fredag 23 juli 2010

Blog-hjälp

Jag har erbjudit mig lite då och då inne på SS att hjälpa tjejer som inte är så bra på blogger, och oftast har vi kunnat lösa problemen ganska snabbt. Men denna gången var det en lite mer oerfaren datatjej som ville ha hjälp, och jag som är så usel på att förklara kunde inte riktigt få till det så det funkade. Då löser vi det på ett annat sätt!! Jag lånade sonens dator, som är en PC - så att allt blir rätt! Jag jobbar nämligen med en macintosh, så det skulle liksom inte löna sig att göra detta på min dator. När jag väl satt med sonens dator, lånade jag även hans digitalkamera, eftersom det går att filma med den. Då behöver man ju också låna gubbens stativ, så man slipper hålla i kameran och göra alla bloggläsare illamående av sjögången när jag inte kan hålla kameran stilla!! *skratt* Klart för tagning! Efter måååånga omtagningar, felsägningar, andra störande moment, totalt hjärnsläpp och allmän tunghäfta, så har min första blogger-tutorial-video sett dagens ljus!! Därför läggs det nu till en avdelning på min tutorialsida, där jag kan lägga in videos efter önskemål, om hur man gör olika ändringar/inställningar i blogger.

Jag är däremot ingen professor i detta med blogger, så förvänta er inga storverk! Jag hatar dessutom att spela in min egen röst, så därför låter jag lite extra "styltig", men huvudsaken är väl att man hör vad man ska göra, eller?? Ni får gärna komma med input om videon, eller med förslag på andra videos ni vill att jag ska göra. Lovar inte att just DIN video blir till, och det kan ju dröja ett tag innan den kommer med, men önska kan man ju alltid. Här är i alla fall min första video, håll till godo!9 kommentarer:

 1. Du, detta var en kanonidé! Det är ju så himla knöligt att försöka beskriva, men här syns det ju och man kan kolla om flera gånger tills man fattar :-)
  Kul att du är så engagerad att du bryr dig om att göra detta för att hjälpa folk!

  SvaraRadera
 2. Super bra visat/förklarat!
  Jag skulle vilja veta hur man lägger till en sidebar till jag?
  Om det kan vara av intresse för kommande videor.
  Skön fortsatt sommar!!!

  SvaraRadera
 3. Ah, det där förklarade du ju jättebra tycker jag! Bra video-röst också! Själv låter jag HEMSK när jag filmar och hör mig själv prata! Och hålla tyst kan jag tydligen aldrig heller. ;-)

  Nu får du förresten gå in på min blogg och kika på allt det fina som kom med posten idag. Än en gång ett stort TACK!!!

  Önskar dig och din familj en riktigt trevlig helg!

  kram Linda

  SvaraRadera
 4. Wow, det var ju superbra ! Röstar för fler videos, du e ju som född till det. Min breda skånska skulle inte passa med det.
  Bra jobbat Linda !

  Kram Marina

  SvaraRadera
 5. Så bra!! När man själv bara kan tillräckligt för att ha näsan ovanför vattenytan är det tur att det finns hjälp. Du gjorde detta superbra, mera....Kram Gertrud

  SvaraRadera
 6. Otroligt bra, vilket bra och tydligt röst. Du pratade dessutom lugn och med små pauser imellan så hann man att höra och ta in det som du sa. Bra jobbat. Ser framemot flera video klipp från dig.

  SvaraRadera
 7. Det är alltid jobbigt att höra sin egen röst, men du har en jättetrevlig röst så du behöver inte skämmas ;)

  Bra gjort!

  SvaraRadera
 8. Tack för denna video. Har hjälpt mig idag och fixa till det på min blogg.

  MVH Carola

  SvaraRadera
 9. Tusen TACK för hjälpen, videon är kanon. Många kramizar Atti.

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.