tisdag 1 juni 2010

I sista sekunden...

Ja, jag var verkligen ute i sista sekunden igår! Har ju bestämt mig för att vara med i SS utmaning varje månad, i alla fall BoM-utmaningen. Vill inte missa chansen att få ett album fyllt med terapi! ;-) Så jag kände mig ju lagom stressad igår kväll när jag inte ens hade den påbörjad!!! Dessutom hade jag tvingat min sonen genom en fotosession med sin nya mössa, bara för att vara med i Katarinas utmaning, så då var jag ju tvungen att scrappa den LO:n med... Bild på den ser ni här under, och detaljer och förklaringar kommer i senare inlägg.

Men först ut min BoM-LO till SS... den var knivig, riktigt svår denna månaden - temat var "10 orsaker till att älska mig". Hua!!! Ja, jag tog min man till hjälp, men modererade hans orsaker lite och lade till några själv. Vad jag modererade? Jag tonade ner det lite, om man säger så... blyg som man är.


Jag scrappar ju dessa i 15x15xm, knasigt mått jag vet. Fråga mig inte varför jag inte valde 6"x6", jag vet helt enkelt inte. I alla fall, ett eget arbetat bakgrundspapper, rivet ett pink paislee-papper som passade perfekt för uppgiften journaling och distressat kanterna. Rullat lite hörn och monterat blommor och blad under. Mina orsaker har jag skrivit direkt på pappret vid de redan numrerade raderna. Tröttnat lite på att bara ha aktuella kort på mina BoM, så nu ska jag börja använda gamla skolfoton som bara ligger i en kartong och gulnar bort. Detta fotot tror jag är taget i 3:e klass, den blusen var jag såååå förtjust i, älskade den verkligen! Fick ju bara ha den när jag skulle vara fin, så jag var så stolt när jag fick ha den till skolan och fotograferingen. Mellan 6-16 års ålder så var inte mitt hår så krulligt och lockigt som det är nu, så här har pappa lockat mig med locktång på morgonen, för att jag skulle vara fin på fotot. Och detta är faktiskt ett av få skolfoton där jag faktiskt tycker att jag är fin. Annars brukar man ju hata sina skolfoton, men jag har detta och ett till som jag tycker mycket om! (Vi får se om det dyker upp fler foton i kommande BoM-utmaningar.)

Så här står det:
1: Mor till två underbara barn
2: Duktig scrappare och pysslare
3: Envis
4: Problemlösare
5: Har ett smittande skratt
6: Är hjälpsam
7: Organisatör
8: Hjälper sonen med läxorna
9: Hanterar dotterns utbrott
10: Varit flickvän, sambo, fästmö, & fru i 16 år.

Nästa utmaning jag var med i var en BIA-utmaning. (Ni som inte vet vad en BIA är kan kika på min scrap-hemsida, där jag visar de maskiner jag har.) De som lagt upp sina alster före mig hade gjort böcker, block och kort, men jag ville göra något annorlunda, så jag gjorde en LO - och inte vilken som helst heller...


... utan en om min viktresa! En BoM-LO till med andra ord! Den är gjord i A4-format och är tänkt till mitt familjealbum som jag gör. Där ska varje familjemedlem (inklusive hundarna, har jag tänkt iaf) få minst en sida var, och speciella händerlser får också en sida. Jag tyckte att detta med min vikt var såpass stort att den skulle få en egen sida.

Kort bakgrundshistorik: Som mycket liten var jag ett knubbigt barn, men sen blev jag smalare och smalare ju äldre jag blev. I vuxen ålder var jag smal tills jag blev gravid med vår son, då gick jag upp 24 kg. När han var något år eller äldre, så bestämde jag mig för att graviditetskilona skulle bort, och gick med i Viktväktarna. Det gick superbra, jag fick bort min övervikt och gick i mål på 62 kg inom 24 veckor! Sen höll jag den vikten i ca 1,5 år......... vad hände sen? Jo, dercum. (HÄR kan du läsa mer om mig och min sjukdom.) Ett av de mest graverande symptomen på denna sjukdomen är ca 30 kg viktuppgång under de första 1-2 åren av sjukdomen.... jag gick upp 40 kg på 1,5 år. Jag är inte bitter över att min sjukdom har handikappat mig och att jag dagarna i ända går med värk, nej det jag är bitter över är vikten. För jag var så smal och fin innan jag blev sjuk, och jag hade ju så klart inte vett att njuta av det så länge det varade... Nu har jag med hjälp av mediciner lyckats gå ner en del av övervikten, längst bak i det lilla journalingblocket ihopbundet med BIA:n har jag NU-foton med. Ett när jag var som tjockast i sjukdomen, och ett som mer speglar verkligheten som den ser ut nu.

