måndag 16 augusti 2010

Stor utmaning, BoM-LO & DT-alster

Inne på SS har det dragit igång en utmaning som kallas "100 alster innan shopping". Vi är flera tjejer som gått med i den, de flesta har sina egna regler, här kommer mina:

Jag ska skapa 100 alster innan jag får shoppa igen - FÖRUTOM:
* de två pysselträffarna som är inplanerade i höst
* förbrukningsmaterial, såsom cardstock, dubbelhäftande tejp, lim, stämpelrengöring.

DOCK, ska jag fundera både en, två och tre gånger innan jag shoppar på de två träffarna jag ska på - Linas pysselträff i Nol, 4-5/9, och LinköpingScrap, 11-12/9. Jag har en budget som jag SKA följa, och inte får överskrida - men jag fyller ju år mitt emellan träffarna, så där kommer det ju in pengar. Har inte bestämt ännu om de ska få ingå eller inte, det beror ju på hur mycket jag har sålt ihop med före, och hur stor den pengen jag eventuellt får är.

MEN det är tillåtet att använda material som jag eventuellt vinner i tävlingar. Jag har dessutom två stämpelkit på väg in, Vildastamps hemliga kit, Vintage och Jul. Jag kommer att räkna mina DT-alster, eftersom jag ofta lägger till av mitt eget material på dom.

Ni kan alla följa min väg fram till 100 alster på räknaren här högst upp i bloggen. Ibland kan det hända att jag uppdaterar antalet alster innan jag bloggar dom, det kan ju ha att göra med att de inte kan visas upp än av en eller annan anledning. Men nån gång visas de upp, förr eller senare.

Jag har faktiskt gjort SS's BoM redan nu!! Det brukar alltid vara så att jag sitter sista timmarna på månaden med den, men den är redan klar! Denna månaden var temat: Historien bakom Ditt Namn. Först tyckte jag att det var ett himla svårt tema, jag menar jag vet inte ett dyft om varför jag fick det namn jag fick. Men så körde jag på vad det är för betydelse för mina namn, och tog även med historien om mina efternamn. (Alster 3 till utmaningen.)


Jag har utgått från ett 6"x6"-papper från Tim Holtz serie Vintage Shabby - och nu slog det mig! Jag har ju gjort de andra i 15x15cm, så denna blev lite större! Nåja, det går nog att skära ner... Är ju inte så mycket som skiljer de två måtten åt. I alla fall så tog jag ett grått mönstertpapper, stämplade det med Splash-stämpeln från Vilda Stamps i brunt runt om hela LO:n. Klippte ut klocka, veckodagslapp och månadskalender från några andra papper i serien Lost and Founds , stämplade alla lite granna i kanten med samma stämpel. Stansade ut en label one med mina nestiesar i grungepapper, och stämplade även den lite i kanterna. Sen distressade jag alla kanter med edge scraper och chalkade. På kalenderbladet ringade jag in mitt födelsedatum, och lade sedan på crackle paint Rock candy. Klockan monterade jag på två visare på, som visar vilken tid jag är född, limmade fast dom med glossy accent så de inte skulle flytta på sig. Skrev lite journaling på veckodagslappen - jag är ju född en lördag: "Lördagen den 8 septemner 1973, kl. 07,34 födes jag. Jag fick namnen Linda Erica, och jag vet tyvärr inte varför. Jag var 3750 granm tung och 51 cm lång." I vänstra nedre hörnet har jag monterat några kugghjul, som jag skrivit ut från nätet, tror det var från Miss Cutiepie. Dom har jag lagt cracklelack på, och sen lagt Distress stickles Brushed Pewter på kanterna. På den utskurna labeln har jag klippt ut bokstäverna LINDA ur ett TH papper (Lost and Found), bokstäverna ERICA ur mitt eget utskrivna alfabet, chalkat kanterna på alla och sen monterat på dom lite slarvigt. Därefter skrev jag betydelsen av namnen direkt på pappret under varje namn. Jag tror att ni kan se vad det står, om ni klickar upp bilden större, eller hur?! Sedan monterade jag på siffrorna -73 längst ner, det år jag föddes.


Under labeln har jag stuckit in en tag, gjord av en primaförpackning, som jag målat med gesso. När det torkat, chalkade jag kanterna och skrev min journaling:
"Född Tammelin, bytt till Karlström i 6-års åldern. Bytte tillbaka till Tammelin i övre tonåren. Gifte mig till Horn 1998. Nu byter jag aldrig mer!" Upphängningshålet i primaförpackningen blev utmärkt att fästa banden i, ett organzaband beige och två snoddar naturgarn, ljust och mörkt brunt.

Eftersom det är måndag så har jag ju också gjort ett DT-alster för BeWed. Vill man kika närmare på detaljerna kan man klicka på bilden. Då kommer man in till BeWeds blogg, och där kan man klicka upp bilden i större storlek.


Valde att göra ett kort med spillbitar av julpapper med en påskstämpel på! Funkar till alla tillfällen faktiskt! (Alster 4 till utmaningen.)

6 kommentarer:

 1. 100 alster,,,, då skulle ju inte jag få shoppa på flera år! Vad är det då för mening med att scrappa?! :-D
  Gillar annars tanken!

  SvaraRadera
 2. Mycket fin BoM och Dt-kortet är ju kalas. Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Hej jag såg den loggan om 100 alster för ett par dar sen och funderade på om jag skulle anta den utmaningen.....kanske....om inte lim ingår.Har annasr mycket "skit" som ligger och väntar.

  Kram Marina

  SvaraRadera
 4. Hej Linda
  Nu har jag lusläst din blogg och tänk så mycket fint jag hittade! Senil som jag är undrar jag om jag varit här förut... *rodnar*

  Tack för din fina kommentar hos mig. Jag vet faktiskt inte vart man kan få tag på organizern, den släpptes nu i augusti så den kanske inte finns i våra butiker än. Men du kan ju alltid höra med tex Skaparlusten om inte de kan ta in den.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Jättefin BOM-LO! Gillar hur du tolkade utmaningen och så gillar jag förstås färgerna och hela upplägget massor!

  Skulle aldrig klara att inte handla innan jag gjort 100 alster. Då skulle jag få vänta ett par år :) Lycka till, det ska bli kul att följa utmaningen!

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Ohh va fin BOM!!!! Du är så himla duktig Linda. Meee lööööv!!!!fÄRG TONERNA ÄR KANON!!
  Jag är galet taggad inför träffen och lovR ATT INTE STRESSA MED FÖRBEREDELSERNA. hAR VARIT DUKTIG OCH SNÄLL MED MIG SJÄLV OCH FÖRBERETT UNDER LÅÅÅÅNG TID SÅ ATT FAMILJEN OCKSA SKA FÅ SITT OCH HINNAS MED...+ ATT MAN MÅSTE JU HA MASSA KRAFT KVAR TILL SJÄLVA HELGEN OCH PYSSLANDET!!sOVA FÅR MAN GÖRA NÄR MAN BLIR GAMAL...HIHIHIH. dU E MODIG DU SOM HOPPAR PÅ EN SÅN UTMANING...VET IN TE OM SHOPING TOKIGA JAG SKULLE KLARA DETTA....KANSKE JUST DÄRFÖR JAG SKULLE HOPPA PÅ!!! hIHIHII

  mASSA KRAMAR TILL DIG OCH DUKTIGA DUKTIGA LEIJA!!

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.