söndag 11 juli 2010

Trykkpressa Juli

I Trykkpresse-utmaningen hos Ett Trykk skulle man inspireras av en färgglad bild...


Min väninna Nina lånade min cykelstämpel och fick till ett superfint kort, så jag blev lite inspirerad av att använda samma stämpel. Men för att det inte skulle bli alltför lika, valde jag att stämpla min på krympplast istället. Lät färgerna ligga i baserna och stämpelmotivet, och lät cykeln förbli svart-vit.


Har använt de nya papprena jag vann från Freja Skapargård, de passade ju utmärkt till denna utmaningen. Stommen är vit cardstock, har även använt samma vita cardstock som matta till det andra mönsterpappret. Snodde lite scrapfloss runt den rutiga mattan och monterade den med distanstejp på det gröna pappret. Stansade ut akvarellpapper med en nestabilitie, och stämplade med Inkidos nyponros. Stämplade sen flera stycken rosor på ett ark akvarellpapper, och klippte ut efter att ajg färglagt med tombows. Klippte sen ut olika delar i rosen, så att jag kunde bygga upp ett 3D-motiv av stämpeln. Allt som allt består motivet av sex lager, med distanskuddar emellan. Lade rosa peral maker i hörnen och glitter lim frosted lace i mitten på rosen. Hängde sen den krympta cykeln i flossen med hjälp av en karbinhake. Detta kortet var riktigt kul att göra!

2 kommentarer:

 1. Vilket härligt sommarkort, jag älskar äppelgrönt och rosa ihop, jättefint Linda!
  Kramar Plingan

  SvaraRadera
 2. Så fint kort! Jeg er så glad i krympeplast, så sykkelen din er helt super! Takk for at du lot deg inspirere av utfordringen vår :)

  Åshild
  Ett trykk

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.