Stommen är brunt cardstock, sen har jag rivit mönsterpappret och distressat det med vintage photo och walnut stain. Stoppade in spets där pappret var som mest rivet, och sydde fast på symaskin. Lade lite glitter - frosted lace - runt papperskanterna. Rev ett annat mönsterpapper med noter på, och använde både fram och baksidan, distressade kanterna och skrynklade ihop pappret lite. Monterade på mitt journalingblock, stansade ut titeln med Tim Holtz nya, underbara alfabet Vintage Market, doodlade med vit penna och lackade med glossy accent. Hängde på en guldstjärna som jag fick från Viktväktarna under viktminskningen. Gjorde tre stycken sidenrosor med primas underbara tygblad, spets, organzaband och prickigt sidenband, och pärlor i mitten. Fotona lade jag sepiaeffekt på innan jag skrev ut dom, för att de skulle matcha papprena. Eftersom de visar svunna tider, ville jag att de skulle se gamla ut...


Så här har jag gjort för att få med BIA:n på LO:n. Jag har stansat ut ett bakgrundsark från en prima stämpelförpackning med nestabilities large deckled recktangles (just dessa nesties saknas på hemsidan än så länge) och distressade kanterna lite lätt. Sen stansade jag ut journalingblad med både små och stora nesties, som jag sen doodlade ramar runt med svart penna. Punchade hål Med BIA:n, och monterade i en sprial. Tyvärr hade jag inga riktigt så spiraler hemma, så den bygger en hel del på höjden, men det gör ju blommorna med så...


Längst bak på journalingblockets baksida har jag monterat de foton som visar mig nu: det vänstra när jag var som tjockast, och det högra så som jag ser ut nu. Skrivit ut dom på skrivaren hör hemma, så jag kunde få dom i just den storlek jag ville ha.


Gulliga Marina visade för ett tag sen hur man gjorde underbara satinrosor i sin blogg, och skickade en bunt tyg till mig så jag med kunde göra. Tack snälla, nu får du äntligen se hur fina de blev!

Ny månad, nya utmaningar... nu ska jag kila in till SS för att se vad de hittar på denna månaden! Tack för titten, lämna gärna lite fotspår efter dig bland kommentarerna, då blir jag så glad! Ha en bra dag!


5 kommentarer:

 1. Du sköna böna!!!!

  Va fint du skrivit...alltid lika kul att läsa din text och din BOM är underbar..massa fiffiga detaljer och dina blommor Marina stajl är lovelly!!

  Massa kramar Lina

  SvaraRadera
 2. Hej Linda!

  Vad vackert det blev. Och definitivt din egen stil. Andra pärlor och pynt.
  Dum fråga...kommer nu: Vad är det för sjukdom Linda du har?

  Kram Marina

  SvaraRadera
 3. Helt underbar BOM, så otroligt många fina detaljer och roliga lösningar. Så inspirerande ... Vilken värdig vinnare! Jag är mållös :-)
  Kramar anna

  SvaraRadera
 4. Superfint!

  MEN gör dig en alldeles egen privat "10 orsaker att älska mig" där du inte fuskar: inte fråga maken, inte tona ner, inte blanda in barnen.
  Det skulle vi alla och jag tror banne mig jag ska göra en!
  Så skulle jag göra en om maken att ha vid min säng, så jag får en påminnelse då och då och så skulle jag tvinga honom att göra en om mig med :-D

  På din skulle det stå bl a "Verbal i tal och skrift". Du är duktig på att uttrycka dig och har ett bra språk.

  SvaraRadera
 5. Sitter här helt tårögd av att läsa om din viktresa! LO'n är sååå fin, och du var en riktigt värdig vinnare av denna utmaning! Den här LO'n värmde mitt hjärta lite extra, för jag har precis påbörjat min egen viktresa. 30kg plus på ca 2 år pga depression. Nu ska dom väck! :)

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.