onsdag 20 maj 2009

Färga prima-blommor

Har du inte rätt färg på prima-blommor hemma? Inga problem! Jag ska göra examenskort nu, fast inte riktigt studentkort. Dels pojken som slutar 4:an, och så har jag släkt som tar examen från högskolan. Det blir lite fel med studentmössa då tycker jag, eller är det bara jag som är knäpp?? I alla fall så tänkte jag göra examenskort med Sverige-färger, fast utan studentmössor. Jag har ju förälskat mig i att använda minirosor, men jag har inga blå minirosor, och hinner inte köpa heller. (Jag har inte helvita som går att färga heller.) Då kom jag på idéen att färga mina vita prima-blommor med mina Tombow-pennor. Vad tycker ni? Färga Prima-blommor Du behöver ett glas med vatten, några vita blommor, en vattenpensel och pennor med de färger du vill att blommorna ska få. Rekommenderar också att du har handskar på dig när du gör detta, annars kommer du liksom att se ut som en rånartjuv som satt händerna i en penningväska med exploderad färgpatron!!! Färga in blomman med penna, man behöver inte vara petnoga, du får prova dig fram till vad du tycker är snyggast. De små blommorna doppar du bara i ett glas med vatten, behöver inte vara någon längre stund, färgen blandar snabbt ut sig. Vid ljusa färger behöver man kanske inte alls doppa blomman, det får man avgör från gång till gång, tycker jag. Mina små gula behövde inte "bada" de blev fint gula ändå. De större blommorna blir däremot svårhanterliga om man doppar dem, så där behöver man lägga på vatten med en pensel. Det går åt ganska mycket vatten på penseln för att få färgen att lösa upp sig och sprida ut sig. När du färgar in blommorna, tänk på att byta vatten mellan färgerna, annars blandar sig färgerna, och det blir inte alls som du tänkt dig!! Lägg dem sen åt sidan för att torka. Är du otålig kan du använda embossingfönen för att skynda på torktiden något. Hoppas ni tyckte om mitt lilla försök till en första tutorial, kanske lite onödig sådan, men för mig löste det ändå ett problem. Vore tacksam för feedback på om ni testat detta, och hur ni lyckats. Tack för titten!

6 kommentarer:

 1. ajaj vad snyggt det blev! Måste testa tack för tipset! kram Nilla

  SvaraRadera
 2. Men va smart! jag har ju massa vita blommor, men de rosa tar ju slut med en gång.. måste testa detta! TACK för tipset!! =)
  kram!

  SvaraRadera
 3. ja numera köps det bara vita blommor !!!!

  SvaraRadera
 4. Smart & snyggt! *I like*
  Ska testa om mina akvarellpennor är lika tillmötesgående ;)

  SvaraRadera
 5. Hej,
  kul att hitta en ny blogg =)

  Jag gör likadant med mina blommor, fast jag sprayar med vatten på dem.
  Kul att det finns olika sätt =)

  SvaraRadera
 6. Hej Linda. Jättestort tack för tipset om hur man kan ändra färg på blommorna. Måste testa :-) Kramisar Pia

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.