söndag 1 augusti 2010

Juli månads BoM

Som tur var hann jag göra BoM:en till SS klar innan ryggen kraschade igår, laddade till och med upp den på SS innan... Men jag har ju ännu inte visat den här. Temat för juli månad var "Min semester":


Dessa BoM:arna scrappar jag ju i 6"x6", så man får pula lite för att få plats med mer än ett kort... Här minskade jag ner dom ganska rejält, så att alla tre fick plats på längden på ett 15x10 cm kort. Slipade korten i kanterna för att de skulle bli lite slitna, sen mattade jag dom med ljusblå swiss dot cardstock. Monterade sen upp dom på en egenhändigt gjord dörr, med en skylt till, hur jag gjorde dom ser ni längre ner. Bakgrundspappret är TH-design, jag har stämplat med swirlstämpel runt kanterna, brun pearl maker i hörnen. Monterade ett fisknät i nedre högra hörnet, som ursprungligen var ett apelsinnät, målat svart med hobbyfärg. I nätet knöt jag fast några charms: snäcka, fiskskelett, sjöhäst och en sjöstjärna. Skrev titeln med dymo och minialpha, på skylten skrev jag med mina egna minialpha - utskrivna på skrivaren.

Dörren och skylten gjorde jag genom att stämpla flera gånger med stolpen i detta setet från Vilda Stamps:Klippte sen ut min dörr, distressade den lite på kanterna, och monterade på riktiga gångjärn. Jag klippte ut en baksida som var exakt likadan som framsidan, och limmade fast gångjärnen på baksidan (på framsidan använde jag TH:s minibrads för att fästa gångjärnen). Monterade även fast en nyckelhålbrads vid öppningen, som stängs med en liten bit övningskörningsskylt på varje sida. Skylten gjorde jag på liknande sätt, den bit jag klippte bort från nederkanten av skylten, klippte jag till som stolpe att sätta skylten på. Två små TH-brads håller fast skylten.


På insidan av dörren har jag skrivit ner min journaling, men först skrev jag bakom fotona på dörrens baksida vad de föreställde. Min journaling:

"Semester... förr var det att åka iväg någonstans - som här: Skiathos septemner 2003. Nu, är semester att ta det lugnt, att bara vara... ta dagen som den kommer."

Pga mitt handikapp och sjukdom kan vi inte planera hur som helst. Planerar jag något långt i förväg - vilket händer mycket sällan - så gäller det att vara mycket försiktig veckorna innan: ta det lugnt, inte göra sånt som jag får mer ont av, äta mycket tabletter. Själva planerade aktiviteten måste präglas av lugn, försiktighet, mycket hjälpmedel och mycket värktabletter. Därför undviker vi numera att planera alltför mycket i förväg, istället bestämmer vi dagen innan eller ibland till och med samma dag att vi ska göra något. Då blir det självklart mest dagsutflykter. Annat blir det den dag vi har vunnit miljoners miljoner, och min mans önskedröm kan gå i uppfyllelse - en husbuss, inredd efter våra önskemål och mina behov, med ramp till ett stort bagageutrymme där jag kan köra in rullen. Då kan vi åka iväg på längre resor utan att det behöver kosta särskilt mycket för mig i värk. Men..... det kommer nog att förbli en önskedröm tror jag... svårt att få en drömvinst när man inte köper lotter eller spelar på tips/lotto.

8 kommentarer:

 1. Herre jee...vilken vacker sida och så fyndigt mad Vilda dörren!!!
  Du e en stjärna Linda!!!!!
  Hoppas att du snart känner dig lite bättre och att STOR vinsten åker åt ditt håll så att du kan sova ordentligt!!!
  Kram Lina

  SvaraRadera
 2. Otroligt fint Linda! Jag är stum av beundran :) Helt fantastiskt..gillar färgerna, fotona, fiskenätet, charmsen...jag kort och gott -Allt! Du är så duktig :)

  Jag blev tyvärr tvungen att flytta ännu en gång. Är du fortfarande intresserad hittar du mig här: (nu med ett extra s ;))
  http://louisesscrapperie.blogspot.com

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Trist med det onda. Superfin BoM - jag gillar speciellt fisknätet. Önskar dig bättring - ha det gott!

  SvaraRadera
 4. WOW!!!!!!! Såååå snyggt....Alla detaljer......Jag saknar ord! Kjaaaam.....

  SvaraRadera
 5. Tack för det jättefina kortet!!!

  SvaraRadera
 6. Ohhhhhh, vilket fint O underbart BOM du har gjort. Grattis dessutom till vinsten. Hoppas att vinsten gör att du tänker mindre på ryggen. Krya på dig. KRAM / Mandana

  SvaraRadera
 7. Oj oj, så himla fint! Det har du gjort bra och vad härligt med semester i underbara Grekland.. där var vi också tidigare i sommar!

  SvaraRadera
 8. Verkligen jättetuff, du är så himla duktig.

  Kram Marina

  Ps. supergrattis till vinsten. Ds.

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.