söndag 25 juli 2010

Nytt, nytt.... fast gammalt!!

Jag blev mycket förvånad häromdagen när jag kikade in på Svensk Scrapbookings framsida.... de bloggade om lite nyheter som släpps till CHA mässan i USA nu. Men.... de där blommorna är ju ingen nyhet....? Titta här:


Blommor, nyhet från Websters Page.... har de månne varit hemma hos mig och kikat i mina lådor?!?!?! För i mina lådor har jag just såna blommor!! Gjorda av nylon (typ färgad nylonstrumpa), ståltråd och pistiller.... Fick dom av svärmor när vi var uppe i julas, de är från någon fest i Tyskland i början på 80-talet. Det var min mans faster som gjort dom, som dekoration på bordsplaceringskort.


Så jag skapade ett kort till skiss-utmaningen!! Slog två flugor i en smäll, skapade med nyheter inte ens släppta ännu, långt ifrån kommit till Sverige ännu, och gjorde ett alster till månadens skiss! Monterade om blommorna lite bara, ville ha lite färre blad i buketten... enkelt, när jag fick med en rulle grön blomtejp med av svärmor!


Joo, jag blev faktiskt nöjd! Trots att jag inte tycker jag är bra på att skapa retro och avskalat, så blev det bra. Fick användning av fler papper som jag fick av Lina i påskswappen. Tänka sig, att de blommorna som handgjordes då, för ca 25-30 år sen, är senaste heta nyheten nu!!

11 kommentarer:

 1. Jättegullig ! det har du gjort bra!

  Kram Marina

  SvaraRadera
 2. Ha,ha,ha!! :D
  Vilken tur du har som har släktingar som är så långt före i trenderna ;) Och som tänkte på dig för typ 30 år sedan :o

  Det här kortet är väldigt gulligt Linda, jag gillar verkligen det gula mönsterpappret med fjärilarna. Kommer ta sig upp på min önskelista ;)
  Och den söta tjejen från TGF sitter som en smäck :)

  Kram!!

  SvaraRadera
 3. Ett jättefint och gulligt kort som ser somrigt ut. Jag minns oxå de där blommorna som man knåpade ihop med nylonstrumpor!!!Kram Plingan

  SvaraRadera
 4. så super nydeligt kort, lækre farver

  SvaraRadera
 5. Såna där blommor gjorde min syster massor av.. Jag undrar vart de har tagit vägen??

  Ett jättefint kort har du gjort! Färgkordinerat kanon!

  SvaraRadera
 6. Härligt kort!
  Dessa gamla blommor gjorde min bästa kompis mormor hela tiden. Vi fick vara med och hjälpa till. Ett härligt barndomsminne. Tyvärr vet jag inte vad mina blommor har tagit vägen.

  SvaraRadera
 7. Superläckert kort! Men blommorna är ju som sagt inte direkt "nya", kanske mer "inne"... ;-)
  Jag har några själv men jag måste erkänna att jag inte gillar dem... Svåra att fästa åxå med den buckliga baksidan...
  Kram

  SvaraRadera
 8. Åh, jag kommer ihåg att min mamma gjorde såna strumpbyxblommor i mängder när det var poppis för typ hundra år sen eller så... Kanske ska kolla om hon har några kvar, om inte annat så kanske lite material att göra egna!

  Fint kort du gjort!

  SvaraRadera
 9. Ja, t o m jag gjorde sådana blommor på 80-talet :-)
  Jättefint kort du gjort. Inte så tokigt att bli inspirerad till att göra något i en annan stil med pynt som bara legat. Det skulle vi nog alla behöva göra ibland. :-)

  SvaraRadera
 10. Ungefär som med kläder... Sparar man något tillräckligt länge så blir det modernt igen. hahaha
  Ville bara gratulera till din publicering i min absoluta favoritpysseltidning, Ett trykk.
  Kram

  SvaraRadera
 11. Åhh, såna blommor har min mamma massor av. Hon gjorde något med tvålar som hon fäste sådana här blommor på och det var säkert över 20 år sen. Ha det gott! Kram Tesa

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.