måndag 11 januari 2010

DT-alster till Stämpelstudion med KaiserCraft

Ska du på kalas? Ta med dig en tårtbit att bjuda på! Så klart behöver du ett kort också. Idag bjuder jag på en lågkalori-tårtbit som är enkel att göra, och håller sig mycket längre än vanliga tårtor - jag vågar faktiskt säga att den kommer att hålla sig bättre än jubilaren! ;-) Kortet är ett "sliding window card" (kan tänka mig att det finns flera namn på detta kort), även det med lågkaloribakelser på! Tårtbiten är gjord efter en mall jag hittat på internet, är du intresserad av mallen kan du kika in i min blogg lite senare idag. Den är enkel att göra, och så enkel att dekorera.En fyllning av vaniljkräm och fruktbitar, med en sträng av chokladgrädde. Ovanpå tårtbiten är det chokladgrädde med cream-igt "strössel", "marsipanros" och strösselhjärta. På kanten är det vaniljgrädde och chokladgrädde spritsat, samt en underbar chokladros. Visst ser den läcker ut?!
~ ~ ~ ~
Lågkalori-förklaring: Jag har använt det härliga mönsterpappret från KaiserCraft, brun cardstock som jag stansat med MS-stans, en mellanros monterad på utstansad och stämplad blomma, gröna blad och två vita pappersblommor. Alltsammans har blivit distressat med Frayed Burlap. Längst fram satte jag en guldig hjärtbrad. På kanten har jag stansat med MS-stansen i vit cardstock, lagt i flera lager, och brun cardstock. Rosen är gjord av en stansad och stämplad blomma (har maskat det snirkliga hjärtat på textstämpeln), vit pappersblomma, rosen är gjort med olika bruna pappersblommor, sen två gröna kvistar under det.
~ ~ ~ ~
På kortet har vi en härlig bakelse med fluffig grädde på ett krispigt chokladflarn, med smarriga marsipanblommor runt om. Sedan underbar silverkristyr upptill på kortet.
~ ~ ~ ~
Lågkaloriförklaring: Kortet är gjort i brun cardstock, och samma mönsterpapper som på tårtbiten. En bit brun cardstock körde jag genom min paper crimper, sedan har jag monterat en stansad muffin ovanpå med 3D-kuddar. Små vita pappersblommor på stansade kvistar är monterade undertill. Det vita på muffinsen är gjort med Puffy Velvet, som blir "puffigt" när man värmer på det med embossingfönen.
~ ~ ~ ~
Drar man sen i tumgreppet upptill, så reser sig muffinsen, och hälsningen syns. "Det är din dag idag" är stämplad med distressdyna och clearembossad. Upptill på slidern har jag monterat ännu en muffins, dekorerad med 3D-lack och lite glitter. Upptill på kortet har jag använt Imaginisce Glitter Giggles rub-ons, helt underbart glittriga!
Hoppas du tyckte om mina läckerheter!! Mall till kortet hittar du här, och mall till tårtbiten finns bla här. Vill du läsa mer om vad jag använt för material, besök Stämpelstudion.
Ha det så gott, och tack för besöket. Lämna gärna några ord innan du går, så att jag vet att JUST DU varit här!!

8 kommentarer:

 1. Det är väl klart att just jag varit här?! Behöver du undra? :-)

  SvaraRadera
 2. Mmmmmm blir ju riktigt sugen :-)

  Hälsningar Peggy

  SvaraRadera
 3. Nu har jag bookmarkat mallar, men det behövs nog ett kurstillfälle för säkerhets skull :-)
  Tack för bra länkar och inspiration!

  SvaraRadera
 4. Åh så snyggt Linda. Du är jätteduktig och jag beundrar dig verkligen. tusen tack för den supersöta asken som kom till mig idag. Jag älskar den, är så fin. Ha det bäst. Kram Lena

  SvaraRadera
 5. Nu blev jag sugen på att scrappa - OCH äta tårta!! :D

  SvaraRadera
 6. Är grymt imponerad över kortet. Ser otroligt smaskigt ut!!! Man blir lite sugen;)

  SvaraRadera
 7. Sååå fint gumman :)

  Kram Gurkiss

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.