tisdag 1 december 2009

1:a december = julkalender!

Lilla Leia har en, Lucas har en och jag har en..... vadå? Jo, julkalender förstås!! En liten bildkavalkad i dag, med foton på barnens kalenderöppning, och min egen. Lucas kalender... Ikeas tavellister, rödmålade med lackfärg, och 24 st mässingskrokar iskruvade på undersidan. Varje påse har en rödmålad klädnypa på sig, med rött och vitt snöre igenom, som hänger på varsin krok. Påsarna är numrerade med klistermärken. Leias kalender... denna har jag broderat själv, på den tiden jag klarade av sånt. Det är sorgligt hur lite broderat jag sparat, det mesta jag gjorde gav jag tyvärr bort. Finns inte mycket kvar, men det jag har, håller jag hårt i nu!! Minne och koncentration klarar inte längre av räknade korsstygnsmönster, tyvärr. Påsarna här har jag så klart gjort själv, med vanligt kraftpapper, dubbelhäftande tejp, Martha Stewart-punch och klistermärken. Klädnyporna är dock inköpta på Tiimarii, de är numrerade. Och så min kalender, som jag fått av min hemliga tomte i Julkalenderswappen. Såååå spännande!! Så till själva lucköppningen, Lucas blir först ut. Varje dag får han några blad med legobeskrivningar och ett gäng legobitar... så här ser det ut idag det han byggt. I morgon kommer det några bitar till... Eftersom han inte får hela beskrivningen, så vet han inte vad det ska bli heller, så gissningarna är ganska vilda så här i början. Dagens gissningar var: tennisracket, isskrapa (till bilen), telefonhållare. Vi får se vad det ser ut som i morogn. (Tack Lego, som lägger ut beskrivningarna som pdf på nätet, så vi slipper sitta och scanna in alla sidor i beskrivningen!!!!! Vilket vi gjort tidigare år.............) Innehållet i Leias första påse... hon var jätteduktig, inget snack om att ta de andra påsarna. Hon var helt nöjd med att bara få ta en påse, men man fick inte lägga undan påsen, eller gubben!! Sen satt hon inne i sitt rum och byggde med sitt duplolego och sin nya gubbe! Såååå synd bara att pappa missar första lucköppningarna med Leia, det är ju hennes allra första kalender! Jag hade storebror till att filma alltsammans, men jag har problem med att få filmen från telefonen över till datorn. Det brukar alltid vara gubben som fixar sånt, men jag ska förhoppningsvis lyckas om jag får pilla en stund. Tanken var att lägga upp filmen på hennes hemsida, så att pappa kan se ändå. Och så öppningen av min då. Jag missade att ta bild på paketet först, jag var sååå ivrig! Men jag tror allt att min hemliga tomte är en scrappare, precis som jag, eller vad tror ni??? Såååå fin altrad tändsticksask, jag skulle ju så klart öppnat mitt först, så hade vi kunnat tända datumljuset med denna, men vi får göra så hädanefter istället. Jag var ju duktig, som mödrar ska vara, och väntade till sist! Nu längtar vi tills i morgon, barnen och jag, för nästa lucköppning!!

5 kommentarer:

 1. Men Linda du är ju helt fenomenal som du fixar och donar. Såååå fint du gör med era kalendrar!

  Men jag blev först lite orolig och trodde att det var du som hade fått legot i paketkalendern. ;) Fniss...

  Stor 1:a december kram
  M I N D I

  SvaraRadera
 2. vilka fina adventskalendrar du gjort! :D Kul att du har en alldeles egen också :D

  Önskar en trevlig adventstid till dig och din familj :D

  SvaraRadera
 3. så heldig du er som har egen adventskalender. Og takk for at du deltar på min!

  SvaraRadera
 4. Så massa pyssel du har haft med kalendrarna-supermysigt!! Jag slår numera in några i taget, så de får inte hela härligheten...skulle eg sluta men det är så roligt att ge!

  SvaraRadera
 5. Åh vad julfint det blev med kalendrarna!
  Er legogrej till Lucas är riktigt smart och ambitiös. Impad!

  Själv har jag allt julpynt 9 mil hemifrån. Vår trappuppgång är väl den enda helt ljusstakebefriade i området :-)

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.