onsdag 17 mars 2010

Manligt födelsedagskort

Maken fyllde år i måndags, och blev ju så klart uppvaktad. Han hade önskat sig en plåtlinjal till sin modellhobby, och jag lovar att jag letade som en galning på mässan!! Alla butiker - utom en! - hade lämnat så tråkiga attiraljer hemma... innan jag hittade denna enda butik hade jag faktiskt insett att jag var tvungen att ge mig ut på staden dagen efter och leta. Men så gjorde jag ett sista försök i den sista butiken, och där hänger EN linjal på ett spjut! Jag pustar ut, och köper den direkt! Men man måste ju ha ett skärunderlägg med, om man ska ha användning av en plåtlinjal, så det köpte jag med. Skönt, nu slipper jag låna ut min linjal och mitt underlägg!! Lite tråkig present kan man kanske tycka, men min gubbe är sååå svår att köpa till!! Hans hobby är amatörradio (en radio=flera tiotusen spänn!! nej tack!) och modelljärnväg. Modelljärnvägen, där är det noga vilket tåg som köps in, vilka tillbehör som köps in, för han vill ha en viss tidsålder och en viss stil på sakerna. Jamen ni vet, hur kinkiga vi kan vara när det kommer till papper och tillbehör!! Så det är i princip omöjligt att köpa till hans hobby, om nu inte gubben pekar ut att just den byggnaden eller just det tågsetet vill han ha, kruxet är då att det kostar mellan 600-1000 kr ungefär. Så när han önskade sig en plåtlinjal blev jag glad, speciellt när jag kunde utöka det till en skärmatta med.

Ett kort fick han ju med... Nu är det ju så att han sett den ena nya tekniken efter den andra lämna mina händer, så nått nytt var jag ju tvungen att komma med. Hittade en beskrivning på fotoplånbok, och det tyckte jag var super! Kort och grej i samma!


Den ska ju vara så lik en herrplånbok som möjligt, så därför är den inte mycket dekorerad på utsidan. Jag har sytt ihop hela plånboken på symaskinen med jeanstråd. Satte Tim Holtz (inköp från mässan) minibrads i kanterna på hällan, sen gnuggade jag på en rubons. Tyvärr hade jag ju redan sytt ihop plånboken när jag kom till slejfen, så den är fast limmad, och stängs med magnet på baksidan istället.


På insidan har jag gjort tre skåror för kort, det övre och det mellersta sitter fast, eftersom jag i all hast inte kunde komma på hur jag skulle göra för att det inte skulle gå i botten. Efteråt kom jag på att jag kunde ha gjort dom för långa liksom, då hade de ju stuckit upp som de skulle men ändå inte åkt ner. Men nu sitter de fast... Tog ett av makens egna visitkort och satte i andra facket, det gröna kortet i första är helt tomt. Det sista är uttagbart, och där har jag skrivit min grattishälsning. Ett kort på frugan måste han ju ha i sin plånbok, och detta kortet har jag använt förut, är ganska nöjd med det.Insidorna sitter det bara foton på, så de visar jag inte upp. Här är sista sidan och den bakre insidan. (Fotot på vänster sida är på vår bröllopsdag, den 23/5-98. Jag är gravid med vår son, därav den enorma magen!! Ändå är jag bara i 7:e månaden här...) Där skar jag ut en rektangel med runda hörn, fäste oh-plast på baksidan, och fäste ett id-kort innanför. ID-kortet är ett skämt, han har id-kort på sitt jobb, dock ser det inte ut så här! Fotot tog jag på honom i vintras, det var mer än -5° och dimma när han cyklade hem, och när man cyklat i de väderförhållandena i 7 km ser man ut så här. Jag har blurrat loggan och hans "titel" för att inte avslöja för mycket. En rubon sitter brevid, annars är det tomt på dekorationer. Det är ju som sagt en herrplånbok vi pratar om här!

Maken blev i alla fall väldigt glad, och ska ta med den till jobbet. Kan tänka mig att det blir lite diskussioner och skratt om mitt id-kort, hans jobb är ett klassiskt gubbdagis.

5 kommentarer:

 1. Bra med ståndsmässig uppvaktning :)
  ID-tjohejset är ju bara så rätt även om jag hade önskat åtminstone en liten rälsbit någon stans ;)

  SvaraRadera
 2. Fin plonka!
  Vilket fint bröllopskort också! Du är så vacker och magen är jättegullig!
  Var stolt! :-)
  Usch, jag vill ha en gubbe som fixar sådana här presenter åt mig. Hur var det nu med Tim....just ja, upptagen.

  SvaraRadera
 3. Hejsan!
  Ta en kik in i min B-logg. Kör en liten utmaning där.
  Hoppas du vill vara med. Kram Lena

  SvaraRadera
 4. Åhh, vilken häftig plånbok!! Kanske blir det en tutorial på den framöver? Den var ju hur läcker som helst!!!

  SvaraRadera
 5. Vilken kul idé!!! Jättesnyggt!

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.