söndag 6 september 2009

Kalaskassa!

House of Inspiration har en utmaning som går ut idag, man ska altra en pringlesburk. Jaha, familjen var ju knappast nödbedd att "hjälpa" mig med denna utmaningen, de tog mer än gärna innehållet åt mig, så jag slapp undra vad jag skulle göra med det. Nåja, jag ville ändå inget ha, gillar dem inte så särskilt. Men vad skulle jag göra med den då? Joo, under promenaden till affären kom vi på att jag skulle kunna göra den till en sparbössa! Sonen vill ha kalas i Go Cart-hallen för sina kompisar, men det är så ***** dyrt, så vi bestämde att han skulle få ha det nästa år, och så skulle vi alla hjälpa till att spara pengar i en burk. Jamen, då gör jag pringlesburken till kalaskassa då ju! :-D Jag började glad i hågen i måndags, men efter halva dagen kom jag på..... födelsedagar!!!! Måste fixa kort! Så satt jag idag på lunchen och gick igenom min bloggrunda, och ser ett inlägg om en altrad pringlesburk.... jaaaa just det, det kikar vi på...... HJÄRTSNÖRP!!!!!! Den skulle vara inlämnad i dag!!! Stirrar på min halvfärdiga burk, måste sätta ilfart!!!! Nå, jag hann klart, här är mitt bidrag!

 

 Jag har använt ett av de superfina pappren jag fick av Yoli, när jag blev besökare nr 10 000 inne hos henne. Nu är det inte många kvar från det paketet!! I alla fall, så har jag rivit hål lite i pappret högst upp, för att kunna klistra in lite av baksidan på pappret. Lite av baksidan fick sitta på locket också. I det sönderrivna pappret har jag fäst en smutsig karbinhake, tack Inger för den härliga påsen med trasiga smycken jag fick i början på sommaren!! I karbinhaken har jag fäst en ringkedja sonen gjort på scouterna. Den sitter i sin tur fast i locket, så att locket inte försvinner om man nu ska lägga ner sååå mycket pengar att springan i locket inte är nog! En liten berlock från de gamla halsbanden har jag fäst i kedjan med. Sen har jag använt min nya nestie, och stansat ut skyltarna, av svart slät cardstock, en bit av det ursnygga pappret, och en bit vitt papper. Har sedan klistrat dit bokstäverna "KR" som jag stansat ut med mitt nya, begagnadköpta Rollerscate alfabet. Älskar det alfabetet!!! Massor med siffror sitter runt om burken med. Skylten har fått ytterligare en matta med hjälp av wellpapp, som jag chalkat för att den ska bli lagom smutsig. I den har jag satt en öljett, som fäste för ytterligare en karbinhake. Där i kedjorna hänger ett hänglås med nyckel, som jag lånat från sonens myntsparbössa. Jaa, jag vet! Har lånta mycket från sonen! ;-) Men det är ju ändå till hans kalas vi ska spara, så då tyckte jag att det var rättfärdigat. Denna är jag nöjd med, och snart ska min egen lilla bössa färdigställas med. Den ska det ju givetvis stå "Scrap pengar" på! ;-) Tack för titten!!

17 kommentarer:

  1. Vad fin din burk blev!!
    Gillar papperen och hänglåset & nyckeln!
    Den är superläcker!
    Hoppas ni lyckas nå ert mål. :-)

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Tycker din burk blev kanonsnygg och så fiffigt med hålet i locket!

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Sv: Hahaha! Lilla vän jag tror det kan bli rätt jämt i denna kampen ;)
    Din burk var ju hur snygg som helst! En sådan hade jag mer än gärna stoppat pengar i ju :)

    "Må bäste burk vinna" ;) Kram /Clinen

    SvaraRadera
  4. Gud va tuff din burk blev!!!
    Tack för kommentaren i min blog :)

    SvaraRadera
  5. Japp - konkurense är hård!!
    Suprfint altrat, gillar den och tanken bakom den!
    /Maria

    SvaraRadera
  6. Hej Linda!

    Gud vad rolig idé!!! :o)
    Detta måste ju provas! Är inte heller så förtjust i dessa chips, gillar inte godis över huvudtaget, men pappa äter nog mer än gärna! *ler*
    Håller tummarna för dig i tävlingen - är säker på att det kommer gå bra, burken är hur snygg som helst! Tokgillar din stil!

    Ha det bra,
    kramar från Hanna

    SvaraRadera
  7. Wow, vad läcker din burk blev. Nyfiken på vad som ska stå på ditt armband;o) Du visar väl det när du fått det?
    Kram

    SvaraRadera
  8. vilken härlig sparbössa!! Underbart altrat!! Fy..vet hur dyrt det är att ha kalas på såna ställen...*suck*

    SvaraRadera
  9. Sååå cool sparbössa du fick till det av en pringels burk, vilken fantasi..

    Kul att kika in och läsa om dig och din vardag..

    Kram Camilla

    SvaraRadera
  10. Oj!!!! Galet snyggt!!! Gillar verkligen allt på denna burk:) Hänglåset och nycklen.....snyggast:)

    SvaraRadera
  11. Så flott sparebøsse!!
    Herlige papirer og nydelige detaljer!!
    Klem fra Maya :)

    SvaraRadera
  12. wow, den blev hur snygg som helst. Smart ide att göra en sparbössa.

    Gillar alla detaljerna med, super fina.

    Krmara Erica

    SvaraRadera
  13. underbar burk-1)
    Jepp jag har gjort stämpeln i hop med LL ....

    SvaraRadera
  14. Supersnygg pengaburk! Den idén kanske man skulle låna?

    SvaraRadera
  15. Åh vad fin din burk blev! Supersnygg! Tack för ditt fina bidrag :-)

    Nu är det inte alls lätt att välja en vinnare... Håll tummarna!

    Mvh Jessica

    SvaraRadera
  16. Jätte fin burk verkligen :)

    Kram kram

    SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.