söndag 4 juli 2010

Åksjuka, mässinköp, BoM-LO.... och vinst!!

Hemma igen, efter en snabb tur till Dalarna... Vi åkte upp sent i fredags, och kom fram ännu senare eftersom lilltjejen tydligen blivit åksjuk nu... mitt i ingenstans, med broräcken runt bilen gastar gubben att jag måste stanna! Men det gick ju inte, fick köra ett litet tag till innan jag kunde stanna... då hade hon redan kräkts upp allting och baksätet var i en enda smetig röra..... Leia grät, jag kämpade på så gott jag kunde med all värk och osmidighet, grabben kämpade mot kväljningarna - men hjälpte ändå till - och gubben spred ut våra tillhörigheter över vägkanten. Ja, det kändes så så när vi sågs oss runt omkring då det började lugna ner sig. Det som störde mig mest var väl att vi stannat just vid en infart till en skogsväg, och det kom en bil med ett par i yngre medelåldern som svängde in, stannade - för att fråga om de kunde hjälpa, trodde ju vi - nej för att ta posten i brevlådan, sen åkte de igen, med ett litet smil på läpparna. Då hade jag lust att kasta nåt efter bilen! Hade det varit jag, hade jag ju givetvis gått ur och frågat om jag kunnat hjälpa till! Jaja, alla tänker inte så... Men vi fick ordning på det, med hjälp av torky (tack Simon & Tomas för den designade torky-hållaren man fick på köpet! Tack vare den hade vi gott om papper), babyservetter, hundbajspåsar (att slänga kräksigt papper och babyservetter i) och badhanddukarna, som hjälpligt fick täcka barnstol och baksäte tills vi var framme. Sonen var så enormt duktig, stog och slet med att plocka upp allt vi slängde ifrån oss och lade i påsar; flickans superkräksiga kläder, hennes kräksiga snuttis Ninis, allt papper.... allt utan att knota ett dugg!!! Min älskade gubbe!! Lilltjejen var också så duktig, satt på skötväskan i bara blöjan och huttrade och grät lite medan jag hjälpligt tvättade av henne allt kräks och tog på henne rena kläder. Medan vi bytte kläder, passade på att byta blöjan samtidigt, stod hon barfota på alsfalten och grät, vi tänkte ju inte på att stenarna ovanpå asfalten skar in i hennes fötter, stackarn. Så fort hon fått ny blöja, rena kläder och sina sandaler (de nya fina, som hon tack och lov inte hade på sig när hon kräktes) så mådde hon genast bättre! Resan fortsatte, kraftigt försenat, Leia somnade så jag kunde slappna av med, vi skulle klara resten av resan utan fler missöden. Sent, sent var vi äntligen framme hos farmor och farfar i Falun, och vi var ju inte världens bästa föräldrar som tvingade henne att först duscha, och sen gå och sova utan sin älskade Ninis. Men det gick bra det med, hon var ju såååå trött.

Lördag morgon gick vi upp tidigt och gjorde oss i ordning. Startade mot Leksand i mycket lugn takt och jag gav akt på minsta muskelrörelse i hennes ansikte, beredd med en hundbajspåse ifall det skulle hända igen. Men ingen fara, puh! Familjen satte av mig vid Leksands Papperskraft, som vid första anblicken såg stängd ut; jag är ju van vid betydligt större scrapmässor. Familjen fortsatte sen till Leksands Sommarland där de skulle roa sig ordentligt medan jag shoppade. Efter 1,5 timme hade jag handlat upp mina pengar, allt detta shoppade jag: (klicka på bilden, så ser ni riktigt noga allt jag fick med mig)


