måndag 12 oktober 2009

Criss cross kort och altrad tändsticksask till Stämpelstudion

Ja, så var det måndag igen, och min tur att blogga alster. Denna gången var jag inte ute i lika god tid, snarare så att idéen kläcktes igår kväll! Jag har suttit i flera dagar, men ingen inspiration har skymtat. Först igår började en idé att arbeta sig fram, så det fick bli till att scrappa koncentrerat och utan distraktion denna gången. Fast många gånger är det så att jag scrappar bättre under press. Först skapade jag ett criss cross kort, dock smalare än vanligt. Här har ett halvt cardstock räckt till hela stommen, så kortet blev i slutändan 10 x 15 cm. Det blev riktigt bra tycker jag. Jag har använt det fina ängel-pappret, distressat alla kanter, och sedan clearembossat alla yttre kanter. Klippte en scallopremsa av brun ruta med min mönstersax, och gjorde hål i alla bågar med håltång. (Jag ska köpa mig en sådan stans på mässan på lördag, för det är jobbigt att sitta med håltången! Dessutom blir kanten gärna sned när jag klipper, och den blir ju så liten!) Runt bandet knöt jag den härliga pärlflossen, och monterade sedan en liten handgjord blomgrupp ovanpå. Den blomgruppen är verkligen handgjord! Jag har gjort egna rosor av Reprint-blommor, och sedan clearembossat dom. All clearembossing är gjord med min VersaMark Dazzle frost-dyna. Det ser så snyggt ut, men det kommer inte till sin rätt i kameran. Utdragskortet är stämplat med ännu en underbar stämpel från Angi B, vit-embossad. En ruta att skriva hälsningen i, stansad med en nestabilitie, och distressad. Ett vitt band att dra ut kortet med. Sen kunde jag ju så klart inte sluta! Dessa papper var ju så vackra. Så en av de cellofanpåsar som mitt material kom i, hamnade också på scrapbordet. Här är själva toppen en utskuren nestabilitie, som jag vikt på mitten. Sen har jag skurit ut två bitar i en mindre nestie, så att det blev fina mattor. Återigen har jag gjort en scallopkant i brun ruta, knutit lite pärlfloss ovanpå. En dubbel brun Reprintblomma med brad och blad, så var påsen färdig. Tändsticksasken är gjord på precis samma sätt, distressad, scallopkant, och blomma. Dock ingen pärlfloss här, det räckte gott utan.
Jaa, jag är faktiskt nöjd! Hoppas bara att Linda på Stämpelstudion också är det! Tack för titten.

17 kommentarer:

 1. Dom här sakerna du gjort var då riktigt, riktigt läckra. Du är kanonduktig och ger mig massor av inspiration. Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Ååååhhh, vad jag blev inspirerad till att använda mina ängelpapper nu =) Hoppas det är ok att jag ev liftar lite från dig...
  Mycket snyggt jobbat!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 3. Men åh jag älskar dessa vackra änglar. :) Så fint du gör!!!!
  Fick du till det med koden?

  Kramis
  M I N D I

  SvaraRadera
 4. Oj..oj..så mye vakker som du lager :o)
  Ikke vært i bloggen din før og her må jeg følge med ser jeg....masse inspirasjon å hente...
  Greit at jeg linker deg til min blogg?
  Klem Anne ...mailer til deg senere :o)

  SvaraRadera
 5. gud vad du är duktigt kan man verkligen lära sig detta ?
  Så himla mycket fina kort :) Härligt att se

  SvaraRadera
 6. Åååå så snyggt du har skapat!!! Hur fint som helst!

  kjaaaam Pernilla

  SvaraRadera
 7. Jag kan ju bara säga att bilderna inte gör rättvisa åt alstren. Färgkombinationerna framgår mycket bättre i verkligheten men framförallt syns det inte hur snygg celofanpåsen är! Snyggare än köpt i affären!! Tänka sig att frugan kan sånt!! :-)

  /Gubben i huset

  SvaraRadera
 8. Ååååååå, så fint! Gillar när man matchar kort å present!
  Köpte precis änglapappret på mässan i Kista, Tack för inspirationen! Kjaaaam....

  SvaraRadera
 9. OMG det var ju hur snyggt som helst!!!
  Nu vill jag också göra massa vackra tänsticksaskar!!!
  kram kram

  SvaraRadera
 10. Nu lämnar jag ett litet "spår" =)
  Tack för dina snälla kommentarer. De värmar mitt skaparhjärta =)
  Ha en toppen dag!
  Linda

  SvaraRadera
 11. Ett ord: Superdupersnyggt! Kram!

  SvaraRadera
 12. Vilket underbart criss cross kort! Ljuva ängel papper! De änglarna får mig att tänka tillbaka på när jag var liten och samlade sådana bokmärken :)

  Kram!!!

  SvaraRadera
 13. Fantastiskt!! Underbart vad du har lyckats med med dina vackra papper & din påhittighet!
  kram//mia

  SvaraRadera
 14. Åhhh så fint!! :0)
  Stor kram Kicki

  SvaraRadera
 15. Hej!
  Såååå snyggt set du har gjort :-o Pappret med änglarna är så ljuvligt!
  Sökte efter scraplinda då jag fick så underbart rolig post idag :-)
  En Kaos-award :-) Var den från dig? Den var i vilket fall kanonfin och jag blev jätteglad!
  Kram Bettan

  SvaraRadera
 16. Å dessa alstrade saker gillade jag MASSOR riktigt fina du är jätteduktig:) Ha en riktig trevlig helg och sköt om dig, kramis från lilla vännen pyssel Inger

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.