tisdag 15 mars 2011

Grattis älskling!

Idag var det min älsklings födelsedag, hurra hurra för dig idag!! Vi åt semlefika när han kom hem från jobbet... Eftersom våra barn inte tycker om tårta, och tårta på två personer - med två ledsna barn - inte är så kul, så blev det semla. Vi åt vanlig semla, och barnen vaniljsemla... Första gången Leia åt semla "på riktigt", hon har ju smakat grädde tidigare, men inte mer än så. Men bevisligen så kommer hon med att bli semletokig så småningom... (Ber om ursäkt för usel bildkvalité, det var motljus och dottern tycker inte om att bli fotad så fler chanser gavs inte.)

Today was my darling husbands birthday, and we celebrated him with coffee and buns. Our children doesn't like cake, but this they like.


Sen på kvällen, när lilltjejen lagt sig och grabben höll på att göra sig i ordning, så började vi med våra respektive hobbies. Då är det liksom vuxentid ett par timmar innan sängdags. Maken pysslar med modelljärnväg i N-skala (1:160), och idag fick jag en snilleblixt!! Han håller på med sitt stationsområde, och har en parkering i ena hörnet. Jag stod och betraktade denna, och tyckte att han skulle ju ha ett staket runt parkeringsplatsen..... och så kom jag på min Tim Holtz-die som jag fick av sonen i julklapp. In till pysselbordet, fram med grodan (cuttlebug), die, krympplast och vit akrylfärg. Stansa, stansa, stansa, värma, värma, värma.... åsså måla!! Tadaaaa!!

After the childrens bedtime, we started our respective hobbies. My husbands hobby is model railway (1:160) and he was working on a parkinglot. He needed a fence.... Why not try Tim Holtz alterations on the edge die "On the fence" with shrink plastic??? (Or is it called shrinkwrap?) Look how awesome it turned out!!! Painted the fence with acrylic dabber snow cap, tadaa!!


Maken fick sig ett lågt plank!! Ja, det är lite för högt för att vara staket skalenligt, men ofta har man ju plank runt stationsområden, för att hålla människor borta... så ett lägre plank blev det!!

My husband got a fence! It's a little high to fit the scale, but hey!! It's totally awesome!!


Närbild på en staketdel, som jag lyckades böja runt ett akrylblock, så att det blev ett hörn. Nu är det bara för maken att limma fast de olika delarna, så har han en inhägnad parkering! Jag måste ju få säga att jag är mycket nöjd med min idé, så även maken! Tänk vad kul att kunna kombinera våra hobbies så här!
(Sätter etiketten "altrat" på detta, för detta måste ju vara alter om något, eller hur???)

A closeup of one of the pieces, I managed to bend it around an acrylic block to a corner. Now it's just for him to glue the different parts together, and he will have a secure car park! I have to say I am very pleased with my idea, so even my husband! Imagine what fun to be able to combine our hobbies like this! Hope my husband now realizes that we need more dies from the lovely Tim Holtz!

13 kommentarer:

 1. ah men guud så smart!! du/ni kommer säkert att komma på fler grejer som ni kan kombinera...( har växt upp med en källare byggd av märklin..) staketet blev ju så j-a bra och orginellt...

  SvaraRadera
 2. men jösses vad jag svär!!!! *skäms*

  SvaraRadera
 3. Jösses, vilken idé! Och så glad din käre måste ha blivit.

  Får nog se vad som händer på bordet här bredvid, kanske jag kan tillverka nåt kul till båtarna som byggs där?

  SvaraRadera
 4. gud va rolig idé! kul att ni har varsin pyssel hobby!! Önska maken grattis!

  SvaraRadera
 5. Himla fräckt staket! Tror jag det att Maken blev glad över detta... :)

  Gratulera och förresten.....motljuset i Din bild gör absolut ingenting, tycker jag i alla fall. Det tar fram känslan i bilden, och DEN känslan är....LJUVLIG!
  Vilken liten Prinsessa med grädde och kladd!

  Ha de gott!
  Kram, J

  SvaraRadera
 6. Åh va påhittig du är!

  SvaraRadera
 7. Jätteläckert! Vilken idé!

  SvaraRadera
 8. Gu va bra det blev! Du är alltid så himla påhittig och finurlig :-)

  Och Leia den lilla sötnöten hon ser verkligen ut att mumsa....sötisen!

  SvaraRadera
 9. Wow, vilken bra idé! Jättesnyggt blev det! Jag förstår att ni båda blev nöjda! Kul med såna snilleblixtrar ibland.

  SvaraRadera
 10. Visst är det kul när man kommer på andra användningsområden med sina scrapsaker! Blev kanoners det där =)

  SvaraRadera
 11. Jag kan intyga att det blev riktigt bra!! Nu måste jag bara putsa till och limma dit staketbitarna, ska försöka smuggla in en bild på resultatet! ;-)

  SvaraRadera
 12. Hej min kära vän!
  hälsning, jag blir lika g
  Tack för din ännu en goa glad varje gång ska du veta! =) I vanlig ordning hittar jag såklart alldeles underbara skapelser.

  Ja du får gärna maila mig, det är så himla roligt att kunna hålla kontakten med alla scrapvänner. Givetvis blir jag jätteglad för alla som skriver men det är ju extra skönt att prata med någon i samma situation, någon som förstår hur dom som vi har det.

  Vet inte om du läste mitt inlägg i min personliga blogg, om inte får du mer än gärna göra det då det kan vara så att man kan hjälpa varandra eller andra i olika stunder som kan vara jobbiga här i livet.

  Ha det nu riktigt gott & hör av di snart. Många kramar Ulrica

  SvaraRadera
 13. Hej kära!
  Du är fantastisk! Det vet du väl? Att komma på massa av bra saker att göra. Som det lilla staketet. Fiffigt. Du är bäst.
  Stor kram till dej.

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.