måndag 1 februari 2010

DT-alster och tävlingsbidrag

Mitt DT-alster idag är en sockersöt - men samtidigt lite tuff - LO om min man..... jag scrappar honom alldeles för sällan! Men man kan ju alltid bättra sig, och tiden är väl suverän för det, när alla hjärtans dag är på ingång.
Jag har använt Inkidos underbara papper Rosa kärlek som bas, men det är också det enda mönsterpapper jag använt här. Fotot är först monterat på slät cardstock som jag hade i DT-spillbitslådan, stansat med min Martha Stewart, och sedan kört i min paper crimper. Därefter har jag tagit den papp som ligger i After Eight-kartongen - ja chokladen den är slut! - och använt den till matta underst. På det har jag monterat ett härligt roshörn med de underbara mellanrosorna. Rosorna har fått fasteners-blad, stansade i spillbitar. I fotots övre vänstra hörn har jag tvinnat ihop ett hjärta av mörkrosa ståltråd och minirosor. Rosorna har sen fått lite guldigt glitterlim på sig. Sen målade jag med crackle paint direkt på pappret, och för att det skulle torka lite fortare värmde jag på det med embossingfönen, så smart att kunna göra det när man är otålig som jag! Som titel har jag använt Storytellers underbara bokstäver, så smidiga att man kan flytta runt dom en stund tills man kommit på hur man vill ha dom, och sen fäster de ordentligt i alla fall. Stansat ut två hjärtan ur wellpapp som jag monterat vid texten, hjärtana har fått lite glitterstickles rock candy och lite glitter på sig. Snabbscrapp och återvinning visade sig bli en underbar kärleks-LO!

Nästa alster är till alter-utmaningen inne hos SS. Deadline var igår kväll 23:59. Denna var klar lite tidigare... själva stommen har jag kämpat med ett tag, många pappersbitar har åkt i soptunnan för att jag mätt fel eller tänkt fel. Därför gick allt i stå, jag ledsnade lite... Men så i fredags lossnade det, och jag visste på ett ungefär hur jag ville göra... En spets från en väninna, med ett gammaldags spänne - från svärmors gömmor - som slider. Blomman är uppbyggd av en rundel i wellpapp - vi köpte nya glas på Ikea, och dessa wellpapprundlar var packmaterial mellan glasen. Jag var ju snabb att spara dom, visste att de skulle komma till användning. Sen en stor halvpärla i mitten. I wellpappen har jag fäst en kedja från Tim Holtz, i den sitter en klocka jag köpt av en tjej inne på SS. Även de vackra photo turnsen jag monterat med brads i hörnen är köpta på SS. Två stycken biljetter från min julklappsswapp fick fullborda det hela.
Så här ser den ut när den används till det den ska, egentligen är ju denna en kortförvaring för kort i storleken 15x15 cm. Men eftersom jag valt att scrappa mina BoM-LO:a till utmaningarna i SS i just det formatet, så ska jag ha boxen till dom. Jag ska ju sätta in dom i album sen, men jag har ju valt en storlek som inte finns i album, så jag vet inte riktigt hur jag ska lösa det än. Boxen har nog plats för många BoM-LO:s, så jag kan vänta med att bestämma album-frågan...
Till julkortsutmaningen gjorde jag detta kortet, man skulle göra ett julkort med en tomteluva på. I mellandagarna vann jag ju Utmaningsbloggens första utlottning, vinsten var ett set clearstamps med jultema. Det gjorde mig inget alls, SS ska ju köra julkortsutmaningar hela året, så de kommer nog itll användning! Januari som är första månaden skulle man göra ett julkort, februari två julkort, mars tre julkort..... och ja, i december 12 julkort! Hänger man med varje månad så kommer man att ha ruggigt många julkort med andra ord! Här har jag gjort ett enkelt kort, för att stämpeln mer skulle få komma till sin rätt. Oftast när jag färglägger så måste jag klippa ut motivet, för jag målar utanför, men här ville jag slippa klippa ut... ni förstår nog varför! Alla dessa lampor...... Men det gick bra, jag höll mig innanför linjerna. Motivet stämplat på 200 g akvarellpapper, doodlat en ram runt och sen monterat det med 3D-kuddar. Stommen gjord av grön cardstock, sen har jag använt baksida och framsida av Basic Greys julserie Eskimo Kisses. Doodlat även dom med svart penna, sen silverembossat snöflingor från samma set som vovven. Ett grönt sidenband knutet runt som avslutning, med rosett gjord på en gaffel. Ett utmärkt verktyg om man ska göra små rosetter!!
Nästa alster är till SS minialbum-utmaning, och är inte detta mini så då vet jag inte hur smått det ska vara..... Detta är nämligen 6,5x6,5 cm ihopvikt, så det är verkligen litet! Här ska jag samla alla foton från förskoleåren. Det är precis att fem kort får plats, om man sätter det första på framsidan, helt perfekt. Detta albumet är också så lätt att göra i just den storlek man vill ha, man utgår bara från en kvadrat, som är dubbelt så stor som man vill att slutprodukten ska bli.
Nu måste ju mitt minialbum vara tomt inuti, eftersom Leia bara gått ett år på dagis ännu. Men jag har i alla fall dekorerat det färdigt så till hösten är det bara att montera in kort nummer två. Här har jag använt mina nya stansar från Nellie Snellen, de är helt underbara! Aldrig mer kommer jag att stå utan platta blommor som matchar mitt projekt! Bara att ta fram stansarna så vips har jag en supersnygg blomma i de rätta färgerna, suveränt!! Suverän service med från Scraplagret med, tack Emma! Lite stansat jag tidigare köpt frånTradera och lite stickers så var det klart.
Sista utmaningen, skissen... Den hade jag faktiskt inte tänkt vara med på, men bestämde mig igår eftermiddag att jag visst skulle vara med. Gillade skissen, men visste först inte vad jag skulle göra med den... Så igår såg jag att den bracklet som var med såg ju precis ut som ett gångjärn!! Då visste jag direkt att jag var tvungen att skapa efter skissen, och vilket foto jag skulle skapa med! Här är vår son (idag 11 år gammal, här ungefär året skulle jag tro) med sin favoritsysselsättning under denna perioden - sitta och leka med gångjärnet! Huset där vi bodde då hade en - som vi tyckte - helt onödig köksdörr, så vi hakade av den. Kvar var ju gångjärnet, ett sånt där insticksgångjärn, så att en liten kläpp sitter kvar när dörren är avhakad. Ja, Lucas älskade i alla fall att sitta där och leka med den där kläppen..... "klipp....... klopp....... klipp...... klopp...." Länge, länge kunde han sitta där, han var verkligen helt fascinerad av den lilla, lilla kläppen... Naturligtvis var jag ju - till stort förtret sen när jag skulle fota hela LO:n!! - tvungen att ha med flera olika gångjärn, jag hade tre olika, så då fick de vara med allihopa. Jag började med att skära itu ett mönsterpapper som redan hade rätt form, monterade mesta delen av pappret till höger, och resten till vänster - efter att jag skurit bort några cm. Den biten stansade jag blommor i sen... Fotot har jag slipat med sandpapper, likaså alla fotomattor. Har mattat med ljusblå och mörkblå cardstock, och med ett underbart brunt mönsterpapper med linjer på. Ett underbart blomhörn med mina nya stansar, bling mitt i blommorna, några rosor, en nallebjörn-charm och en nyckelbrads. Själva nyckelhålet satte jag till höger på fotot. Sen en metallram med skruvbrads, som egentligen skulle hållit i datumet för kortet, men det hade jag inte tillhands igår, så det fick bli hans namn istället, med alfabetsstickers. Titeln har jag skrivit med dels chipboard-bokstäver, dels thickers. Sen en ros med blad som avslutning på det vänstra papprets övre del.
Självklart kan man öppna fotot, gångjärnen är inte bara vacker prydnad, men journalingen har inte riktigt hunnit in ännu! I all stress som var med att hinna färdigt igår, ville jag inte försöka skriva. Jag skulle bara ha skrivit fel, bättre då att vänta och kanske ta fram datumet med innan jag skriver. Men det bruna mönsterpappret blir perfekt som journalingruta, eftersom det redan är linjerat.

