söndag 7 februari 2010

Ett kort och en lapp-gömma

Ja, nåt scrappat har det ju inte blivit denna helgen då, men två saker som blev klara i torsdags kan jag ändå visa. Har fått vänta med kortet, så att mottagaren fick fylla år först, men nu kan jag visa det. Har testat Tesa's tips med maskeringstejp, det var faktiskt kul.
Hmmm, ja mitt kort blev nog väldigt likt Tesas kort, men det är väl sånt som händer antar jag. Jag var inte i form den dagen (det var ändå innan magsjukan slog till), och hade svårt att få till ett kort, så när jag såg denna tekniken så bara körde jag på efter vad jag såg. Jag får hoppas att Tesa inte misstycker.

Tidigare i veckan testade jag också Tesas post-it-hållare, även om jag vill kalla min för lapp-gömma! ;-) Jag har nämligen inga post-it-block hemma, så jag skar ner vanligt skrivarpapper till 7,5x7,5 cm istället. Jag förbrukar ganska så många små papperslappar när jag hittar tips och så vid surfandet, så att använda post-it då blir i längden dyrt. Bättre med skrivarpapper då.. så här blev den i alla fall...
Liten miss dock, att hjärtat fick fel färg. Har stämplat med distresser först på själva locket, så hjärtat igen på annat papper, för att bygga upp med 3D-kuddar. Men jag tyckte att jag behövde göra något åt ytan, den var för matt. Så jag lade på glossy, och det funkade inte alls, distressen flöt in på de områden som skulle vara vita. Stämplade nytt, och sprayade denna gången med hårspray, tänkte att det skulle ge en blank yta. Hmm, joo, fast nu ändrade ju distressen färg istället! Och ändå fick jag inte den blanka yta jag ville ha... men nu orkade jag inte testa mera, så det fick vara så. Högst upp har jag monterat underbara guldiga ornament, som jag delat på mitten, ena halvan på locket och andra halvan på ryggen. Så det ser ut som ett gångjärn ungefär, fattar ni?!?! I de nedre hörnen tunga, härliga ornamenthörn, för att hålla locket nere. En rosgrupp i ena hörnet med, sen lät jag det vackra pappret jag fick av min son i julklapp stå för resten av dekorationerna.
Insidan - här har jag bara vänt på det vackra pappret, det har ju så underbart mönster på baksidan att jag var tvungen att ha med det på något sätt. Ett tumgrepp för att få grepp om pappersbitarna...
... och så här ser den ut från framsidan. Så kul att göra, har tvingat på maken ett behov av en sån här! Skratt, ja efter lite övertalning, att den ju faktiskt skulle bli grön då, så sade han ja.

Ja, det var allt för i kväll, nu ska jag se om jag kan scrappa till ett DT-alster till i morgon. Ha det gott, och tack för titten!

4 kommentarer:

 1. Åh, vilka fina alster!! Fastnade särskilt för din lappgömma, den är bara sååå fin!

  SvaraRadera
 2. Jättevackert! Gillar "lapplådan" jättemycket.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig liten lappgömma! Den inspirerade verkligen!

  SvaraRadera
 4. ÅHH vilken fin lappgömma.Den är helt underbar den oxå som allt annat du gjort...
  Kramizar Plingan

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.