lördag 24 april 2010

Glad lördag!

Jag slet som ett djur, eller värre ändå till och med... men nu har jag det fint på köksbordet, eller hur?


Att plocka vitsippor på våren är inte alla förunnat, men sen jag fått permobilen kan jag i alla fall plocka dom som är närmast cykelbanan! Jag får fruktansvärt ont av att bocka mig så mycket, men det är värt all värk och alla tabletter - jag blir så lycklig av vitsippor!!!!! Jag blir så glad när maken eller barnen kommer hem med en bukett, men lyckligast blir jag de gånger jag orkar plocka själv!

Första året jag kom ut till vårt fina vitsippehav ute i Slaka utanför Linköping (cykelvägen är det bara 1-1,5 km från där vi bor), då hade jag en liten elmoped. Den gick jättelångsamt, jag fick vika ihop mig rejält för att kunna sitta på den, och den behövde laddas mycket ofta. Men när våren kom, och maken sade att vitsipporna kommit, då var jag tvungen att åka dit för att få se dom. Jag grät..... av lycka! Den första buketten på flera år som jag plockade då betydde så enormt mycket för mig! Ett år senare hade jag fått permobilen (i höst har jag haft den i fyra år) och sen dess kan jag ta mig ut till vitsipporna närhelst jag vill.Den fina korgen med glas har jag haft värmeljus i under vintern, medan jag otåligt väntat på våren och vitsipporna. Redan när jag köpte den i vintras av Camilla på Designat, visste jag att den skulle bli så vacker full med vitsippor. Tack Camilla, för att du höll en åt mig! Det är alltså denna korg som fött min längtan efter shabby chic-stil i köket. Tyckte duken passade bra till, den är handsydd och inköpt på Gran Canaria när vi var där 2005.

Glad lördag, allesammans!!

7 kommentarer:

 1. Jaaa, vad fint. Vilken vårkänsla och visst är det något speciellt med vitsippor. Jag bor nära en bokskog som nu har en vit matta av sippor nu. Härligt. Ha det bra och njut, kram Gertrud

  SvaraRadera
 2. I Just wanted to drop by to say thank you for joining in with my candy and to wish you luck.x

  SvaraRadera
 3. Hej :)
  Tack så mycket för "hyggelig hilsen" på min blogg, och för att du vill vara med i¨min Give away.
  Försöker mej på lite svenska här, men det er 16 år sedan jag bodde i Sverige så min svenska är tyvärr inta som den en gång var...

  ônskar dej och dina en mysig helg :)
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 4. Åhhh så fint det blev på bordet med vitsipporna! Jag håller med dig, det är något speciellt med vitsippor. De för med sig en längtan efter vår, sommar och grönska. Men de är bäst eftersom de är först :) Passade väldig bra ihop med duken också :)

  Kramen!

  SvaraRadera
 5. Sååå vackert! För mig betyder vitsippor också mycket. De hade pyntat kyrkan med dem när vår dotter döptes så efter det är de "hennes" blommor. Tänk att växter kan ha en sån betydelse för oss! De ger glädje, tröstar och inger hopp. Ingen dålig kombination...
  Om du skulle vilja köpa en sån hundsäng som jag snickrat ihop så är det bara att säga till. Jag vet inte riktigt hur mycket frakten skulle gå på dock. De väger ju en del. Men du kanske har chihuauor *blink*.
  Ta hand om dig!
  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 6. Vännen vad du har kämpat och så fint det blev!!! Jag tänkte på dig i går när vi var i skogen bland vitsippor och annat och gillade korv!!

  Önskar att jag kunde ta med dig dit!!!
  Kanske en dag!

  Må väl kompisen min och tack för alla rara ord på min blogg!!

  Bommulskramen åt dig

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.