söndag 17 januari 2010

Mall hörnbokmärke

Jag fick i en kommentar frågan hur man gör såna hörnbokmärken som jag bloggat här nedanför. Tänkte bara lite snabbt lägga ut mallen här... Observera att bilderna inte alls är skalenliga, eller ens proportionerliga!! Det gäller att ni mäter er fram, bilderna är gjorda i ett enkelt layoutprogram enbart för att ni ska få ett hum om hur det ska vara, för att jag ska slippa fota/skriva en full tutorial.

Skär till ett cardstock i måtten 5"x4".

På baksidan av cardstocket, markera ut mitten lodrätt längs med den 5" långa sidan med ett tunt blyertsstreck. Vik in hörnen från framsidan mot mittenvecket.

Så här ska det alltså se ut då från baksidan. Och vill man göra dem direkt i mönsterpapper går ju så klart det bra med, men det måste då vara det kraftigare mönsterpappret, annars blir det nog lite för sladdrigt! Sen är det bara att dekorera framsidan, och eventuellt baksidan. Jag har valt att montera samma eller matchande papper som på framsidan över flärpen, för att dölja skarven. Därpå har jag sedan monterat på min "Handgjort"-biljett.

Hoppas nu att detta var till nån hjälp! Fortsatt trevlig söndag-kväll!1 kommentar:

  1. Men tack så mycket för den superbra förklaringen Linda!! Nu vill jag testa att göra såna bokmärken någon kväll!!

    Ha en fantastisk måndag!!

    SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.