onsdag 11 november 2009

Inspirationsalster

Denna månaden är det en skisstävling hos Stämpelstudion, och som inspiration visar vi DT-tjejer idag vår tolkning av Tessalonikas underbara skiss. När jag såg den fina skissen tänkte jag direkt på min guddotter. När de var och hälsade på för någon vecka sedan, så visade jag henne en LO jag gjort med ett foto på henne. Jag berättade att jag inte gjort fler, och frågade henne om hon tyckte att jag borde göra fler. "Mmm!! 10 till!!" fick jag till svar... så det är väl bara att börja producera! ;-) Här är min tolkning, tyvärr ser man inte alls detaljerna lika bra på kort som i verkligheten! Cirkeln på skissen har jag tolkat med en ring av halvpärlor, swirlen har jag broderat med broderigarn. För att få swirlen riktigt snygga har jag skrivit ut snygga swirl från datorn, och sedan markerat var jag ska sy med ett tunt hålverktyg, liknar en syl faktiskt men mycket tunnare. Närbild på de broderade swirlsen och ena blomgruppen. Den andra swirlen, med den lilla blomgruppen. Texten har jag skrivit genom att skriva ut ett snyggt typsnitt på datorn, en hel rad med varje bokstav upprepad en massa gånger. Sen skurit ut alla bokstäverna en och en, för att montera ihop dem till min text. I efterhand ser jag att det inte var ett helt lättläst typsnitt när man gjorde på detta sättet, men det är ju så dags nu. Fast det blev bra ändå, tycker jag! Så börja scrappa nu, LO eller kort spelar ingen roll! Ni har till den 30/11 på er, mer information om hur ni gör för att var med hittar ni HÄR!!

8 kommentarer:

 1. Jättefin LO!

  Kikar in här via julswappen =)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Hej.
  Va roligt att Du blev min första följare.
  Så fin Lo du gjort.
  Älskar verkligen ditt sätt att sy på kort. Det är stor lift varning där.
  Maria

  SvaraRadera
 3. Hej! Kul att du swappar! Tredje året jag är med. Du gör så fina saker. Jag älskar scrapbooking Har hållt på ca 1 år men har för lite tid för det tyvärr. Kika gärna i på min blogg. Kram Maria
  www.mariasdagbok.blogspot.com

  SvaraRadera
 4. Hejsan, jag kikar runt hos julswapparna ;)

  SvaraRadera
 5. Tusen tack för kommentaren och styrkekramarna!! Det är väl så att varje förändring kan bjuda på nytt inre motstånd, så det är därför det aldrig "tar slut". Det som var läskigt och jobbigt för tio år sen är det kanske inte idag. Och det jag står inför nu, kommer inte vara några problem längre fram. Förhoppningsvis. :-)

  SvaraRadera
 6. Så gullig, men ändå stämningsfull och stilig LO!
  Jag var ju gräsligt imponerad av din altrade pizzakartong, så idag har jag otroligt nog lyckats knåpa på lite papper och pynt på en ganska knölig kartong från England.... blink, blink.
  Efter mina förutsättningar är jag nöjd, men självklart är den inte i nivå med din kartong, det erkänner jag villigt. Tack för inspirationen, i alla fall!
  Just ja, t o m papprena jag använde har jag köpt av dig!

  SvaraRadera
 7. Ååå så finst scrappat! Blev extra fint med broderiet! :-) Kikar runt bland alla finurliga och glada swappare! :-) /Ebba (ebba.anknet.se)

  SvaraRadera
 8. Underbar tolkning av skissen och vilket jobb du har lagt ner på swirlsen. Snyggt!

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.