måndag 6 september 2010

Scrapträffen i Nol

Oj, oj, oj..... så ont jag haft denna helg, och fortfarande har... men det var helt klart värt det!! Jag har alltså varit på Linas scrappträff i Nol, med Scrap och Hobby. Jag har haft så himla kul, med så himla många mysiga scrappare, så det var med sorg jag packade ihop och åkte därifrån. Men jag åkte inte tomhänt..... dels så har jag fått nya vänner, jag shoppade lite, jag vann lite.......- och sen vann jag ännu mer! Men det berättar jag om längre ner.

Först när vi kom, fick vi en goodiebag, och eftersom jag var en av de tio första att anmäla mig, så fick jag lite extra gottgott i påsen.

Alster 51
Det första alstret jag gjorde var min namntag... upptäckte då att jag åkt hemifrån utan en enda blomma!!! Tur att det låg en knippe rosknoppar och en blomranka i goodiebagen. Det var sen en lottning på namnskylten, och jag vann detta:

En förpackning med gröna blombrads och en grön Stickles.

Nästa alster var en skissutmaning, där man skulle göra ett kort eller en LO efter skissen, och man var tvungen att ha med: något rött, metall, blommor. Jaha... blommor... tur att jag satt tillsammans med de goa tjejerna A'la Emmelie  och Tessan, så att jag fick låna lite grejer av dom. Tack tjejer!!

Alster 52
Så här blev min tolkning. Något rött, jaa... cardstocket jag har som stomme, dymoremsan, de röda hjärtana i mönsterpappret... Metall, metallhörnet under blommorna, bradsen i mitten av blommorna, och nålarna instuckna bakom. Blommor, ja den säger väl sig själv...

Alster 53
Nästa utmaning var också en skiss, fast med fria tyglar utöver skissen. Det blev ett egenhändigt gjort mönsterpapper av vit cardstock, Tim Holtz-stämplar, dynorna Weathered wood och Black soot. Monterade sen fotot direkt på cardstoxket, utan mattor. Blomrankan kom väl till pass här, den låg i goodiebagen, och sen skar jag remsor av ett av papprena från goodiebagen och rullade små rullar som jag monterade fast under rankan. Använde thickers till titeln, "1927" var det året som fotot togs.. Denna LO vann jag med, på röstning!! Så himla kul, detta vann jag:

Fina papper från Freja Skapargård.

Den tredje utmaningen var att skapa ett alster med annorlunda form. Jag hade ingen aning vad jag skulle göra, gick runt Scrap och Hobbys bord lite för att se om jag kunde få uppslag, och hittade en rund burk från Kort & Godt med röda dekorationsbär. Röda dekorationsbär kan vara bra att ha till jul, tänkte jag, och burken skulle kunna bli till mitt alster! Sagt och gjort...

Alster 54
...men denna gången lyckades jag mindre bra. Först var jag i tidsnöd (fast det var jag till varenda utmaning!), sen saknade jag blommor (tack Tessan!) och sen så blev mina pärlor av vit pearl maker förstörda under röstningen. Antagligen hade någon kollat hur alstret fungerade...

...och öppnat det, så här. Jag hade ju tänkt att man skulle kunna ha en hälsning där, och sen en liten gåva i burken. Nu får vi se om jag gör om det, eller om jag skrotar detta helt och hållet.

Utmaning 4 var en bingoutmaning. Jag valde första raden: bling, använd minst en stämpel, minst tre mönstrade papper, splatter och egenbakgrund.

Alster 55
Jag byggde upp mitt eget mönsterpapper med distresser och en splash-stämpel, på så vis hade jag klarat av tre av kraven med en gång. Sen tog det stopp, för de papper jag hade tänkt använda visade sig inte alls passa. Så det blev en vända till i shoppen, och hittade två papper. Rev smala remsor av dom, stoppade in dom bakom fotot, och klippte klockan ur det tredje pappret. Monterade sen en underbar pärlswirl under fotot, som även detta är utan mattor, och så en titel stansad på dymon - klart med inte en enda sekund till godo!!

