måndag 3 maj 2010

DT-alster och utmaningsbidrag

Idag är det bloggdag hos BeWed igen, och jag bjuder på LO i A4-storlek och kort, båda med samma papper. Kika in till BeWed för att se detaljer, hur jag gjort och vilka material jag använt.


I fredags kväll var det också sista chansen att lämna in utmaningarna för april hos SS. Jag var nästan klar när jag bröt upp för att åka och fora valborg tillsammans med familjen. Hela dagen hade jag varit osäker på om jag skulle följa med eller inte, men maken övertalade mig, och vi hade riktigt trevligt. Vi kom dock hem tidigt, eftersom lilla Leia började bli mycket, mycket trött, så runt 22-tiden satte jag mig för att göra klart det sista. Jag var mycket trött, och ganska rejält dålig. Medan jag sitter och kämpar med de sista detaljerna kommer illamånedet fort, och jag viker mig över sopkorgen en stund... maken kommer in och byter sopkorgen mot en bunke istället, och går iväg den nu ganska illaluktande soppåsen till soprummet. Jag fortsätter med detaljerna, med små avstickare ner i bunken... jag gav mig inte, jag skulle bli klar!!! Hade ju gjort så mycket, jag hade heller inte fotat de två alster som redan var färdiga, och det var en timme kvar på tiden... Till slut var jag färdig, på mer än ett sätt!! Dubbelvikt av magkramper fotar jag mina alster, så kvalitén blev ju inte den bästa om man säger så... Men jag kunde till slut ladda upp tre alster till galleriet innan tiden gick ut. Maken hjälpte mig göra mig i ordning och såg till att jag kom i säng, antagligen var det kroppen som skrek i ren panik i behov av vila. Jag har inte riktigt lyssnat på kroppen den senaste tiden, tja jag gör väl inte det nu heller riktigt...... envishet behöver faktiskt inte vara en bra egenskap.

Men här kommer i alla fall mina alster, först ut är BoM-utmaningen. Ämnet var "En dag som förändrade mitt liv", och så här tolkade jag det:


Jag distressade fram en papper med distresser och fina krumelurstämplar. Målade en grungeboard med gesso och distressade lite på kanterna, satte fast den med skruvbrads, och monterade på minibokstäver jag skrivit ut själv på skrivaren. Distressade kanterna på bokstäverna och lade en droppe glossy accent på varje. Tyvärr rann det ut lite, så det blev över hela ordet istället, men det funkade det med. Hängde ett hjärta i ena skruvbradsen som jag köpte på mässan i Borås. Fotot är monterat på en vit och en ljusblå matta, stämplade med samma stämpel som bakgrunden. En journalingruta är instucken bakom fotot, den sitter löst så att man kan ta ut den. På så vis fick jag plats med mycket mer text. Försökte mig sen på en swirl med pearl maker i det vänstra nedre hörnet, och jag får ju bara erkänna att detta är jag inte alls bra på. Sen en blomranka i högra hörnet, jag har modifierat den lite, sen knorrade jag till änden av den.


Nästa utmaning var Tema: Less is more. Här visste jag inte alls vad jag skulle göra först, men så hittade jag detta sifferpapper och kom direkt att tänka på fotot på min son när han sitter med matteläxan. Monterade upp sifferpappret på ett vitt, slätt cardstock, doodlade en ram runt alltsammans med svart penna. Doodlade också några av siffrorna, lade sen lite glossy accent på tre siffror... efteråt såg jag att summan av de tre siffrorna - 6, 2 och 4 - blev 12, just 12 år blir han i augusti. Slump? Njae, antagligen inte, jag har en förkärlek för jämna tal... Fotot har en vit och en svart matta, för att det ordentligt skulle synas på alla siffror. Sen har jag färgat in tre pilar från Tim Holtz grungeboardserie med distressdynan fired brick. Dödskallen är också TH, målade den med svart akrylfärg, lade på crackle accent, och när det torkat penslade jag på perfect pearl gold i sprickorna. Avslutade med ett lager glossy accent, det blev bara såååå läckert!! Punchinella under fotot och titeln "Matte-snille" som jag stansat ut med grodan och Aquarius och Rollerskate, också här ett lager glossy på.


Så till alstret som jag gjorde sist, och som jag alltså kämpade med  - tur att vi kvinnor har simultankapacitet!!! Jag har altrat en tom Noblesse-kartong - till skissen på SS - med underbara papper jag köpte av Martha på den stora träffen som LinköpingScrap hade nu i vårvintras. Skrev ut den söta bilden från nätet, minns inte var nu eftersom jag hittade den precis innan jag blev som sämst, lät den få en matta av röd cardstock, och monterade den på tre prickiga band. Slutförde med att sätta blingstenar i cirkel tillsammans med titeln "Bling". Skissen jag följde såg ut så här:


Jag har ju följt skissen ganska slaviskt, det är bara hörnswirlen som jag hoppat över. Ärligt talat, så missade jag den mitt i alla magkramper och störtdykningar ner i kräksbunken.....

Nu är det ny månad och nya utmaningar på SS, men jag har inga förhoppningar om att ha mina bidrag färdiga förrän i sista minuten... BoM-utmaningen denna månaden var en ren och skär mardröm: "10 orsaker att älska mig". Jag förstår ärligt talat inte hur jag ska klara av den... Fast vore ju surt om jag bröt sviten, har ju gjort fyra BoM-LO:s nu, skulle gärna vilja ha ett album med 12 stycken när året är slut... vi får se. Kanske tar jag gubben till hjälp...

1 kommentar:

  1. Vilken kämpe du är! Fina alster allihop. Det är en fröjd att läsa och se allt du gör. Jag hoppas du har kryat på dej. Kram Gertrud

    SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.