* 20 st cardstock i basfärgerna svart, mörkgrått, ljusgrått, ljust beige och beige
* 4 st mönsterpapper: 1 st My Mind's Eye Quite Contrary "When I grow up" med matchande mönstrat papper, 1 st Bo Bunny "A gift of love - Love bandit love u deerly" och ett "Love bandit cut outs". Med andra ord: ugglor till lilltjejen!
* 1 set med 4 st punchar retroblomman. Sååå länge som jag velat ha dessa!! Får se hur mycket använd den stora punchen blir, kanske den dyker upp i säljbloggen om ett tag...
* 4 st buketter med dekorationsbär, en i varje färg
* 6 st pearl maker (köp 5 och få en 6:e på köpet)
* 2 burkar underbara rosor med spets från Kort & Godt
* 1 st BIA 6"x6" Bamboo spine cover-all, till mina BoM-LO:s på SS
* 1 st Perfect Closures till ovanstående
* 1 skitsnygg, manlig stämpel från Kort & Godt
* Underbara Paper Layers Vintage - tack Bellamio för att du tipsade mig om dessa!! Helt ovetandes, på din önskelista! Blev nyfiken och klickade på länken, såååå underbara!!
* 1 förpackning Envelopes & Tags book
* Spellbinders Nestabilities circles

Sååå nöjd med mina inköp, och det ska jag väl vara efter att jag spenderat 1500 kr!!! Väl utanför var klockan bara två på eftermiddagen och jag bestämde mig för att köra permobilen ut till Sommarland. Kan ju inte ta så lång tid tänkte jag, och massor med vackra klassiska bilar att titta på hade jag med. Efter 30 minuter hade jag betalat in mig på Sommarland, och började leta efter familjen. Sen hade vi en supertrevlig eftermiddag tillsammans!

Idag startade vi så bilfärden hem, efter att ha konfererat med svägerskan läkaren och Fass.se så gav vi Leia en kvarts åksjuketablett tillsammans med lite pasta och vatten, det gick superbra!! Färden hem gick så bra, inga missöden! Hädanefter får hon postafen precis som jag och grabben när vi ska åka långt. Vi stannade och fikade vid en skogsväg, maken fotade oss när vi diskuterade "tjejhemligheter"!!!


I alla fall så ser det då ut, eller hur??

Jag har glömt att visa upp min BoM-LO som jag snabbt scrappade ihop siste juni, och hade väldiga schå med att få in i galleriet. Databasen hade ju klappat ihop på SS, så jag fick dispens att lägga in den den 1 juli istället. Jag blev riktigt nöjd faktiskt...


Först kände jag inget alls för temat "Hemma hos mig", men så sista dagen kom jag på att jag alltid drar igång en massa bra projekt här hemma, men jag klarar ju aldrig av att genomföra/slutföra dom pga mitt handikapp. Så det är alltid min stackars gubbe som får rycka in och genomföra mina idéer.... och då ser det ut så här!

Apropå SS, så hade jag ju bråttom att kolla på vinnarna från cropen, och blev ju så klart jätteglad! Jag blev Årets Midsommarbrud, och kammade hem 1 frp med sommarpapper (Freja Skapargård), ett presentkort på 150 kr (Tant Scrappa) och ett scrappaket (Scrap & Tryck i Vedum). Tjooohooooo!!!

Hoppas ni också har haft en bra helg!!!

5 kommentarer:

  1. Stort grattis till dina vinster!! Midsommarbrud!! Ja jag tackar....
    Bra jobbat =)
    Kram kram vännen!!!

    SvaraRadera
  2. Det var ju mycket roligt på en enda helg!!!

    GRATTIS MIDSOMMARBRUDEN!!

    Och grattis till alla roliga inköp i Leksand - själv stannade jag hemma i solen pga ingen bil...

    Charlotta grattar

    SvaraRadera
  3. Grattis till årets midsommarbrud. Det är du värd många gånger om, så duktig som du är. Fina saker har du handlat på mässan ser jag. Jag var dit förra året och det var lika varmt då. Ha det gott. Kram Lena

    SvaraRadera
  4. Grattis sötaste du till vinsten ...erna på SS!!! Tjihooo!!! Väl värd detta är du!!!

    Hoppas lill tjejjan hämtat sig efter persen....och ni med!!
    Kramar Lina

    SvaraRadera
  5. Hej!
    Ja du det där med spyor i bilen är jag bekant med. Min dotter är med åksjuk, hon brukar sääga att det är varmt sen går det får, det rör sig om sekunder. Numera inte lika ofta då hon har fått åkarmband som funkar döbra.
    Grattis till vinster och sommarbrud. Vilken himla tur du har. Jättefina grejer du fått ihop för dina pengar. Jag har inte lyckats shoppa nåt än på semestern. Men det blir väl
    Kram Marina

    SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.