tisdag 22 juni 2010

Sommar swap, och första alstren till SS's Midsommar Crop!


Jag är med i Mindis Sommarswap, och min vän får sitt paket i morgon. Men idag fick jag mitt, tjohoooo så mycket fint jag fick!! Titta bara här:


Tack snälla Camilla, hur kunde du veta att jag samlar på just såna plastiga, stadiga kassar/väskor?!?! Så snygg ju, kommer att bli mycket använd, ska du veta. Sen var det en diskborste, en disktrasa, en ask med tuggtabletter (som var jättegod! Jaa, den tog slut med en gång!), ett handgjort kort och så det allra bästa: en liten påse med metallpynt - fjärilar och trollsländor - till scrappingen!!! Tack Camilla, det blev ju bara sååå bra!!

För några dagar sen så påstod jag att jag inte alls skulle vara med i SS's Midsommar-crop, jag hade gjort nog nu tyckte jag... Gissa vem som redan har gjort fyra utmaningar?! Jojomen, det har jag.

"Sju sorters blommor (kort)"
Denna utmaningen var den som startade det hela... Det var så mycket snack i tråden om att utmaningen var så svår. Men hur svårt kan det vara, tänkte jag, och drog i mina blomlådor... Hittade ganska snabbt sju olika sorter, och så var kortet halvklart! Ett självscrappande kort, helt enkelt. En stor pappersblomma med en stor ros på, en gardenia, en vit primablomma med en krysantemum på, en spetsig liten blomma med en gypsophia på. Bilden utskriven från nån sida på nätet, blå matta under, halvpärlor i hörnen och ett organzaband knutet runt. Klart! Detta kortet lade jag i paketet till min swapvän, hoppas hon tycker om det!

"Punch-mania (kort/LO/alter)"

Här skulle man använda minst fem stycken olika punchar, varav endast en fick vara alfabet. Rev och slet lite i gömmorna, och så skapades denna burken! Det är en urdiskad liten pringles burk, som har stått ett tag och väntat på att jag skulle altra den. Meningen var att jag skulle göra den till en kaffekassa, för tjejerna att stoppa kaffepengen i på våra sommar-scrapträffar. Nu, lagom till andra träffen, är den alltså klar!


De olika puncharna jag har använt är fågeln, grenen den sitter på, swirls, en sorts blad under dne högra blomman, en sorts blad under den vänstra blomman, myror och så har jag ett alfabet på locket. Denna blev jag mycket nöjd med!



"LO-skiss (LO)"

Man skulle inspireras av ovanstående skiss.... till att börja med så sade inte skissen mig ett endaste dugg!! Men sen kom jag på att jag en gång köpte en del paper frills från en tjej här inne..... Tog fram dom, och började slänga på lite huller om buller...


... och här är resultatet! Min son gillar när jag scrappar grafiskt och stilrent, vilket jag inte gör speciellt ofta. Men jag får väl försöka lite mera då, om han gillar det. Så här är en LO med ett foto som togs på skolavslutningen, alla tjejerna var 6:or (han gick i en 5-6:a), det tyckte jag var lite komiskt! Min son, och ett gäng tjejer, som till råga på allt går en årskurs över honom! Hihihi, ja han kanske har tjejtjusarfasonerna kvar i sig än... Han blev nöjd i alla fall, så nöjd man nu kan bli när man blivit hämtad från sommarkollot med kräkningar, diarréer och feber... stackarn! En annan sak med LO:n som han tyckte var kul var att båda de alfabet jag använt här, har jag fått av honom vid olika tillfällen.

"Distressruta (kort/LO)"
Jag älskar att göra distressrutor, jag bara glömmer bort att jag gör det!!! Men efter att jag börjat med utmaningarna, och sneglat på denna med distressruta, så lade jag med en passande stämpel i beställningen hos Handarbeta igår. Döm om min förvåning när sakerna låg i lådan idag!! Men hallå, jag beställde igår eftermiddag!! Service, helt enkelt.


Maskade med fyra rivna post-it-lappar, färgade in med gröna toner i nederkanten (shabby shutters, peeled paint, forest moss) och blåa toner i överkanten (tumbled glass, stormy sky, faded jeans). Stämplat den fina stämpeln från Handarbeta/Crafty Individuals med black soot. En blå primablomma (såna  - och några fler färger - dyker snart upp i min säljblogg!!) med miniros, dymoremsa "Kram" och lite blingstenar i övre högra hörnet. Doodlade en vit ram runt hela kortet, klart! Skickade faktiskt detta kortet till Sofia på Handarbeta med posten idag, hoppas det kommer fram till i morgon. En liten hälsning som tack för supersnabb och trevlig service!! Nåt måste man ju göra med alla alster man gör, eller hur?!

Jaha.... vilken ska jag ta nu då.....? Liiite sugen på att göra alla, så jag kan vara med i utmaningen "Svensk Scrapbookings midsommarbrud", men misstänker att jag inte hinner/orkar. Dessa alster här ovanför har jag ju bara lekt fram, och det har gått fort!! Fyra alster på två dagar, det är bra jobbat för att vara jag!

Ha det så gott allesammans, och tack för titten! Ett stort tack också till er alla som lämnar sååååå himla gulliga kommentarer efter er, fastän jag är så dålig på att lämna spår när jag kikar in till er! Hoppas på bättre ork snart, så jag orkar kommentera lite hos var och en...

5 kommentarer:

  1. Så fint Milla hittade på till dig. :) Förstår att du blev glad. :) Jag fick också min swapp i dag och är så nöjd!!!!

    Men du vilken fiiiin burk du har gjort. :) Otroligt!!!

    Kram kram
    M I N D I

    SvaraRadera
  2. Hihi kul att jag kunde hitta något som passade dig..
    Vad roligt att du gillade sakerna.

    Jag fick mitt paket idag men har inte hunnit hämta ut det än så jag ska göra det direkt efter jobbet i morgon.

    Så fina saker du gör. Jag är sååå förundrad över hur du lyckas att få ALLT såååååå fint..

    Många kramar på dig
    Camilla

    SvaraRadera
  3. hej Linda!
    Härliga alster du skapat!
    Vill önska dig en trevlig Midsommar!
    Kram lene

    SvaraRadera
  4. Vilken söt swap du fick!

    Å Linda, det du gör är HELT otroligt! Sååå fin burk och så mycket fint annat du har gjort, jag är sååå imponerad!

    En liten fråga, OM du har tid & lust, skulle jag kunna få beställa ett fint kort/tavla av dig till min mamma till när hon fyller 70 år den 24 oktober? Hör av dig om du vill.

    Ha en riktigt toppenfin Midsommar!!!

    STOR kram från Eva

    SvaraRadera
  5. Tack Linda för den fina midsommarswappen som hade kommit igår när jag kom hem.
    Både gott och fint! Och du det fina blomkortet blev jag med jätteglad för.
    Tack!

    SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.