Efter detta åkte jag tillbaka till hotellrummet, totalt förstörd.

Dag två kom jag lite senare, fick skjuts av maken för jag klarade inte av att köra dit själv. Nu såg inte utmaningarna ett dugg lockande ut, så jag tog upp ett album jag länge tänkt göra, och satte fart med det. Hann nu inte så långt, men har börjat i alla fall. Efter ngåra timmar ringer maken och ber mig börja plocka ihop, de är på väg för att hämta mig. Så jag börjar ju packa, rörigt som jag vet inte vad, vi satt tre tjejer på ett mycket smalt bord, så det blev lite plocka hit och dit vad som var vems... Lagom tills maken kommit släppte Lina bomben.... Under denna helgen skulle man rösta med motivering på vem som skulle bli Nolmarans ScrapQueen 2010. Jag tänkte att detta gäller ju inte mig i alla fall, så jag kan lugnt packa vidare... så hör jag Lina ropa upp MITT NAMN!!!!!! Åååååh, jag började ju nästan gråta!!!! De hade röstat fram MIG som ScrapQueen!!!!! Jag trodde jag skulle svimma rakt upp å ner!! Jag fick motta ett jättefint pris sponsrat av Reprint, och en vandringspokal, en krona så klart, som Lina gjort själv.


Kronan med sin kudde, även kudden har Lina sytt. Kronan är sååååå underbar!!! Så många detaljer att se på, så mycket jobb som är nedlagt, så mycket..... ja av allt!!

Måste lägga in en närbild av kronan med. Klickar ni på bilderna får ni upp dom ännu större!

Priset jag vann...

Fyra fina julstämplar ur Inkidos nya kollektion, ramar, minibrads, rhinestones, bandmix och en karta blandade, gröna glittriga brads. Och så klart själva lådan då, som bara den är helt underbar!!

Min kära vän Lina gjorde några mönsterpapper till mig enligt tidigare löfte, och de är helt underbara, inte sant?! Distressade och stämplade, handgjort a la Lina!! Underbart, tack vännen!

Nu kommer så äntligen bilder på shoppingen!! Här ser ni en samlingsbild på det jag köpte.

Tim Holtz-grejer så klart! Masken längst till höger har jag länge velat ha, en bokstavsmask, två distressdynor och en karta full med underbara grungiga stämplar!! (Även dessa bilder är klickbara för att se bättre.)

Så maskinerna jag köpte. Kom nu på att jag missade lägga till det distressverktyg jag köpte med, köpte den grå-röda från Ranger, där man kan välja mellan olika blad. Super!! EN ny kantstans, som gör lite tuffare kanter, en nesties - denna formen är super att göra minialbum med - och äntligen en ny skärmaskin som jag är nöjd med!! Jaa, supernöjd till och med!! Det är en Tonic Studios super push blade trimmer från Scrap och Hobby, kostar bara 249 kr, och är så himla bra!! Rekommenderar den varmt!
Klicka HÄR för att komma direkt till skärmaskinen, shoppa loss - den är ju superbillig!!

Två julstämplar köpte jag med, eftersom jag sålt av de flesta av mina...

Två ark med vintagemotiv, det ena tags och det andra julmotiv. Detta är ett prov, för att se vad jag tycker om att jobba med dessa. Röda dekorationsbär från Kort & Godt.

Pappren jag köpte... jag skulle egentligen inte köpa papper alls, men dessa köpte jag för att klara av utmaningarna. Ett till köpte jag, det randiga och rosa-hjärtiga pappret på LO:n i första utmaningen. Sen är det två ark längst upp till vänster som är helt oklippta ännu, de är i samma serie som pappret på LO:n, och samma som det tredje pappret. Där har jag dock använt en ruta till altret/kortet med annorlunda form. De två nedre papprena är till den sista, liggande LO:n.

