måndag 31 maj 2010

Veckans DT-alster - tema Konfirmation


Idag visar jag två vackra, somriga kort att ge till konfirmanden, som har smarta lösningar för att ge bort pengar. Det mesta materialet går att köpa hos BeWed, för komplett materiallista, kika här!


Först ut blir detta kortet, som ser ut som ett helt vanligt kort, men som inuti har en sedelgömma. Stommen är av röd och vit cardstock, och Magnolias vackra mönsterpapper. Stansade en vacker kant med kantstans. Stansade ut ovaler med nestabilities och monterade ett vackert utstansat kors på distanskuddar. Skrev ut en hälsning till konfirmanden på datorn, med ett underbart typsnitt som jag laddat ner från nätet. Monterade den på en bit röd cardstock och monterade den sen med distanstejp på kortet. Under mönsterpappret har jag satt fast en guldig snodd att knyta ihop kortet med. I alla hörnen har jag gjort halvpärlor med pearl maker.

Insidan har jag hållit enkel med bara röd cardstock som dekoration, den vita vackra stansade kanten ger dekoration åt insidan med. Insidan skapas genom att biga den vita cardstocken ett antal gånger, och sen skära ut en skära i mitten för sedelgömman. Här kan man givetvis anpassa kortet och dess ficka efter vad man ska ge bort - sedlar, presentkort, biocheckar eller kanske foton. På högra sidan monterade jag en bit vitt skisspapper där jag skrivit ut hälsningen i datorn först. Där finns gott om plats att skriva en hälsning till mottagaren. Små, små pärlor av pearl maker i hörnen.Nästa kort har en annan typ av sedelgömma, och är ett kort man hellre räcker fram än postar. Det är som ett vanligt kort monterat ovanpå en låda. Stommen är vit cardstock, mattat med röd cardstock och Magnolias papper. Stansat ovaler, monterat korset på distanskuddar, och pearl maker i hörnen.


På insidan har jag mattat med röd cardstock och mönsterpapper, och en oval med hälsningen. På motsatta sidan har jag bara röd cardstock och skisspapper, med lite pearl maker i hörnen.


Lådan är skuren och vikt i albumblad, mattat med röd cardstock och mönsterpapper, pearlmaker i hörnen, och en fjärilsbrad som "lådhandtag".


När man drar ut lådan ser man sedelgömman. Jag har gjort en låda till något mindre, som jag lagt upp och ner i den första lådan. Ovanpå den har jag sen monterat röd cardstcok och Magnolia-pappret. En bit röd cardstocksremsa veckade jag och limmade fast med flytande lim, lite pearl maker i hörnen gör att det ser ut att vara fastsatt med brads. Ett mycket vackert sätt att ge bort pengar på, tycker jag!

4 kommentarer:

 1. Väldigt vackert! Du är bäst på kortmakeri!

  SvaraRadera
 2. Jösses min Vän va fina kort!!! Älskar lådkortet...lycko den konfirmanden må jag säga!!!
  Va söt din bloggbakgrund är man blir så glad!!!
  Många kramar Lina

  SvaraRadera
 3. Jättevackra kort. Håller med Lina att lådan var ju bara hur rar som helst.

  Kram Marina

  SvaraRadera
 4. Det här tänker jag lifta. :) Så himla smart!

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.