torsdag 9 september 2010

Ribbon ring tutorial


Det finns superfina bandförvaringar att köpa, men jag har gjort min egen, precis lika proffsig men mycket, mycket billigare! Nu kom det upp en diskussion om dessa ribbon rings på SS, så därför fotade jag lite snabbt när jag gör min förvaring.


~ * ~ * ~ * ~

Tutorial: Gör egen Ribbon Ring

Detta behövs: Plast (från en gammal gummisnoddsmapp, kollegieblock, kalender eller liknande), håltång, hörnrundare, skalpell/brytbladskniv, plåtlinjal, märkpenna.Skär till en rektangel i lagom storlek, min är ca 4,5cm x 3cm.Runda hörnen med en hörnrundare, annars kan man lätt göra illa sig på de vassa hörnen.Gör hål i överkant med en håltång, jag har använt det största hålet på min crop-a-dile. Huvudsaken är att man gör så stort hål att man får in den öppningsbara ringen.Sen markerar jag ut linjer med märkpenna, här är det viktigt att pennan fäster på plast, men en fotopenna funkar utmärkt. Lite trist om pennan inte fäster, för då suddar man ut linjerna när man hanterar plasten.Mina markeringar är placerade på 1,5 cm, 2,5 cm och 3,5 cm från toppen, och knappt 2 cm långa. Skär på var sida om strecken, så att hålen blir ett par millimeter stort. Större hål för tjockare band.Din egen Ribbon Ring är klar! Självklart kan man köpa stora öppningsbara ringar, men nu hade jag bara dessa små hemma. Så jag får köpa fler, större ringar sen. Kan vara en fördel med små ringar med, då man kan färgsortera enkelt, eller som jag har gjort - förvarar mina DT-band på dom.

~ * ~ * ~ * ~

Det är ganska jobbigt för mig att skära i plasten med all värk, så jag har bara gjort några tags ännu. Tänkte be gubben skära lite åt mig sen med, så jag kan flytta över alla mina band till detta systemet. Idag har jag alla band upplindade på bobiner och sorterade efter färg i Biltemas röda lådor med fack och lock. Men banden får ju lite tråkiga veck efter bobinerna, lätt avhjälpt med strykjärn i och för sig, men inte så smidigt alltid. Så därför ska jag så sakteliga flytta över min förvaring till mina ringar istället. Hoppas att ni förstår min tutorial, och att det nu dyker upp snygg och smidig bandförvaring därute i stugorna! Gör du en efter denna tutorial, lämna gärna en kommentar, så jag kan kika in till dig!


6 kommentarer:

 1. Du, istället för skårorna, kan man göra två hål med bajten bara och trä igenom bandet tror du? Det blir ju inte så stort hål, så bandet lär väl bli skrynkligt just där.....
  Jättebra tutte. Ska nog fixa nåt sånt här!

  SvaraRadera
 2. har också gjort sådana. tycker att det är onödigt att köpa. man får himla ont i händerna av att skära i tjock plast så jag förstår att det måste vara extra jobbigt för dig.

  SvaraRadera
 3. Hej Linda!
  Tänkte bara säga att nu har jag gjort ett inlägg om strunt listan!
  Har en trevlig torsdag!
  Kram Sirpa

  SvaraRadera
 4. Himla bra förklaring på bandförvaring. Skall göra!!
  Nu blev det bra eller iallafall bättre med text och bilder i bloggen.
  Nu är det bara Mirabyll kvar.
  Ha det gott och förlåt att jag har missat GRATTIS!
  Kram// Inga

  SvaraRadera
 5. Tack för ett jättebra tips. Det tänker jag ta efter. Kram

  SvaraRadera
 6. Tack för bandinspirationen! Måste ta mig i kragen o fixa till ngt liknande här hemma. Just nu ligger banden nerknölade i en (i o för sig fin) glasburk o den är ju inte speciellt praktisk att ta med när man ska någonstans...

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.