fredag 9 april 2010

Kalorifri tårta och sockersöt ask

Idag fyller grannen Glenn år, och som god granne vill man ju givetvis uppvakta. Men en tårta är ju en ganska flyktig gåva, och jag ville ge något bestående... Fast, det blev ju ändå en tårta jag gav bort! Av det kalori- och sockerfria slaget. G blev mycket glad, jag fick mig en bamsekram och löftet att tårtan med sin kartong skulle få stå på hans finhylla. Jag blir så glad av att göra andra människor glada med mina alster!!


En grön smaskig prinsesstårta virkade jag till honom, med en söt, rosa ros på toppen. Vita pärlor som florsocker, och ett vitt tårtpapper under. Men ska man ge bort en tårta, måste man ju ha en tårtkartong med...


Jag har gjort om måtten för Peek a boo-boxen så att min tårta skulle få plats, stommen är gjord av mild, grön cardstock och mattat med en annan nyans mild grönt mönsterpapper med vita prickar. Med nestabilities har jag stansat ut en grön scallop-cirkel och en lite mindre i mönsterpappret. Skrivit "grattis" med Storytellers stickersalfabet, doodlat runt varje bokstav och med prickar på varje med en vit penna. Med pearlmaker cream gjorde jag halvpärlor i varje båge. För att det skulle synas var man öppnar asken, och för att Glenn med sina byggarhänder enkelt skulle få upp den, limmade jag fast ett band mellan cardstock och mönsterpapper. Byggde ihop en maffig grön, brun och vit blomma med pistiller och blad.


Boxen öppnad, monterade en scallopcirkel på insidan av locket och skrev hans namn med Storytellers, doodlade som på framsidan och gjorde pärlor. Även här har jag monterat fast ett band, så att det inre locket - fönsterlocket - är lätt att öppna. Fönsterlocket är utstansat med samma nestiesar, sen har jag embossat oh-papper i en cuttlebug-folder och monterat på insidan, så att man kan se tårtan redan nu.


Boxen helt öppen. Det var kul att göra denna boxen, och ganska enkelt att räkna ut andra mått till den, så det blir nog fler boxar i framtiden. I alla fall när det ska levereras ett bakverk!

14 kommentarer:

 1. Jätteläcker och fin tårta. Väl passande tårtkartong. Tycker namnet är i fina bokstäver, men vad är storytellers? Har googlat....hittar inget. Nyfiken.

  SvaraRadera
 2. Hittade svar på min fråga i texten. Sorry, läste för fort :)

  SvaraRadera
 3. Va fiffigt, jätte fint!!!

  SvaraRadera
 4. Vilken underbar present att få. Mån tro han blev glad :)

  Trevlig helg
  kram

  SvaraRadera
 5. Åååå vad FIN!!!
  Ha en solig & skön helg!
  STOR kram från Eva

  SvaraRadera
 6. Läckert! Gillade speciellt blomman på lådan och det överraskande fönstret.
  Fönstret gjorde verkligen boxen till det där lite extra :-)

  SvaraRadera
 7. Förresten! Du har snart 20 000 besökare!
  Jag tyckte inte det var länge sedan du firade 10 000. Grattis! :-)

  SvaraRadera
 8. Just nu har jag en tävling i min blogg där man har chans att vinna varor till ett värde av 300.- på GrunneboGarn. Tävlingen hittar du här: http://www.annsann.com/2010/04/10/tavling-vinn-varor-till-ett-varde-av-300-pa-grunnebogarn/

  SvaraRadera
 9. Hej Linda! Toppensöt tårta & asken är ljuvlig. En fullpoängare som alltid! Kram

  SvaraRadera
 10. Ljuvligt!!!!!!!!!!!!!!! Du är så himla duktig min vän!!!!
  Älskar både tårtan och titt ut boxen!!!
  Kramar Lina

  SvaraRadera
 11. Helt uuuuuuuunderbar tårta! Tänk om man kunde virka sånna och ge bort vilken fin present, tänk om man hade en granne som du! ;) och asken till va bara så vacker! va på hittig du är! Kram!

  SvaraRadera
 12. Detta gillar jag! Asken till tårtan är helt undebra, tårtan med såklart men allt tillsammans gör en så genomtänkt present! Kram!

  SvaraRadera
 13. Fullkomligt LJUVLIG present!!! ♥

  Och tack rara för din omtanke.
  Familjemedlem svävar just nu på gränsen och vi hållar alla tummarna för att en livsviktig operation skall gå vägen och rädda hennes liv ♥

  Vi hoppas och tror och nu vill jag bara att tiden ska gå och att denna väntan som känns som en evighet ska vara över.

  Stor kram och återigen TACK♥
  Kram Karin

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.