torsdag 27 augusti 2009

Cirkelstart!

Ja, igår var det ju start i min studiecirkel, och jag tänkte visa er nu vad de fick göra igår. Först började vi med ett kort, slider-kort. Har sett det på flera olika ställen, men jag tror jag hämtade tutten från Splitcoast. Tyckte däremot inte att den var så bra till mina tjejer, så jag gjorde en egen. Funderar på om det finns intresse för den här? Tutten alltså? Ja, jag kallar tutorials för tutte, så jobbigt att skriva hela ordet! Säg till om jag ska posta tutten, så gör jag det. Här rä mitt första sliderkort, testade om jag förstod instruktionerna! ;-) Utdraget. Sen fick jag ju göra ett till, där jag fotade de olika stegen. Därefter gjorde vi en chokladask, denna har jag hittat hos Kirsten. Samma här, att jag gjorde en själv först, för att kolla om jag klarade av det. Sen gjorde jag en till, där jag fotade stegen till en tutte. Den dekorerade jag insidan på med, men den är ännu inte klar. På den översta bilden ser ni också den jag gjorde under träffen igår. Tycker om att göra en tillsammans med tjejerna, så att jag handgripligt kan visa varje steg med. Då har de min tutte framför sig, och så kan de hela tiden följa med i mitt arbete, och jämföra sitt med mitt. Det blev hektiskt med två genomgångar, ska nog bara ha en hädanefter, men de uppskattade i alla fall mitt jobb. Krävs ju en del planering och funderingar för att få ihop ett schema för en hel höst! Dessutom hade jag tänkt mig att de skulle ha en materiallista till varje träff, så att de inte behöver släpa med sig mer än nödvändigt. Tror att det kan bli superbra detta, efter lite justeringar från min sida! Naturligtvis visar jag inte upp tjejernas resultat, det skulle de aldrig godkänna, hihi! Trots att de alla är superduktiga, tycker de allesammans att de andras jobb är finare än deras. Men sån är ju jag med.... Sådan lärare, sådana elever.... eller?? ;-)

5 kommentarer:

 1. Kul med studiecirkel, det hade jag och syrran för något år sen. Riktigt roligt var det för ingen av medlemmarna hade pysslat med korttillverkning innan. Tack för dina ord. Kram

  SvaraRadera
 2. Klart vi vill se din "tutte" här.( ler) Härligt ord! Jättefina saker du gjort och det måste ju vara jätteroligt att få göra så fina saker under ledning av dig. Ha en bra helg. Kram Lena

  SvaraRadera
 3. Himla läckra saker tjejen! Och du? Klart du ska lägga ut tutten! *fniss* Jag vill iaf lära mig att göra slider-cards!!

  Hoppas annars att allt är bra med dig?
  Ha de bäst tjejen!
  Kram / Angelica

  SvaraRadera
 4. Å vilken underbar ide med studiecirkel måste vara jättekul:)
  Jag tycker att allt du visar såg jättesnyggt ut du ska vara så himla nöjd:) Önskar dig lycka till i fortsättningen med studiecirkeln:) Tack snälla för dina ord om Pernol sin väska du är jo så himla snäll och god å jag blev så glad:) Ha en underbar dag och helg å sköt om dig:) Kramis från lilla pyssel Inger:)

  SvaraRadera
 5. Vad kul med en studiecirkel :)
  Klart att du måste lägga ut beskrivningen. Har precis testat och göra min första (dock utan bilder bara med mått och text då den hade blivit 5 km annars...)och det är lite klurigt att skriva så att det är förståligt. Jag gjorde mitt kort efter huvudet då jag bara sett "kortet" en gång så jag fick testa mig fram för att få fram alla mått. Hade varit betydligt enklare att välja ett kort som jag hade hittat beskrivningen på någonstans och så fotat istället ;) Fast med min tur så finns det väl en sådan beskrivning ute i cyberspace någonstans som jag inte lyckats hitta...hihi
  Ha en härlig pysselhelg!
  Kram

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.