måndag 5 april 2010

Sista påskiga DT-alstren för i år.

Hoppas att ni har haft en supermysig, god påskhelg! Vi har firat påsken i Falun hos mina svärföräldrar, och en liten gåva hade vi med oss när vi kom upp. Såg dessa söta påskägg redan förra året, och bestämde mig då för att jag skulle göra ett i år. Jag höll nästan på att glömma bort det, men så hade jag gesso framme till ett annat alster, och kom då på detta med påskägg igen...


Jag tog ett vanligt, sparat motivägg i papper  - såna man hittar i vilken affär som helst - och täckte det med gesso. För att få en fin yta på ägget duttade jag med penseln efteråt för att ta bort penseldragen. När det torkat limmade jag på den vackra spetsen, stansade ut blad i mild, grön cardstock och monterade ihop en stor blomgrupp med hjälp av de vackra embossade blommorna från Prima och diverse minirosor.  Krullade några av stjälkarna runt en blompinne och avslutade med att lägga på rosa halvpärlor lite slumpartat.


Det var riktigt roligt, kommer helt klart att altra flera ägg - kanske inte i år, men nån gång.


Till ägget gjorde jag ett litet easelkort med Magnolias papper och stämplar. Stommen är i rosa cardstock, med matta i Somebunny Loves You - Pink Hoppy. Lilla Kanintilda målade jag ljusgrå och rosa med tombowpennor, lade lite glitter Frosted Lace på rosetten under hakan. Satte henne på underbar rosa spets. Inuti kortet lade jag en matta till i det söta, rosa kaninpappret. Som stöd för framsidan gjorde jag en skylt av den söta texten "Önskar dig en äggstraspeciell påsk" och små rosa halvpärlor. Alla kanter har jag distressat med edge scraper och stämpeldyna.


Easelkortet sett lite från sidan. Nu stuvar jag undan påsken för i år.

5 kommentarer:

 1. Åh vilket fint ägg!!!!!

  Vi kanske sågs på vägarna för vi var ute och for och hälsade på mamma och pappa som bor 2 mil norröver. :)

  Stor kram
  M I N D I

  SvaraRadera
 2. Bladen på ägget var riktigt snygga i färgen!

  SvaraRadera
 3. Suuuper snygg ägg, ett sådant måste jag komma ihåg att göra till nästa påsk. Helt underbart =)

  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Det var det vackraste påskägg jag sett någongång!! Dina svärförädrar måste ha blivit lyckliga över att få äga ett så fint påskägg. Påskkramar från Plingan

  SvaraRadera
 5. Vilket fint påskägg!!
  Ha en bra dag!
  /Sara

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.