måndag 25 januari 2010

Veckans DT-alster hos Stämpelstudion

Så var det då dags för mig att blogga hos Stämpelstudion igen. Denna gången gick det riktigt trögt, inget passade ihop av det jag ville göra, och inte blev det bättre av att det blev surmulet tugg och gnäll här hemma igår. Den vanliga visan, när en går med ständig värk och inget kan göra, och den andra måste göra allt.... ja de flesta av er vet väl vad jag pratar om. Vet ni inte det, kan ni skatta er lyckliga!!! Nåväl, efter lite power-scrap nu på förmiddagen, fick jag ändå två alster ur händerna.

Jaha, idag ville jag ha lite grabbiga grunge-stämplar, men jag har ju inga? Vad gör man då? Jo, man går till sonens lego-låda, och lånar några gummidäck! Min LO idag har faktiskt ingen titel, kände för att göra en ganska ren LO idag. Jag hade heller ingen plan när jag började, utan körde på som det föll sig bara....

Utgick från ett blått cardstock. Rev det härligt grabbiga pappret Transportations Tractor & Trucks från TCP Studio, distressade kanterna med Black Soot, satte några tumavtryck på pappret, och sydde fast fotomattorna på symaskin. Fotomattorna har jag gjort med grön och röd cardstock, denna gången scrappar jag för en gångs skull ett vanligt, framkallat foto men jag har skurit ner det en hel del. Överst i mönsterpappret vek jag ner hörnet, och sydde fast det med hjälp av en knapp. De andra knapparna - som kommer från min egen sygömma - limmade jag fast efter att jag sytt på fotomattorna. Monterade alltsammans med dubbelhäftande tejp på cardstocket, körde sen med hjulen i distressdynan och sedan rakt över hela LO:n. Ett större hjul och ett mindre hjul fick agera grunge-stämplar här denna gång. Nu gäller det bara att rengöra dom ordentligt, så inte sonen märker att jag lånat dom!

Så klart har jag ännu ett alster att visa idag, det verkar som förgjort att bara göra ett! Men det hör också till ovanligheterna att jag bara scrappar på ett projekt samtidigt. Jag har sett en del teljuskort runt om på nätet den senaste tiden, så jag var tvungen att testa jag med. Jag utgick från ett beige cardstock och det mumsiga Sugar sugar Buttercream från KaiserKraft. Sidenbandet som håller ljusen på plats, och som återkommer i tag och som deco på tändsticksasken är från mina egna gömmor. Ja, ljusen med så klart. Små bruna och vita pappersblommor arrangerade nere i hörnet under tändsticksasken, med guldiga hjärtbrads och utstansade fasteners som blad.

Skar till en tag av cardstocket, och monterade på en matta av skisspapper, doodlade med penna och monterade på en underbar swirls jag stansat ut. Jag ville att man skulle kunna ta av tändsticksasken, därför monterade jag en bit övningskörningsskylt mellan papperslagren på baksidan, och en lika stor bit på kortet. Skylten är tillräckligt stark för att hålla kvar asken på kortet när man ger bort det, men det går lätt att lyfta av den sen. Asken är dekorerad med cardstock och mönsterpappret i mattor, sedan ett lager Crackle Paint - Picket fence. Älskar att jobba med Crackle Paint, har man bråttom - som jag hade idag - så kan man med fördel torka färgen med embossingfönen. Sen lade jag på lite guldig punchinella, drog ihop en blomma av lite tyll från min sylåda, och monterade på en mumsig liten muffin på toppen. Muffinsen har jag klippt ut ur mönsterpappret och embossat tre gånger med UTEE, det blir ett härligt blankt och lite skimrande resultat, som kameran tyvärr inte plockar upp. Avslutade med att knyta en liten rosett och limmade på.


Det var vad jag hade att bjuda på idag, hoppas att det kunde inspirera er en del.

14 kommentarer:

  1. Tror jag ska ta och powermodellralla lite nu inspirerad av en Scrap-Linda ;))

    SvaraRadera
  2. vilken frän LO med hjulspår!!! Det var något helt nytt för mig. Teljus asken är ju bara för gullig!

    Idag kom det post till mig från dig. Tusen tusen tusen TACK för vinsten!!!=) Det är ju jättesnygga saker som du har skickat till mig!!!

    Ha det bäst!
    kramis Pernilla

    SvaraRadera
  3. Så himla sött teljuskort!!!!

    SvaraRadera
  4. Hej vännen!

    Tack för din gulliga hälsning! =) Du gör massor med vackra skapelser själv du! ;)

    Som du säkert läst i min blogg har jag mkt omkring mig just nu så jag hinner sällan blogga. Men idag är det min stora bloggdag då jag hälsar på typ alla! *ler*

    Är såklart med i ditt jubileumsfirande oxå, följare är jag nu & bild slänger jag upp i bloggen under dagen.

    Ha en underbar dag & var rädda om varandra, kramar Ulrica

    SvaraRadera
  5. Måste bara säga häärligt med däckspåren!!! Det måste jag testa. Grabben har nog inge emot det. Han kommer säkert och testa själv!

    Teljus kortet blev ju super. Jättesnyggt!

    Kram Lousan

    SvaraRadera
  6. Vilket sött ljuskort! ser såna överallt snart.. måste testa ;-) Kul att du är med på mitt bloggcandy!

    SvaraRadera
  7. Wow,dass LO finde ich total cool und wunderschön gestalltet!
    Die Teelichterkarte ist auch wunderschön!

    LG Manu! ;-)

    SvaraRadera
  8. Så duktig du är! Jag är väldigt glad över att ha hittat din blogg :) /Lillsnörpa

    SvaraRadera
  9. wow, älskar LOn med hjulspår - så smart :D
    Sitter här ock skrattar för mig själv, när jag läste ditt inlägg på min blogg :P Snacka om sammanträffande! *S*
    kram vännen =))

    SvaraRadera
  10. Självklart får du använda "stämpeln". Tänkte att jag ska lägga ut den för nedladdning om jag bara kan komma på hur man gör för att den ska bli redigerbar. Nu har jag sparat den som bild så det kanske inte är så lätt att byta färg om man vill osv. Men om du skriver ut den på vit cardstock borde det funka fint :-) Ska bli kul att se vad du hittar på med den :-)
    Kram kram!

    SvaraRadera
  11. Vad rakt du sytt (om man nu kan säga det om zick-zack :-) Jösses!

    Ja, jag har då missat dessa teljuskort, men jättekul idé, verkligen!
    Du har löst det väldigt stiligt och gulligt på samma gång- gillar det :-)

    SvaraRadera
  12. Jätte läcker LO och kortet med ljusen är också jätte fint...

    Kram kram

    SvaraRadera
  13. Hej! Men va supersmart att låna ett däck! Det är hur snyggt som helst! Gillar även ljuskortet =) Ha det bäst! Kram kram

    SvaraRadera
  14. Kul med bilspåren på LO. Skall jag absolut komma ihåg då min son oxå är bilgalen!

    //Hellen

    SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.