måndag 6 april 2009

Kondoleanskort

Nu tror jag mig vara ganska säker på att mitt kondoleanskort har kommit fram till mottagaren, så nu kan jag visa upp det här. Det är ju inget roligt kort att göra eller visa upp, men ibland kommer de där tillfällena där man skulle kunna ha användning för lite inspiration på ämnet. När jag letade runt var det mycket fattigt med inlägg om just sådana här kort, så jag fick tänka ut något själv. Nu tycker jag att det blev himla bra ändå, men hoppas ju slippa få rutin på att göra dessa. Orden är en skylt jag hämtat från kära Mirabyll, som var så snäll att lägga ut dem bara några timmar efter att jag bett om det. Tack, snälla Mirabyll! Motivet är en embossingfolder från Cuttlebug, som jag dragit lite lätt med en stämpeldyna över, sedan har både skylt och motiv fått flera lager matta (jag kallar det så, vet inte vad det egentligen heter på scrap-språk) i matchande färg som kortstommen. Ett band knöt jag runt, med en lös rosett. Brukar använda olika sätt att knyta banden på, denna rosetten görs av två bitar band, som sedan monteras på det tvärsgående bandet. På insidan har jag återigen monterat mattor i flera lager i samma färger som på framsidan. På vänstra sidan var det utrymme för barnen att skriva sina namn (det var min sons klasslärare som fick kortet), och på höger sida skrev jag in en så vacker dikt som jag hittat någonstans. Minns inte var..... Där finns också en duva från Mirabyll, och en embossad fjäril med lite stämpelfärg på, som jag stansat ut med Cuttlebugen.
Remember the joy, forget all the pain
Let all your tears, fall like the rain
Remember the fun, the happy times past
The sadness you're feeling won´t always last
Jag har en handgjort-stämpel som jag i vanliga fall alltid monterar på baksidan av mina kort. I detta fallet tyckte jag att den var för munter, så jag gjorde en enklare variant för detta kortet. Jag ville hålla stilen enkel och rak genom hela kortet, därför har det heller inte blivit någon doodling här. (Som mina cirkeldeltagare så muntert kommenterade, när jag utmanade dem att doodla sina kort!) Låter ju knäppt att jag hoppas att någon ska få användning av detta kortet som inspiration någon gång, klart att man vill slippa göra kondoleanskort!!! Men det hör ju till livets gång, att vi en dag ska försvinna, så att göra sådana här kort blir ju på något sätt något som bara hör till, helt enkelt. Inspireras gärna, lifta gärna, om ni tycker om det, den dag ni står där och måste göra denna tråkiga uppgift. Men som sagt, gå då gärna in till Mirabyll och hämta skylt+dekoration (finns flera alternativa skyltar att välja bland). Pappret som jag skriver ut skyltar och liknande på, köper jag av Hobby & Presenter. Tack för titten!

2 kommentarer:

  1. Tack för inspirationen. Det uppskattades säkert men med tanke på tillfället är det rätt illa med "stavfel". Your tears inte you're (you are)

    SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.