söndag 25 juli 2010

Min tolkning till Tessans candy

Tessan, min gamla DT-kollega, har en superhärlig utlottning inne hos sig, där man kan vinna 500 kr hos Landstoken. Man ska lifta en av hennes skisser, och jag valde denna:


Jag har ändrat perspektiven lite, och vridit lite på den, lade också till en sak i ena hörnet för att få bra balans....


Formen som Tessan har på sin skiss, har jag i form av en Prima-förpackning (vinsten från Linköpingscrap, en förpackning med filtblommor). Målade den med gesso, ville inte ha den  heltäckande vit, utan ville ha det lite slitet. Sen stämplade jag med en liten grungestämpel runt om den vita Prima-formen. Ritade upp var fotot skulle hamna, och stämplade med en grungig swirl-stämpel så att den skulle kika ut utanför kortet - stämplat med Black soot på skräppapper först, för att det inte skulle bli så kraftigt. Kortet är ett studiokort på mig och min man, det har jag mattat med ljusgrå och grå cardstock. Swirlen och blomhörnet behöver väl ingen förklaring?! Rubriken har jag stansat ut med Tim Holtz "Vintage Market" i grå cardstock och lagt highlight med vit penna. Knöt ett silvrigt organzaband och satte fast en hjärtcharm med hjälp av en karbinhake. På charmen står det "Made with love", och syftar faktiskt inte till att scrappingen är gjord med kärlek...... Utan till det faktum - som man kan läsa om i journalingen, som jag skrivit direkt på gesson - att vi alldeles ovetandes är tre på fotot! Med enkel matematik, och få tillfällen, var det inte så svårt att räkna ut att det är rena rama fyrverkeriet i min mage just då! Så fotoserien som fotot kommer ifrån är mycket speciell för oss! Därav hjärtcharmen! Tog sen en annan Prima-förpackning, denna gången var det de blå hydrangea jag fick av dottern på Mors dag som jag sparat förpackningen från, och målade även den med gesso, stämplade runt kanterna med grungestämpeln. Monterade den sen uppe i vänstra hörnet. Denna förpackningen hade två stora hål i ena kanten, men det dolde jag med egengjorda pärldekorationer. Tog två silvriga pärlhattar och limmade ihop med en halvpärla ovanpå, gjorde sen en till. Dessa döljer hålen alldeles utmärkt. Skrev sen fotodatumet direkt på gesson. Till sist stansade jag ut fjärilar med Martha Stewart-stansen, i först grå och sen vit cardstock och monterade ihop dom med den vita överst. Glitterlim runt kanterna, och silvrig pearl maker i mitten. Lade även silverglitter på rosorna för lite mer liv.

Nu hoppas jag på vinst!

3 kommentarer:

 1. Riktigt, riktigt läckert du :)

  SvaraRadera
 2. Vad fina ni är på kortet! Med ett så fint par på kortet så kan det inte bli annat än vinst!! Lycka till! Kram Plingan
  PS Läs din mail!!

  SvaraRadera
 3. Kul att du ville vara med på min bloggcandy!! Vilken snygg LO!! Lycka till!!
  Kramar Tessan

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.