måndag 15 februari 2010

Vem vill inte vakna till fågelsång varje morgon?!

Jaa, det vore inte dumt! Kanske skulle jag be maken spela in lite fågelkvitter, och fixa en liten sak att stoppa in i min nya, fina fågelholk? Njae, det blir nog lite för krångligt, jag får tänka mig fågelsången istället. För idag bjuder jag på en söt liten fågelholk.Jag hade detta stativ i mina gömmor hemma, egentligen satt det en provdocka på den, men provdockan fick flytta. Skar ut stommen i cerise cardstock, taket stansade jag med MS-stans, sen skar jag ut vit cardstock, stansade med MS-stansen igen och körde den genom min paper crimper.  Sittpinnen är en avknipsad blompinne, målad med vit akrylfärg.

Monterade mattor på holkens sidor med mönsterpappret "Spring Burst" från 3 Bugs In A Rug. Alltsammans fick en omgång med distress Worn Lipstick. Runt holkens ingång har jag monterat rosa halvpärlor från KaiserKraft. Stansade ut fågel, swirls, blommor och grenar, allt utom grenarna fick sig en distressomgång med.


Fågeln är utstansad två gånger, och sen ihopmonterad med små vinklar av papper på insidan, för att få en lite mer 3D-känsla av den. Använde en swirl att maska med. För att dölja sittpinnens fastsättning inuti holken, har jag lagt in lite bomull, som får symbolisera redet. Denna var kul att göra, kommer definitivt att göra den fler gånger. Funderar redan nu på att göra en kompis till denna, eftersom jag har en till provdocka står på stativ i fönstret.

Mallen till fågelholken hittar ni HÄR!

15 kommentarer:

 1. Men ååh vad fin! Hur söt som helst ju! =) Inspirerande!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Mäktigt söt sak - fantastiskt vad man kan göra med lite papper. Kram

  SvaraRadera
 3. Åh va fin! Jag har så länge varit sugen på att göra en fågelholk och nu bara måste jag ju göra en. Helst skulle jag vilja ha ett sånt där ställ också för det var verkligen galet snyggt.
  Kram/Veronica

  SvaraRadera
 4. Såå fin den är! Och så fiffigt att sätta den på en pinne, det blev så bra. Snygga papper och alla detaljer. Jag tittade i din ordlista men kunde inte hitta "Pring Burst", vad är det? Mycket inspiration i allt du gör, du är en flitiga lisa. Ha det jättebra, kram Gertrud

  SvaraRadera
 5. Mycket, mycket fin!!! Kram, Lena

  SvaraRadera
 6. den är riktigt fin men. Jag skulle gärna göra en jag med, men har ingen aning om var man kan hitta beskrivning på hur. Kul grej att ge bort =)

  SvaraRadera
 7. Åh vilken fin holk.
  Jag vill passa på att tacka för det otroligt fina kortet som jag fick, riktigt fint.

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 8. Åh, så fin! Det t o m klirrade till lite i min inspirationsnerv- den som letar projekt till en viss tävling... :-)

  SvaraRadera
 9. Du är makalöst duktig!!! sååå fin denna är..vilket jobb du lägger ner!

  SvaraRadera
 10. Ny tokspännande tävling hos Tant..

  http://uj76.blogspot.com/2010/02/tant-lottar-ut-ett-presentkort-vart_16.html

  ..med chans att vinna ett presentkort från en mkt braig barnbutik =)

  SvaraRadera
 11. Vilken kanonsöt fågelholk!

  SvaraRadera
 12. Sååå läcker fågelholk :):) Finurligt att sätta den på pinne ;)
  Ha en bra onsdag.
  Kram, Britt-Inger.

  SvaraRadera
 13. Spännande vad man kan göra med papper! Fint :)!

  SvaraRadera
 14. Det var den sötaste fågelholk jag någonsin har skådat!! Man får lite vårkänslor av att titta på den!
  Kramizar Plingan

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.