måndag 28 juni 2010

Fler bidrag till SS-utmaningarna

Jag hann faktiskt med alla bidrag!! Jag som inte skulle vara med alls..... Men jag har ju inte varit så värst populär här hemma i helgen heller, när jag hängt vid datorn och pysselbordet hela tiden. I går var det bingo...


Jag scrappade mig en bingo-bricka, och hade fullt upp att hålla ordning på tråden så jag inte missade några ord! Vill ju inte missa chansen att ropa bingo först! Sen kom maken och påminde så vänligt om att vi ju skulle åka ut och hälsa på sonen på sommarkollot..... Jag packar en väska, med min bärbara dator och min telefon, så! Redo att åka!! Under tiden hade maken fixat fikaväskan.... Men det hjälpte ju inte fastän jag satt där på kollot med min dator, och min telefon som modem, jag prickade ju inte in en enda rad!

Nu till några av utmanings-alstren...

Bokmärke (alter)
"Gör ett bokmärke som du fyller med bokstäver! Ha med bokstäverna som ord eller bara huller och buller. Känslan ska vara att lägger man till en bokstav till så exploderar bokmärket! Förutom alla bokstäver, så är det fritt fram med övriga produkter, men tänk på att bokstäver i massor ska vara i fokus. Vinnare utses av Teamet Svensk Scrapbooking."


Gjorde en tag i svart cardstock, lade på TH's nya papper som redan är fulla med bokstäver. Lade på fler olika alfabet, bla thickers och mini alpha. Klippte sen ut ett stort B i svart cardstock, som jag streckade med vit penna. Drog ett citatband (fler bokstäver) tillsammans med papperstråd genom tagen, fäste bandet och tråden genom att snöra tråd runt alltsammans på toppen.

Boken (alter)
"Att altra böcker är populärt just nu! I den här utmaningen vill vi att du altrar en bok, gör din egen bok av scrappapper, eller altrar en bok av t ex papier maché. Vinnare utses av Teamet Svensk Scrapbooking." Jag valde att altra en befintlig bok.


Jobbade med Tim Holtz underbara papper, guldembossade hjärtat direkt på. Monterade på metallhörn, nyckelhål, fler metallbeslag och en trollslända. Sen gjorde jag tre underbara rosor a la Marina med pärlor, vackra tygblad och band. 


Inuti asken har jag monterat fast en nyckel med lite organzaband runt.

Bingo (LO)


"Välj en rad: lodrät, vågrät eller diagonal. Samtliga produkter som finns med på raden du väljer ska finnas med på din layout. Du får självklart lägga till fler produkter! Ange vilka produkter, som finns med på rad du har valt, när du laddar upp ditt bidrag. När du laddar upp ditt bidrag anger du vilken rad du valt att följa." Jag valde tredje vågräta raden uppifrån: olika typsnitt, spets, blommor, tags och fjärilar.


Gjorde en A4-LO till mitt familjealbum, använt ett av Maja Designs nya papper. Bakom det pappret har jag sytt fast spets, och sen monterat alltsammans på den vita stommen. Massor med underbara gröna prima-blommor med halvpärlor, minirosor och pärlspröt. Två stycken utstansade fjärilar, distressade och stämplade med textstämpel. Två manila-tags distressade och stämplade med en annan textstämpel. Satt mer spets i tagsen, bundit om med natursnöre. Olika typsnitt representerade genom 1: stämplade fjärilar, 2: stämplade tags, 3+4: overlayen 5+6: rubrik "kärlek, 4/6-96". Har böjt till röd metalltråd som spröt till fjärilarna.

BILden (LO)

"I denna utmaning vill vi att ni skall inspireras av denna läckra sommarbil. Är det färgerna, formerna, blommorna eller kanske stilen på bilden som inspirerar er? Låt fantasin flöda! Vinnare utses av Teamet Svensk Scrapbooking"


Jag inspirerades till att ha med bil, de klara färgerna och blomformerna. Har återigen gjort en A4-LO till familjealbumet, denna gången med sonen, när han "åker" monster truck på Gran Canaria 2005. Har utgått från vitt cs, stansat rött och gult cs med MS kantstans, dragit filt ziczac band och vaxad bomullstråd runt cs och knutit och häftat fast. Stansade ut scallop cirklar med nestabilies, och cirklar med en cirkelpunch. Sydde fast några knappar med svart papperstråd. Doodlade till sist med svart penna.Musik (kort/LO/alter)

"Folkmusik är något jag förknippar starkt med midsommar. Men... vårt land är långt och inget kan vara mer fel än att säga att midsommar är lika för alla. Säkert finns det någon sorts musik som just du förknippar med midsommar. Inget är rätt eller fel här. Du får tycka att folkmusik och små grodor är det som passar, men det är också helt okej att tycka att skrålande allsång till Staten och kapitalet eller Sommaren är kort är det som gäller. Gillar du Iron Maiden eller Carola är det också godkänt. Huvudsaken är att du skapar något med inspiration av just din midsommarmusik. Du får göra kort, alter eller layout. Papper och digi är lika välkommet. Ett enda krav finns och det är att du kan motivera hur ditt alster har att göra med midsommar och din musik när du laddar upp ditt bidrag i galleriet.Vinnare utses av Teamet Svensk Scrapbooking." Jag valde att göra ett file folder album...
Fram- och baksida
Insidan, med två olika tags som man kan dra ut.

För mig är midsommar Dalarna, folkdans och dans runt stången. Därför gjorde jag ett filefolder album med diverse sommarvisor som för mig är midsommardans runt stången. För att få med Dalarna har jag skrivit ut kurbitsar på datorn, och för att förstärka musikkänslan har jag stämplat med en notstämpel över designpappren.Resterande alster kommer i morgon.

4 kommentarer:

 1. Va ambitiös du var som scrappade din bingobricka! Jag använde mig av en baksida på att a4papper med någon gammal utskrift på, tog det som lågt närmst! ;) Superfina bidrag du gjort i CCn! Kramar Emmeli

  SvaraRadera
 2. Bra gjort! skulle inte hunnit med ett enda bidrag...

  SvaraRadera
 3. Wow vad produktiv du varit och fint har det blivit.
  Ha en bra dag.

  SvaraRadera
 4. Herre jäsiken va du har legat i...och fina saker har du gjort dessutom!! Jag är mäkta imponerad av din skapar takt!!..vet inte var jag ska börja...allt är så fiiiint!!
  Hoppas du tar hem en massa priser nu!!
  Kram Kram Lina

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.