onsdag 22 april 2009

Altrat och exploding-box

Jag skulle en kväll i höstas på ett oriflame-party, där flera av mina väninnor skulle vara med. Jag kände då att jag ville visa dem något nytt, att man kunde göra en påse av ett kuvert. Passade då på att lägga några utklippta motiv i den kassen, och gav den till en av mina väninnor. Ett ganska litet kuvert, något mindre än C6, så påsen blev ju mini-mini, men det passade ju mitt syfte, så det gjorde inget. Blommor, bokstäver, fjäril och duva är från ett laserskuret Karen Marie-ark, tagen har några mattor på sig, som alla är rivna med Edge Scrapern. Ett sidenband är fastnitat på tagen, och genom öljetterna går ett annat sidenband. Påsen blev uppskattad, kan jag ju säga. Nästa projekt är en exploding-box, jag köpte en mall i en affär i stan. Tanken var att man egentligen skulle scrappa direkt på den mallen, men det tänkte ju inte jag! Genom att rita av den, så har jag ju en mall kvar, så jag kan göra hur många jag vill. Själva boxen är ju enkel att lista ut själv utan mall, men locket har en mycket bra konstruktion, som man måste ha en mall till. Det blir himla stadigt och bra när det är klart. Först gjorde jag en sådan här box till en av mina favoriter inom hemtjänsten, som fyllde 60 år, sedan gjorde jag den också till min svägerska i julklapp. Båda hade temat thé, och hade samma text. Texten, och bokstäverna ovanpå locket, har jag hämtat ur vår lokala morgontidning Östgöta Correspondenten. De hade ett helt uppslag med info om thé. det var därifrån som idéen kom. Reportaget hade en snygg överskrift med just ordet "thé", jag scannade bokstäverna, förstorade dem, och förde över dem till kartongark. Sen skar jag ut dem i dekorpapper, och limmade ovanpå, så det skulle bli styva och bra. Ett decoupageark fick stå för en del av dekorationerna, köpte även thékoppar och kannor på Tradera. Var ju tvungen att sätta tags på paketet ju, ;-) och då måste man ju göra dem själv ju, eller hur? Tack för titten!

2 kommentarer:

  1. Åh, en sådan Exploding box vill jag också göra! Har sett en sådan tidigare men glömt bort det...
    Din är mycket elegant och idén med att spara modellen som template är bra!

    SvaraRadera
  2. Hej! Tack för din kommentar :) Du pysslar ju också jättefint :D Och jaadå, tids nog lottar jag nog ut något mer. Hihi ^^

    Ha en fortsatt fin dag! Kram Viktoria

    SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.