tisdag 29 juni 2010

De sista bidragen till SS...

Ja, de kommer här...


Bollen är rund, svart och vit (kort/LO)
"Bollen är rund, svart och vit och så även ditt alster i denna utmaning! Skapa alltså ett kort eller en LO som är rund i formen och endast svart och vitt. Även foton/eventuellt stämpelmotiv ska vara svartvita. Ingen hudärg.Vinnare utses genom omröstning i forumet." Jag var först liiiite ivrig......


... och upptäckte i efterhand att jag glömt bort att göra formen rund. Bara att göra om alltså, men det funkade så bra, så jag körde på samma koncept.Så här blev det istället. En rund kortbas, med svart matta i cardstock och vit matta i ett vackert präglat handgjort papper. Alla lager ruggade och rivna. Stämplade vackra Maribel med VersaFine svart, rev kanterna och distressade med black soot. Slog hål med crop-a-dilen och monterade vita öljetter, och band ihop kortet med svart-o-vit-prickigt band. Lite kul lösning där, jag tog svart pappersnöre och knöt över banden istället för att knyta sidenbanden. Svarta strasstenar, svarta och vita blommor med vita och svarta halvpärlor. Svart spets fasthäftad med häftapparaten.

Minialbum i midsommarform (alter)
"I den här utmaningen gäller det att skapa ett minialbum i annorlunda form. När jag tänker på midsommar tänker jag på flera olika saker och du ska skapa ett minialbum i form av någon av dessa. Du kan välja mellan nedanstående former till ditt minialbum:
*Jordgubbe *Midsommarstång *Fiol *Sill *Snaps *Groda *Kråka *Blomster
Innehållet i ditt album får vara vadhelst du vill, men formen måste vara någon av ovanstående. Vinnare utses av Teamet Svensk Scrapbooking." Jag valde att göra ett album i form av ett snapsglas...


... skrev helt sonika ut en bild av ett glas jag hittade på nätet och ritade av det. Använde grön cardstock till stomme, och Maja Designs vackra papper. Stämplade med en prima notstämpel och forest moss distressdyna, gnuggade på några vackra vita rub ons, och stämplade en utstansad fjäril med två nyanser grön (minns inte vilka nu). Titeln utstansat i cuttlebugen med Rollerskate. Band ihop albumet med BIA:n, vätskan i glaset är utklippta i skisspapper, som jag skrivit makens Lihkören-snapsvisor för hand på, stämplat svagt med notstämpeln ovanpå.

Ordet (LO)
"I denna utmaning vill vi att ni inspireras utav ordet "Sommarlov". Vad betyder ordet för dig? Vad tänker du på? Inspireras fritt och scrappa en layout. Vinnaren utses genom omröstning i forumet."


Jag gjorde en enkel LO till min sons album, swiss dot cardstock i ljusblått som grund, vit och mörkblå fotomatta, primablommor ihopbyggda med pappersblommor, en journalingcirkel och lite doodling & highlight. Titeln skriven med vita thickers. Sonen gillar mina enkla LO:s mer, så då får jag ju köra på den stilen till honom då.

Kortskiss (kort)

Skapa ett kort utifrån denna skiss! Du får vrida och vända på skissen, lägga till och dra ifrån, men det ska synas att du har utgått från skissen när du har skapat kortet. (Du behöver inte göra ett rosa kort, även om skissen går i rosa.) Vinnare utses av Teamet Svensk Scrapbooking. Så här tolkade jag den:


Ganska så rakt av, men jag gillade upplägget så mycket, att jag inte kunde komma bort från det. Brun cardstock som stomme, Tim Holtz papper, nedvikt i ena hörnet, så att ett annat papper kom fram. Distressade två tags med vintage photo och stämplade med Tingturas fina skriftstämpel. Distressade också en bakgrundsruta till Magnoliaflickan i olika blåa toner - för att symbolisera vatten och himmel. Missade visst lite mark där emellan, men liiite fantasi får man väl ha! ;-) Flickan är målad med tombows. En stor, härlig brad håller fast det nedvikta hörnet, pärlfloss i tagsen, halvpärlor i hörnen, och ett stort härligt blomhörn av pappersblommor och minirosor.

Skiss och färg (kort)


"Till den här utmaningen så ska du skapa ett kort och inspireras av färgerna och upplägget på bilden! Vinnare utses av Teamet Svensk Scrapbooking."

Jag har inga papper som liknar dessa färger, så jag gjorde distressrutor istället.


Började med att lägga på rivna post-it-lappar, och arbetade mig uppåt genom de tre färglagren. Sen tog jag vatten på en svamp och tonade ihop färglagren med varandra.  Stämplade på fåglar och träd från Tim Holtz och gräs och fjäril från ett primaset. Monterde ihop pappersblommor och rosor, som skulle symbolisera de runda, vågiga formerna längst ner på skissen. Mycket roligt sätt att jobba på faktiskt.


Så, nu ska alla alster till cc:n vara med, hela 14 stycken! Hoppas ju på att jag vinner i någon av utmaningarna i alla fall, men har ju chans eftersom de lottar en med i varje del. Hoppas du såg något du tyckte om!! Lämna gärna en rad till hälsning innan du går.

3 kommentarer:

 1. Linda....du har verkligen lyckats göra toppenfina saker....vinner du inte i nån av utmaningarna så blir jag förvånad....håller tummarna


  Kram Marina

  SvaraRadera
 2. Det runda svartvita blev ju grymt! =) allt annat var också jätte tjusigt!

  SvaraRadera
 3. Jättesnyggt svart vitt kort, det blev jätteläckert! och allt det andra var jättefint det oxå, du är så duktig Linda!
  Kramar Plingan

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.