fredag 7 januari 2011

Första DT-alstret till Designat

Ja, mitt allra första DT-alster som fast DT hos Designat bjuder jag på idag! Jag rivstartar min bana som fast DT där genom att stå för januaris månadstävling. Tävlingen går ut på att ni scrappar efter recept:

Scrappa på recept:
1 handgjord dekoration
2 stämplar
3 blommor
4 olika band eller spets
5 journaling (minst fem bokstäver i journaling/titel)
Lägg till något i metall & doodling

Jag har altrat ett plåthjärta jag fick för en tid sen. Så här såg det ut innan jag började:


Så här ser det ut nu, när jag altrat det:Började med ett brunt cardstock som jag skrapat kanterna på. Sen baksidan av mönsterpapper, stämplat med krackeleringsmönster i vintage photo, distressat och skrapat kanterna. Sen framsidan av mönsterpapper, som jag stämplat med krackeleringsmönster och swirl i vintage photo, distressat och skrapat kanterna. Monterade på en bit bred spets lite knöligt som matta åt min skylt. Den skrev jag ut på datorn på 4CC-papper, distressade och skrapade kanterna, och doodlade en ram runt med brun zigpenna. Monterade in några pyntebär under spetsen, och biten av en swirl jag stansat ut i grungepapper. För att få den vit har jag embossat den med VersaMark och vitt embossingpulver. Gjorde en blomgrupp nere i spetsen med hjälp av organzaband, sidenband, minirosor, foliage, handgjord deco, swirl och fjäril. Gjorde en blomma av organzaband som jag monterade minirosen på, (hur man gör en sån blomma kan du se inne på Scrappa Loss!) sedan bladen från TH:s Foliage. Under monterade jag bitar av organza- och sidenband som fick hänga ner. Två rosor till, och under det  min handgjorda deco - prismor uppträdda på ståltråd till en gren. Lade aluminiumtejp från Biltema på albumblad, stansade ut MS:s fjärilar och embossade dom i embossingfolder. Färgade sen in dom med hjälp av alco incs. Satte en liten fjäril på skyltens övre hörn, och en på den övre swirlen. Monterade en bit spets i krokarna på hjärtats översida för att kunna hänga upp hjärtat.

1 handgjord dekoration: Grenen med prismor som är monterad under blomgruppen.
2 stämplar: krackeleringsstämpeln och swirlen.
3 blommor: en miniros-bandblomma och två minirosor.
4 olika band eller spets: Spets 1 som hänge, spets 2 under skylten, band tre organzablomman under minirosen, band 4 sidenbandet som hänger ner tillsammans med organzabandet under blomgruppen.
5 journaling (minst fem ord i journaling eller titel): Crea Diem = 9 bokstäver
Lägg till något i metall: fjärilarna och foliage-bladen under blomman
Doodling: Ramen runt Crea Diem.

Hoppas nu bara att det blir riktigt många bidrag till tävlingen! DU ska väl vara med?! Vore ju lite snopet för mig om det blev bara några få bidrag...

12 kommentarer:

 1. Jätte fint arbete du lagt ner. Jag förstorade din bild för att verkligen kunna njuta av alla detaljer. Utsökt! Lycka till med ditt fortsatta DT-uppdrag! Kram.

  SvaraRadera
 2. Jättefint hjärta du altrat! Romantiskt och fint.

  SvaraRadera
 3. Hej hej! Och god fortsättning på 2011! =) Men vilket vackert hjärta!! Tar mig friheten att spara bilden som inspirationskälla...jättevackert! Sen blev jag väldigt förtjust i ljushållaren för det batteridrivna ljuset...coolt! Ha det gott! kram kram

  SvaraRadera
 4. hej Linda!

  Oj vad fina saker du gör!! Jag blir alldeles stum. Vilka ställen har du DT uppdrag på? Jag är med i Mollys kitklubb och tycker det är roligt att få både papper och dekorationer hemskickade. Du kanske har andra bra tips om nån klubb? kram Maria¨

  http://mariasdagbok.blogspot.com/

  SvaraRadera
 5. Vilka otroligt fina hjärtan. Helt underbara!

  SvaraRadera
 6. Så himla fint!! Så välarbetat och grymt fina detaljer.

  SvaraRadera
 7. Underbart vackert hjärta! Så många detaljer! Nu blev jag sugen på att vara med i tävlingen :) Undrar bara om jag hinner...

  Du frågade om mitt skolfotoalbum och jag har glömt att svara, men bättre sent än aldrig.

  Pappret är bara dubbelvikt och alltså ingen cardstock emellan. Det blir stabilt ändå eftersom pappret är tjockt. Pappret är Websters Pages och serien "Your life, beutiful".

  Ha en fortsatt bra vecka!

  Kram!

  SvaraRadera
 8. Så jättefint! Verkligen arbetat och snyggt :)

  Hihi, man får alltid leta efter hund nr2, han ligger alltid under en filt/täcke/kudde och är osynlig. Man får vara hemskt försiktig med var man sätter sig i detta hus ;)

  SvaraRadera
 9. Riktigt snyggt *nickar*

  Kram Gurkiss

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.