julen är slut och man plockar ner all jul, då gör jag en folder för korten jag fått, så att jag kan spara dem. Naturligtvis är den scrappad med årtal och titel (julkort 2009)!


Sen kom det ett helt underbart kort från min vän och deltagare K, som gått i min cirkel på stan i hela sex terminer! Tack snälla rara för ditt deltagande i cirkeln, och för det söta kortet - jag misstänker skarpt att K tänkte på mitt nallesamlande när hon skapade kortet.

Så söt nallen är, som drar på den late lille kissen!!

Ett helt sagolikt vackert kort fick jag från min vän A, som också gått sex terminer i min cirkel - så sorgligt att jag nu varit tvungen att lägga den cirkeln på is. Jag är alldeles för dålig för att orka med den, men hoppas kunna köra igen om en termin eller två.

Så underbart kortet är, älskar den flickan.

Sen har jag också fått kort från några av mina nybörjare. Två kallar jag fortfarande för nybörjare, även om de gått två terminer i cirkeln på stan, men de halkade egentligen in på decoupage-bananskalet. De har dock hämtat in otroligt mycket kunskap om korttillverkning, så jag är mycket stolt över deras kort.

Det röda tomtekortet som är gjort med decoupage i 3D-teknik, kommer från A.

Det mindre, röda inkidokortet som kommer från E, har även det dekorationer med decoupageteknik, fast på insidan. (Ej med på bild.)

E tycker mycket om att experimentera fram olika vikningar och stängningar på kort, vilket syns tydligt här. Tack snälla rara A och E för era vackra julkort.

Men nu! Nu vill jag rikta ett alldeles särskilt tack till en person som gått min nybörjarcirkel här i höst. Hon kunde inte vara med de två första gångerna, sen var hon borta en gång till, men trots att hon bara gått på sju träffar har hon alltså plockat upp MASSOR!!!!!!! Jag är djupt imponerad, hon har verkligen tänkt till! Så glad över att kunna visa er kortet som N har gjort, tack snälla rara N! Tack också för allt ditt stöd, mailen går varm mellan oss ibland, hihihi.

En underbar port pryder framsidan...

... under den står tomten och väntar på att få dela ut klapparna...

Sen öppnas kortet liksom lite på var sida, lite kugghjulsprincip på stängningen...

...så kortet helt öppet, med den söta lilla musen som drar tomtens släde!

Jaa, sen har jag ju så klart fått en hel hög med vanliga julkort!! Det är så vackert där de hänger på väggen, de sitter i klädnyporna nu istället för grabbens julkalender. Ska fota det i morgon, så ni får se.

Nu ska jag avsluta med lite ögongodis! Detta shoppade jag hos Camilla på designat, tack snälla Camilla för att du tog emot oss.

Jag shoppade:
18 cardstock i 8 olika färger (cs är alltid bra att ha många av, dock köper jag alltid för få, och alltid fel färger!! Händer varje gång...)
7 mönsterpapper ur Basic Greys serie Indian Summer - såååå underbara
4 mönsterpapper ur Basic Greys serie Eerie - jag som sade till sonen att jag INTE ville ha halloween-papper.... men så köpte han ändå ett som han ville att jag skulle göra något med - Nikki Sivils Boo-tiful - då var jag ju tvungen att köpa något att matcha med!
2 mönsterpapper Pinkpaislee - Paislee Postcards - bra att ha och klippa ut
1 ark element stickers från Indian Summer-serien
1 ark bokstavsstickers från Indian Summer-serien
1 ark element stickers från Eerie-serien - att matcha sonens papper med (fast det matchade inte så bra såg jag när jag väl kom hem.... nåja, det löser sig!)
3 olika ark med destination die cuts från Teresa Collins serie Travelougne
3 mp med utskuren kant. Har en scallop cirkel sen tidigare som jag fortfarande inte använt, vet inte vad jag ska göra med dessa heller, men jag gillar dom såååå mycket!! Nån gång ska de väl komma till användning, om inte så till mall!!

1 ark med alfabetsstickers i floc
1 frp journaling cards Take Note från Indian Summer
1 frp vita halvpärlor - med en härlig pinuppa man kananvända till något fräckt alster!
Och äntligen!!! Jag har väntat läääänge!! Alfabetet Chemistry från QuicKutz!! Så användbart vardagsalfabet, tycker jag!

