söndag 11 april 2010

Smygtitt på morgondagens DT-alster

I morgon bloggar jag mitt fjärde inlägg för BeWed, jösses vad tiden går fort! Snart dimper det ner ett nytt DT-paket i lådan, och det är lika spännande varje gång! Just att man inte har valt papper och dekorationer själv kan vara en rejäl utmaning. Jag har fått lite frågor om hur det är att vara designer åt en webshop:

Hur är det att vara DT? Det är kul, kul, kul!! Detta är ju bara mitt andra uppdrag, så jag kan ju bara svara utifrån mina erfarenheter. På mitt första uppdrag skulle jag göra alster som skulle skickas in, jag kunde alltså inte göra ett kort till någon som fyllde år som DT-alster, och på så sätt slå två flugor i en smäll. På detta uppdraget kan jag däremot göra det, så jag skapar ju det jag har användning av för tillfället. Vilket kan vara kort, LO:s eller kanske något altrat som jag har användning av som förvaring. Alltså olika regler för olika uppdrag.


Är det kravfyllt? Det beror ju på, vilket uppdrag man får. Vad webshopen har för förväntningar och krav på sina DT-medlemmar. I mitt nuvarande uppdrag, och även i mitt förra, så har jag en fast blogg-dag per vecka. Jag får ett paket per månad med material, och det står mig fritt att använda materialet så som jag själv vill. Det gör att jag kan scrappa ihop precis hur många saker jag vill, bara det räcker till fyra inlägg. Det kan vara roligt att tex scrappa ihop ett gåvoset, med kort och presentpåse. Men man kan ju också göra bara ett alster per vecka, som är mycket arbetat istället.


Stressigt? Nej, inte om man planerar sitt projket. Eftersom jag har fasta bloggdagar vet jag precis när mitt projekt måste vara klart, och när det ska läggas ut i bloggen. Men klart att det blir stressigt om man valt att göra annat, så att man står där på bloggdagens morgon och inte har sitt alster klart! Jag gör oftast så att jag scrappar alstret under veckan före, sen skriver jag ett schemalagt inlägg under helgen, som läggs upp automatiskt på måndag morgon kl. 8:00. Oftast ligger mitt eget inlägg till denna bloggen också klart i förväg, och publiceras vid samma tid.


Eller kan man se detta fortfarande som hobby och inte ett måste till? Man kan helt klart fortfarande se detta som en hobby, men det beror som sagt på vilket sorts uppdrag man har. Nu hr ju jgag bara erfarenhet från två webshopar, och inget av uppdragen har varit ett måste för mig. Men det har ju hänt att jag haft en scrapblock, och stått där på måndagen utan alster... Jag har dock alltid klarat av att prestera något att visa. Man kan ju annars blogga tips, nya produkter eller bara visa några olika tekniker eller kortvikningar.

Smygtitt på vad morgondagen bjuder på...

Jag önskar att alla ni därute får chansen någon gång till att vara med i ett designteam, det ger så otroligt mycket för ens egen utveckling! Det är superkul och utmanande, och man får nya vänner i de andra teammedlemmarna. Hoppas att detta var bra svar på era frågor!

3 kommentarer:

 1. Oj, det där ser lovande ut och visst är det en Linda där med :-)
  Ska bli intressant att se....

  SvaraRadera
 2. Intressant att läsa dina tankar om att vara DT. Du verkar ha hittat ett bra schema att jobba efter. Det är ju en ära att bli tillfrågad. Men du passar bra, du är så duktig och kreativ. Massor med inspiration finns i din blogg. Kram Gertrud

  SvaraRadera
 3. Intressant att höra din point of view, jag är ju fortfarande rätt grön på området och då är det roligt att läsa om andras designeruppdrag och hur de ser på saker och ting! Men kan bara hålla med om hur roligt det är att få designa för en butik med material som man gillar! Det ger så mycket!! Kramar!

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.