tisdag 9 februari 2010

Ruggigt spännande!! *Edit: nu med länk!*

LÄNSFINAL I VI I 5:AN!!!!!!


Tannefors - Änggårds (Lucas skola)

7-6!!!


Jag har inga naglar kvar!!!!

~ ~ ~ EDIT: ~ ~ ~ 


DET STÅR 15-15, FÖRSTA UTSLAGSFRÅGAN!!!

~ ~ ~ EDIT: ~ ~ ~

Vill ni veta hur det gick???

.

..

...

....

.....

......

.......

........

.........

..........


DOM VANN!!!!!

 När Stegen började, stod det 10-10..... nagelbitande jag vet. Lucas, min son, inkallad som expert... Leia satt här hemma framför tv:n, och jag hade mobilen i örat med radion på...

Frågan på 5 poäng (ja båda lagen valde den svåraste nivån...) löd:

"Vad heter den myndighet i Norrköping som ansvarar för klimatfrågor?"

Kan ni den??? Vad svarade lagen......? Änggårdsskolan - och Lucas - svarade...... SMHI.... Tanneforsskolan svarade...... SMHI!!! Rätt svar? Jo, SMHI så klart!!

Fortfarande lika!! Utslagsfrågor! Efter första utslagsfrågan.... 16-16!!!! Efter andra utslagsfrågan fanns det en vinnare, man skulle gissa på antalet elever i en privatskola i Stockholm. Det lag som kom närmast vann. Lucas lag svarade 760, och det andra laget svarade 5000..... och det var något på 1100 elever..... så, Lucas klass vann!!!!

Så blev det prisutdelning, och till saken hör att det är klassresa på gång, men det finns ingen klasskassa... Priset var 3000 kr!! Skolresan fixad!! Tjoho!! Gissar att barnen är glada nu!!

Nu bär det av till regionsfinal mot Kalmar och Gotland!! Behöver jag säga att jag är stolt som en tupp?!?!

~ ~ ~ EDIT: ~ ~ ~

Här kan ni läsa om barnen. När ni kikar på bilden i reportaget, så ser ni Anna (den ena i laget) längst fram till vänster. Hon sträcker ut sin blombukett, och precis ovanför hennes utsträckta arm ser ni min son!! Festlig beskrivning av positionen, eller hur? Men ni förstår när ni kikar på bilden i reportaget. Eftersom Lucas "bara" är expert, så ingår han liksom inte i laget vad gäller publicitet och så... därför står han lite bakom, lite nedanför... Men lika lycklig ändå, så klart! Och jag ska även tillägga, att regionsfinalen är redan nu på torsdag 11/2!! Snabba puckar! De som är intresserade kan lyssna på radio P4 Östergötland 98,4 MHz, eller via datorn på Vi i Femman's sida.


7 kommentarer:

 1. Hej Lilla Tuppen!!!
  GRATTIS GRATTIS GRATTIS! Vilka ungar!!!! Ska hålla tummar och tår för dom i storslaget!!!

  Kram kram

  SvaraRadera
 2. GRATTIS!!! Jag förstår att det var spännande! Vilka duktiga ungar!

  kramis Pernilla

  SvaraRadera
 3. Nämen guuu så KUL :)

  GRATTIS :)

  Tusen tack vännen för att du svarade ang min blogg...

  Ha de gott.
  Kram Gurkiss

  SvaraRadera
 4. Det var lika spännande här i Sundsvall. Tänk att tävlingen fortfarande kan vara så intensiv trots att det "bara" är femmor. Klart du är stolt - stolta på bara! Kram

  SvaraRadera
 5. ÅHH vad roligt att de gick vidare!!
  Vilket äventyr de får vara med om och det bästa av allt, det är ju inte slut än!!Jag håller tummarna för Lucas och hans klass.
  Kramizar Plingan

  SvaraRadera
 6. Vad roligt att dom vann. Hälsa dom grattis. Ha en jätte bra dag. Kramar Karina

  SvaraRadera
 7. Vad roligt att dom vann. Hälsa dom grattis. Ha en jätte bra dag. Kramar Karina

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.