Jaa, det var allt! Men sen har jag ju beställt lite mer också, som kommer längre fram. Bland annat ska jag i morgon lägga beställning på minirosor från England, bara äääälskar dessa minirosor, inte många alster blir utan dem. Vill någon hänga på, så hinner ni fortfarande! Maila mig (adressen står i min profil) allra senast kl 10.00 i morgon förmiddag, så hinner ni vara med. De har 10% december månad ut, dessutom ligger pundet relativt lågt just nu, ca 11,50, så det är verkligen rätt läge att beställa. Kika in alla underbara blommor här . Tänk bara på - om du vill hänga på - detta när du mailar mig: 1 Produktens namn och färg 2 produktens varunummer 3 hur många det är i förpackningen 4 hur många förpackningar du vill ha. Sen kommer jag att ta ut betalt i förskott av de som vill/hinner hänga på, det hoppas jag att ni förstår. Jag måste ju betala omgående när jag beställer, och jag vill helst inte ligga ute med pengar.

Vill du vara med, men hann inte denna gången? Ingen fara! Det blir fler gånger!! Detta är tredje gången denna hösten, så jag kommer definitivt att beställa igen. Maila mig och tala om att ni vill vara med nästa gång, så hör jag av mig då.

Har ni orkat ända hit??? Oj, oj, oj ni är verkligen värda en eloge!!! Nu ska jag ge mig, jag måste ju skapa något som jag kan blogga om i morgon!! Stort tack för att ni orkar med mina mastodontinlägg, och stort tack för alla underbara kommentarer ni ger mig om mitt arbete!!

10 kommentarer:

 1. Jo, jag kände mig allt skeptisk till ditt födelsedagskort, kan jag erkänna. En lite knubbig gren med vita fläckar, men Linda, vad har det flugit i dig?!
  Aha, vad står det här, något om fluffpenna. Nu blev det lite mer intressant. "Klicka på bilden" Ja, det måste jag ju då. MEN VA HÄFTIGT! Linda, din heder är återupprättad! Helt klart coolt!

  SvaraRadera
 2. Här fanns det mycke fint att titta på.... :O)
  Ha ett Gott slut och Gott Nytt År.

  SvaraRadera
 3. Hej Linda, ursnyggt kort, men vad är en fluffypenna? En sådan vill jag ha!!! Kram Gertrud

  SvaraRadera
 4. Klart att man orkar läsa till slutet kompis! Va fina kort niu fått och du knåpat!!! Det måste vara ett syndrom det där med att >ALLTID handla för få och fel färg på cs!!!! Ja e me i den klubben!!!
  Vill önska dig ett riktigt gott nytt år och ser fram emot att se vad du skapar under nästa!!!
  tack för all inspiration och stöttning till en grön bloggare
  Kramar till dig
  Linapyssel

  SvaraRadera
 5. Oj va mycket fina kort du har fått! Poppis du är! :p
  Ville passa på å önska dig ett riktigt Gott Nytt År!
  kramar!!

  SvaraRadera
 6. Det var da bare det minste jeg kunne gjøre når jeg hadde fått den dritstilige KAOS-awarden! ;P

  God jul, og godt nyttår til deg! ;P

  dan!el

  SvaraRadera
 7. Åh så fina kort!!! Men det allra finaste var det vi fick utav dig i julklapp! Åh så underbart det var! Tom min lilla dotter (9 år) sa -Mamma det här är det finaste julkortet vi har fått! :)
  Det du!!! ;)

  Sen vill jag passa på att önska dig ett jätte fint 2010 och jag vill tacka dig för detta året för det var året jag lärde känna dig. :)

  Tack för alla underbara paket som du förgyllde min December månad med. :) Du är bäst!!!

  Hoppas att du fick ett litet brev från mig i dag. :)

  Kram kram
  M I N D I

  SvaraRadera
 8. Ja vi fick inte ditt julkort i julklapp...tss. Det kom ju i brevlådan förståss. ;)

  Kram igen!

  SvaraRadera
 9. Vill tacka för det underbart vackra julkortet jag fick av dig samt önska dig och din familj ett gott slut och gott nytt år!
  Fantastiskt vad många vackra julkort du har fått...Det är så roligt att se vad mycket fint alla har gjort.
  Kram Plingan

  SvaraRadera
 10. Gott Nytt år önskar jag dig!!!

  Kram Maria
  http://mariasdagbok.blogspot.com/

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.