tisdag 2 februari 2010

Två tävlingsbidrag jag inte bloggat...

Idag är det tungt.... inser med en suck att familjen snart börjar droppa in från sina respektive "dagis" och vad har jag gjort idag? Jo, bara suttit och slösurfat... skrivit några inlägg på SS... kämpat med "köpfingret" hos BumbleBee... på Tradera.... slösurfat igen...

Men så kommer jag på att jag har glömt att blogga mina tävlingsbidrag till Nettans och Pyssellyckan! Så då gör jag det nu! Först ut kommer mitt bidrag till Nettans...
Fotostripen handlar om när vi var på körresa med gubbens manskör Lihkören i Spanien, vi sitter på en trottoarservering och spontansång uppstår. De sjunger en serenad - Kom du ljuva-  och alltid när lihkoristerna sjunger en serenad så vänder de sig så klart till kvinnorna i sällskapet - när de som denna gången inte står på en scen, blir det väldigt påtagligt för kvinnan/kvinnrona! Denna kvällen var jag den enda kvinnliga i sällskapet (vi var endast två respektive med på resan) och fick då killarnas fullständiga uppmärksamhet - till alla spanjorers lycka!! (Alla män var förtjusta över att få se en kvinna bli uppvaktad på detta sättet, och alla kvinnor var mycket, mycket avundsjuka, det syns till och med på originalkorten. Tyvärr inte här, för här har jag skurit ner dom för att få plats med alla tre...) Ja, min med förstås, inte varje dag man får en serenad av vackra pojkar som dessutom sjunger som gudar! Efter serenaden - ni ser på sista kortet att killen gått ner på knä - får jag mitt livs första handkyss!! Denna kvällen ligger mig varmt om hjärtat, synd bara att det inte var min man som sjöng den! ;-) (Ja, då var han ju "bara" pojkvän, giftermålet kom ju några år senare...) Jag har byggt upp ett mönsterpapper från grunden genom att distressa och stämpla på ett vitt cardstock. Skrev sen ut texten till serenaden "Kom du ljuva" på skrivaren med fonten Jane Austen, rev pappret och distressade + stämplade även det. Ett notpapper skars ner till fotomattor, de scrapades med edge scrapern och distressades. En blingswirl i övre vänstra hörnet, och utstansade swirls i nedre högra hörnet, tillsammans med en grupp minirosor.

Bidraget till Pyssellyckan var något mer svårscrappat, tog lång tid innan jag hittade på ett upplägg som jag tyckte funkade.
Till slut blev det en fotostrip på våra älskade hundar, när de leker som små valpar i snön!! De älskar snö, blir så löjligt lekfulla och kan springa hur mycket som helst!! Även här har jag jobbat fram ett eget mönsterpapper i botten, tog ett vitt cardstock, lade de genomskinliga snöflingorna på och sprayade med egengjord mist på (skrapade med mistflaskan på Broken China-dynan för att få upp några droppar). Sen tog jag bort snöflingorna, torkade av dom, och lade ut dom igen fast på andra ställen. Eftersom twisten var spillbitar, så är det vad jag använt. Inkidos snöflinga blå hade jag en bit där den övre halvan var avriven, så jag rev bara av slutet med för att få en snygg remsa. Sen tog jag spillbitar av vit slät cardstock och blå cardstock och mattade med dom. Några utstansade snöflingor med lånad stans, faktiskt ur spillbitar även det, och de genomskinliga flingorna blev de enda dekorationerna. Journalingen skrev jag med hjälp av egenhändigt gjort alfabet... Skrev ner alla bokstäver från a-ö - flera ex av varje - i mitt layoutprogram med ett snyggt typsnitt, och printade ut. Sen var det bara att skära och klippa. Doodlade med penna runt orden för att de skulle synas lite mer, och även runt några enstaka bokstäver för att få lite mer effekt. Ja, det blev bra, även om det är svårt att se effekten av de mistade snöflingorna så här på kort... i verkligheten syns de mycket bättre.

Ha det gott!

5 kommentarer:

 1. Wow,wunderschöne Layouts sind das,besonders gut gefällt mir das in den brauntönen!
  Einfach wahnsinnig schön!

  LG Manu! ;-)

  SvaraRadera
 2. Jamen Linda...du ....oh va fiint pappret är till Nettan utmaningen Jösses!!!!

  Härligt snöig/vintrig Lo med hundarna!!! Jag har precis varit ute med min vovve och skottat snö på uppfarten...vill inte gå in för det är så vackert!!...Tror nog att han måste ut och kisse en gång till innan det e dax att sova
  Kram Lina

  SvaraRadera
 3. Jätte fina LO´s gumman..

  Oooh vad jag saknar min voff Bianca extra mycket när jag ser dina underbaringar.
  Det vill liksom inte gå in i huvudet att min älskling är borta. Vill bara ha tillbaka henne.

  Kram kram

  SvaraRadera
 4. Åh vilken härligt vintrig LO! Jag har oxå haft chihuohuor två stycken faktiskt. Älskar den rasen! ♥♥ Du är så duktig! Kram på dig!

  SvaraRadera
 5. Den med hundarna är helt underbar!

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.