Oj, mycket att bjuda på idag! Och jag försvinner nu till pysselbordet igen, för att göra ännu fler härliga alster! Nästa vecka ska vi nämligen blogga inspirationsalster till månadstävlingen i Stämpelstudions blogg, så jag jobbar just nu för fullt på mitt bidrag. Jo, jag måste bara berätta en rolig sak först, inan jag försvinner till saxar, tejp och lack igen, och det är att min lilla tutorial om hur man gör snygga textrutor hamnade på förstasidan hos Svensk Scrapbooking!! Det tyckte jag var jättekul!

Ha det gott!!

5 kommentarer:

  1. Oj oj oj va du har varit flitig! Sååå mycket fint du har gjort! Förvaringslådan är ju heeeelt underbar! Älskar den!! å minialbumet,så fint det kommer bli med alla fotona sedan. å dessa superfina layouter! Va härligt å se allt fint du skapar!

    ha en härlig dag!

    förresten;
    du kan ju alltid göra ett eget album 15x15 med vanliga plastfickor å bia? eller kanskemed cellofanpåsar ist för plastfickor? hmm jaaa..eller nåt.. =)
    oj va jag babblar.. *fniss*

    massa kramar!!

    SvaraRadera
  2. Linda du är en idespruta utan liknelse!!!! Skulle just maila dig...men det gör jag sen, så mycket grymme fint du gjort....älskar lilla albumet till sötaste lilla Leia och ja allt äe ju så fint!!
    Kramar Lina

    SvaraRadera
  3. Hej Linda, såå mycket fint du har gjort. Kortlådan är så snygg och det lilla albumet. Men jag tycker att din Lo som du döpt till Gångjärn är underbar. Och du har satt gångjärn på bilden. Så smart. Härligt att hälsa på hos dej. Kram Gertrud

    SvaraRadera
  4. Wow,wow,wow!
    So viele wunderschöne Sachen,einfach traumhaft!
    Die Box ist Wahnsinn und das LO mit dem kleinen süßen Mäuschen ist wunderschön!

    LG Manu! ;-)

    SvaraRadera
  5. Föll direkt när jag såg denna på SS! Jättefin, och finurligt med gångjärn!

    SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.