måndag 7 juni 2010

DT-alster - Studentpresenter


Idag blir det två DT-alster i form av gåvor till nybakade studenter! Ni får ursäkta flaskan som är med på bilden, såna är inte vanligt förekommande här hemma, utan en avslutningsgåva till min man från hans arbetskamrater när han bytte arbete för några år sen. Var fram till igår lyckligt ovetande om vilken skatt vi hade liggandes på hyllan... Bad min man att ta ner den igår så jag kunde fota mina alster ordentligt, "jaså, 1500-kronors flaskan?" frågade han då...Va?!?!?!? Tydligen är det samma champagne som James Bond brukar dricka, och efter kontroll på systemets hemsida, så tingar den ett pris på 1995 kr!! Så det var med andakt jag fotade idag!!


En flasktag med plats för en platt gåva, kanske någon lyxig chokladkaka som passar champagnen? Student Edwin är färglagd med tombowpennor.


Monterade Edwin på distanskuddar på tagkortet, som är gjort med vit cardstock och Magnolias fina mönsterpapper. Pappret kändes först väldigt bebisaktigt, men det går att använda till allt möjligt - bevisligen! Skrev ut texten och noterna på datorn och klippte ner det, distressade och monterade med glue dots. Har gjort en dubbel rosett med Sverigebandet och monterat mitt på bandet som går tvärs över asken och limmade fast en knapp ovanpå. Gjorde en blå ros själv av Reprints blåa blommor och monterade på en större vit blomma. Edwin har guldglitterchampagne i glaset, även guldglitter på bältesspänne och manschettknappar. Lagt glossy på skärmen och skorna. Inne på ett scrapforum pågår en diskussion angående Magnolia-stämplarnas frånvaro av mun och näsa, jag tycker de blir finare med, så jag har ritat dit det. Här sjunger Edwin med i studentsången.


En gåvoask tänkt att hängas runt halsen på studentskan... Tilda som student har också blivit färglagd med tombow, klippte ut halva motivet och monterade ovanpå för lite mer djup.


Även Tilda fick guldglitterchampagne i glaset, glossy på mösskärmen, knappen i koftan och på skorna. Ovanpå den vita blomman har jag gjort en blomma av det vackra, röda, smala sidenbandet och sen knutit fast en stjärnknapp med guldsnöre. Ett Sverigeband draget genom asken så att man kan hänga gåvan runt halsen på mottagaren.

6 kommentarer:

 1. Kul med hänga-runt-halsen-ask! Lite annat än bara blommor i arti och minut :-)

  SvaraRadera
 2. Sååå fint du gjort Linda!!!!
  Denna nykläckta student på väg i vuxenlivet kan skratta sig lycklig....tur att inte flaskan följer med hihiiii . den får du och mannen öppna när ni firar stort!!!
  Jag älskar flaskkragen med Edwin, super snygg!!

  massa kramar Lina

  SvaraRadera
 3. Jättefint Linda ! Min äldsta son tog studenten för några år sen och då fick han endast en liten champangeflaska runt halsen. Nu har du en student runt halsen...hihi...jätterart,

  Kram Marina

  SvaraRadera
 4. Super fint du gjort gumman *nickar*

  Kram Gurkiss

  SvaraRadera
 5. Jag tittade på dina bilder först och spanade just in champagneflaskan och tyckte det var en osedvanligt dyr present att ge bort till en student (som kanske inte uppskattar den helt i sitt partajande) och SEDAN läste jag texten.*skratt*

  Gillar idén med krympplast och att du även stämplat upp din privata namnstämpel (på mobilhänget)! Kommer genast att låna den idén av dig och prova här med.

  Ja, när det gäller lillkillen så är vissa dagar fruktansvärt jobbiga, vi tycker ju så oerhört mycket om honom... Imorgon har vi planeringssamtal med soc och BUP. Håll tummarna för oss då!

  kramar

  SvaraRadera
 6. Vilka smarta presentlösningar du har kommit på. De var himla fina.
  Kram Plingan

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.