torsdag 21 januari 2010

Se ett tag-album växa fram... Bonus-DT-alster

Igår bloggade jag ett bonusalster i Stämpelstudions blogg, vi i DT-teamet delar på onsdagarna, då vi passar på att lägga in lite extra. Det kan vara en tutorial, artikel om material eller verktyg, eller vad vi nu kan komma på. Så jag gjorde ett tag-album, och fotade de olika setgen lite. Nästan som en tutorial, fast ändå inte. Det är ju så enkelt att göra, så det blev väl mer ett inspirerande inlägg. Här kommer i alla fall alla bilderna på mitt album, som jag gjort till min man.

Jag fick så härliga tags i mitt paket denna gången, jag visste genast att jag skulle göra ett litet album med det. Här ska ni få se hur det växer fram...

Tag-mapparna har jag skurit till i vanligt albumblad, i måtten 14x15 cm. Det ger en albumsida på 6,5x15cm, gott om plats för tagen inuti, men även för hålet i ena kanten.


Jag började med att clearembossa och distressa...


Det blev två destressade tag-mappar...


De andra fyra klädde jag med mönsterpapper...


Monterade ihop med flytande lim, och gjorde hål. Har här använt gammal hederlig hålborr.


Här ser ni alla tagsen och deras mappar...


Monterade lite band i varje tag, så man har något att dra i... (Spetsen är från mina egna gömmor.)


Lite mer ville jag göra med mapparna, så jag embossade dom runt kanterna. Jag har använt distressdyna och clearembossing, och cleardyna med rosa embossingpulver. De egenhändogt gjorda mapparna fick bli utan kantembossing, eftersom de redan var embossade från början...


Nu är albumet ihopmonterat, dekorerat och klart! Kulkedjan som håller ihop albumet är återvunnen från en gammal reflex, och charmsen är från två olika halsband som var give-aways om man köpte schampo/hudlotion.


Jag skrev ut små kärlekscitat på skrivaren, doodlade ram runt, och så lite dekorationer.Detta tag-album blev en sorts kärlekshyllning till min man...Detta tag-album blev en sorts kärlekshyllning till min man...


Har beskurit foton, sedan förminskat dem i ett layoutprogram så de fått den storlek jag ville ha. På i stort sett alla korten leker han med något barn...


... Vår dotter, vår son eller min guddotter. Han är helt enkelt jättegullig med att leka med barnen... Valde olika typsnitt på tagsen, för att det skulle bli lite mer levande, denna tyckte jag mycket om!


Han förtjänar hyllningar var dag, men kanske att detta album väger upp för de dagar jag inte orkar berätta hur mycket han betyder för mig! Detta album var roligt att göra, gick ganska fort (när man väl bestämt sig för papper och dekorationer!) och är en tacksam gåva!

Hoppas ni tyckte om min bildkavalkad, kommentera gärna om ni gjort ett eget tags-album, så lovar jag att komma och kika!

Ha det gott!!


11 kommentarer:

 1. Vilket uunderbart album, såg kul ut att göra, men dom grejorna du skrev ut på datorn hur gjorde du det? I vilket program?
  =) Eva

  SvaraRadera
 2. Här inne har jag hittat mycket inspiration, så duktig du är. Jag lägger till dig i min lista för hit vill jag komma fler gånger.

  /Emma

  SvaraRadera
 3. Ja, man tappar ju hakan....inte märkligt att det haglar KAOSAR på dig!!! Du är värd alla i värden!!
  Kram Lina

  SvaraRadera
 4. Jag säger bara...WOW....
  Kramen.

  SvaraRadera
 5. Vad längesen jag var här nu!
  Hoppas allt är bra!

  Vad fint tag-albumet blev!!
  Kram Marit

  SvaraRadera
 6. Vilka fina kort, och du har skrivit helt underbara citat på dem.
  Kramizar Plingan

  SvaraRadera
 7. Nyyydelig tagbok!
  Så masse lekre farger og detaljer!
  Dette blir nok oppskattet ja :)
  Klem fra Maya:)

  SvaraRadera
 8. Jättefint Linda. Fantastiskt vackra citat. Liftvarning!
  Kram
  Petra

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.