måndag 9 november 2009

Goood jul!

Ja, det är titeln på mitt DT-alster hos Stämpelstudion denna veckan. Jag valde samma foto (tror jag!!) som vi skickade ut som julkort 1998, alltså vår stora pojks första jul. Egentligen gäspar han på fotot, men jag tycker det ser ut som om han antigen skrattar högt av glädje, eller skriker något glatt, typ "god jul"! När jag fick pappren hade jag upplägget ganska klart för mig, men fick inte till det. Det var platt, och såg knappast ut som en LO, utan snarare något jag bara lagt ovanpå. Hur jag än kämpade fick jag inte ihop det. Så i går kväll fick jag en idé!! Kartongen som DT-pappren blivit levererade i, låg på bänken i köket för att slängas. Gubben hojtade och frågade om den skulle kastas, och jag skulle just svara ja, när jag fick en snilleblixt! Neej!! Den ska jag ha!! Suck... hördes det från köket. Sen satte jag mig och började riva av det övre lagret av kartongen, och under kom denna härliga wellpapp fram! Ruffig och sliten, gick lite sönder när jag rev, men det gjorde inget. Dock fick jag ganska ont i fingrarna ganska fort, så jag hade gubben till att hjälpa till ett tag med. Till slut var hela locket av kartongen strippad på ett lager kartong, och jag gick tillbaka till pysselbordet. Nu föll allt på plats nästan av sig självt, bara att montera fast. Har doodlat cardstocken med vit penna, journalingen är skriven direkt på cardstocken med samma penna. Sedan har jag skrapat alla mattor med edge scrapern, och distressat alla mattor plus wellpapp, fotot ville jag däremot hålla som det var. Lite grön punchinella mellan fotos matta och wellpappen fick agera extra matta, allt monterat med gröna häftklammer. Ett härligt rött band med julgranar på binder samman alla mattorna till en helhet, sedan är allt monterat på cardstocket med röda häftklammer. Bokstäverna och siffrorna är utstansade i thickers och alfabetet "Sophisticate". Stämplarna är Lilly & Billy, så söta! För komplett materiallista och klickbar bild - så ni kan granska alla detaljer!! - kika in till Stämpelstudion. Där finns det dessutom en kul skisstävling, klart ni ska hänga på!! På onsdag publicerar vi i DT-gänget våra inspirationsalster till tävlingsskissen, missa inte det!

4 kommentarer:

 1. Vilken härlig LO!Man blir så glad av den =) Kram, Lena

  SvaraRadera
 2. Vilken jättesnygg LO!!! Den är helt enkelt skitsnygg! Stämpeln var ju för söt! Det ser verkligen ut som om han skriker Goood Jul.

  Ha det gott!
  kramelikram Pernilla

  SvaraRadera
 3. Perfekt LO!!Snyggt jobbat tjejen!!
  Kram kram ;)

  SvaraRadera
 4. Om du vill testa turen igen så har jag en ny tävling i bloggen. Denna gång har man chans att vinna en materialsats till ett virkat djur! http://annsann.wordpress.com/2009/11/08/tavling-salabim/

  Hoppas att du vill vara med!

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.