tisdag 6 april 2010

Äntligen vinst!

I julas var jag med i en julkalenderswap, och i den bloggen hade jag lucköppning ett par gånger. Första vinnaren fick ett post-it-block som jag scrappade just till henne, och jag ville ju göra nåt särskilt till den andra vinnaren - Cloudberrie - med. Hon är sååå bra på att fotografera, hennes bilder är helt underbara, så jag visste att jag ville göra en LO med en av hennes bilder. Men..... tiden rann iväg, jag kom aldrig igång, projektet blev en surdeg som bara låg och jäste i ett hörn. Jag fick mer och mer dåligt samvete, och det ger ingen pysselinspirations alls ska ni veta!! I början sade hon att det inte gjorde något, hon hade med fullt upp och hade glömt alltsammans... men sen blev det tyst ju längre tiden gick. Nu kände jag att den jäst färdigt, jag var bara tvungen att göra klart den. Den var ju sååå kul att jobba med, förstår inte att nåt kan vara så kul men ändå så segt? I alla fall fick jag den klar, var nöjd, och skulle bara packa och skicka den. Hade fått reda på att hon fyllde jämnt igår, så då tänkte jag att det vore ju super att skicka den som en födelesdagspresent då. Men det jag missade, var ju att det inte var någon postgång igår!!! Inte tänkte jag på det förra veckan, att jag var tvungen att posta den på onsdagen redan, för att den skulle hinna fram!! Så tyvärr får hon den ännu en dag senare, men jag hoppas ju verkligen att den landar hos henne idag, så den inte är ute och snurrar runt på posten ett tag med.


Jag har lagt ett tjockt lager decoupagelack på en kartongskiva, och limmat fast rivna bitar ur en gammal bok. När det torkat, distressade jag alla kanter med edge scraper och distressdyna, drog även med distressen över hela arket för att få färg i pappersskarvarna. Sen målade jag med vit akrylfärg på riven wellpapp och monterade på. Spets, tårtpapper och fotot. Jag har inte satt den vackra ramen själv på fotot, utan det har Cloudberrie gjort innan hon lade ut bilden. Blomgrupper, ett par krackelerade vingar - grungeboard från Tim Holtz med crackle paint picked fence och en ros. Drog med distressen i sprickorna i färgen med... Skrev ut hennes egen dikt på datorn i det vackra typsnittet "Jane Austen", stämplade med en notstämpel över, och distressade kanterna. Tryckte in en underbar TH-klocka under blomgruppen, några pins genom spetsen och så böjde jag till en galge i najtråd. Tog vanliga små klämmor till vajer och nöp i LO:n, som fått ett bakstycke i vit cardstock för att dölja diverse färgfläckar och häftklamrar. Sist klämde jag dit en swirl med hjälp av pearlmaker, men det är helt klart något jag behöver öva på, ska nog inte göra det på wellpapp heller, för det var ju inte det bästa underlaget direkt. Hela LO:n mäter ungefär 8"x8", plus galgen. Hoppas att hon blir glad för vinsten, även om det kommer så sent, så sent.

Tack för titten!

6 kommentarer:

 1. Men så coolt med galjen! Superfint!
  kramkram!

  SvaraRadera
 2. Jane Austen- det låter som ett typsnitt för mig :-)
  Klart hon blir glad!

  SvaraRadera
 3. Helt fantastiskt vackert!!!! :)
  Du är otrolig Linda!!!!
  Eva kommer att älska den!!!! :)

  Vilken rolig idé att hänga upp den på en galge så där... kanon ju.

  Stor kram
  M I N D I

  SvaraRadera
 4. Superfint! Och kul att du skriver hur du gjort. :-)

  "Gästis"-idén du hade skriver jag bums upp, så får vi se vad det kan bli av den framöver. :-)

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Åååh så fin den blev och va glad hon ska bli! Ibland kan man verkligen köra fast men så stolt och nöjd man blir när man sen slutför det man påbörjar! Stor Kram Emmeli

  SvaraRadera
 6. Linda, det du gör är helt magiskt. Jag fick en rejäl tår på kinden när jag öppnade paketet och fann den V A C K R A tavlan och det fina kortet du pysslat. Du är helt FANTASTISK!!! Jag beundrar dig såååå mycket att du kan göra så mycket fina saker med allt du företar dig.

  Du gjorde verkligen min dag och gissa vad som kommer att hänga på hedersplats här hemma ;)

  Åter igen, TACK snälla gulliga du- det var värt att vänta lite extra på!!!

  STOOOOOOOR varm kram från Eva i Gällivare

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.