Så jag känner mig ändå mycket nöjd med min shopping! Och jag fick ju sååå mycket annat med mig hem!! Avslutar med bilder på oss tjejer, ursäkta bildkvalitén, den är tyvärr inte den bästa.

Jag syns längst ner till vänster i bild, med lilltjejen i knäet, Tessan syns mitt i bild ungefär, letar efter något, och Emmelie sitter till höger och undrar nog vad hon ska göra nu! ;-) Tack för helgen tjejer, det var jättekul att scrappa ihop med er!

En (urkass) bild på mig när jag precis korats till Nols ScrapQuenn.

Förhoppningsvis blir det fler inlägg i kväll eller i morgon, med de sista alstren upp till 50.

14 kommentarer:

  1. Ojojojoj, vilken helg du haft! Wow, vilka grejer, du vunnit, köpt, fått och gjort!
    Inte illa alls!

    SvaraRadera
  2. Värsta helgen du haft ju!
    Förstår du är helnöjd :)
    Men, inga tåg alls ;)

    SvaraRadera
  3. Grattis tjejen!

    Makalös tur har du inte tal om annat.
    Skönt att det var lyckat .

    Kram Marina

    SvaraRadera
  4. Jättegrattis till alla (väl värda, tycker jag mig se :) ) priser! Och till att bli ScrapQueen! Wow!!! Du rockar fett, Linda. ;)

    Hoppas du mår bättre snart - och att du orkar med kommande helg (och däremellan liggande födelsedag)!

    Kram!

    SvaraRadera
  5. mannen,myten,legenden - brorsan.... =)))6 september 2010 kl. 19:09

    Låter som att du har haft en toppenhelg syrran. Roligt =)

    SvaraRadera
  6. Grattis till titlen "ScrapQueen"! :) Va roligt du verkar ha haft det i helgen och så fina layouter du gjort! :)

    Sköt om dig!
    Kram Sara

    SvaraRadera
  7. Finfina alster och många grattis till alla vinsterna. Ha det gott!

    SvaraRadera
  8. Stort grattis och jag tror att du är väl värd din titel! Härligt med lite nytt också! Och sååå fina alster, gillade verkligen "1927".
    Kramar!

    SvaraRadera
  9. Ja visst hade vi en heeeelt underbar helg! Så roligt! Det va oxå jättekul att få träffa dig äntligen! Lånade din bild som din man tog på oss när vi satt vid bordet, hoppas det va okej! Nu har jag oxå skrivit (en hel roman) om helgen! ;)

    Kramis

    Ps. Jag ritade inte utan hade floss under halvpärlorna till swirlsen. :)

    SvaraRadera
  10. Hej hopp Du värdiga drottning!!!
    Må tro att jag tänkt på dig ....
    Va du har varit tapper i helgen, och DUKTIG!!

    Hoppas att du inte rasade i hop i en hög hemma på hallgolvet...ohhh va jag tänkt!!!

    Jag är väldigt glad att du hade roligt vännen och jag sänder dig all styrka och kraft till nästa helg då fler priser ska skördas....antar jag hihihi

    GRATTIS igen
    Stor kramen till dig och familjen
    Lina

    SvaraRadera
  11. Hej Linda! Det var sååå roligt att prata med dig och se vad du skapat. Du är fantastiskt duktig och jag var inte ett dugg förvånad över att du tog hem det stora priset och blev korad till drottning! Jag beundrar din positivitet och glada humör. Du förgyllde mig helg. Tack! Jag kommer från och med nu att hålla koll på dig... Stor kram!

    SvaraRadera
  12. Tack söta för att jag fick bilderna! :) Gillade faktiskt den bilden tagen uppifrån, då fick man se scrapkaoset oxå! :D

    Japp vi ses nästa år om inte förr... så roligt!♥ Kram!

    SvaraRadera
  13. GRATTIS!!!! Så himla kul!!! Och grattis till alla fina grejor också, både egenköpt och vunna! Vilken härlig skärmaskin! *VILL HA*

    SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.