fredag 6 augusti 2010

Bättre...

Det blir sakta, sakta bättre, men det går ruskigt långsamt! Fortfarande sover jag några timmar varje natt i halvsittande ställning, men det blir mer och mer "plansovande". Min tumortos har också kommit, efter en del problem. Beställde och betalade, hade mätt handleden mycket noga, men det visade sig ändå att den var för stor när den ändå kom - en och en halv vecka efter beställning!!! Var ju då tvungen att skicka tillbaka och fick vänta ytterligare en halv vecka på rätt storlek. Men nu sitter den där...

Min tumortos - ful, men välbehövlig. Går den att altra???

Var hos min naprapat idag, lilltösen ville följa med in för att se vad det var för hjälp mamma fick, och vad det var för snubbe som skulle hjälpa hennes mamma... Jag har världens bästa naprapat, så gullig och go´!! Han bryr sig verkligen om vad som är bäst för mig... Det började med att jag mailade honom om min sjukdom och bad honom läsa på först, och sen ringa mig för att boka en tid. Är man extremt beröringsöm, så vill man inte att vem som helst ska lägga händerna på en. Det tog två veckor, sen ringde Johan (naprapaten) tillbaka, och bokade en tid. De första gångerna var väldigt trevande, vad och hur mycket skulle jag klara av??? Nu har jag gått hos honom och en av hans massöser Evelina i två år ungefär, och jag klarar mig inte utan deras behandlingar varannan vecka.

Goa EvelinaJohan på Praxis

Det brukar funka bra med massage två gånger och naprapati en gång, alltså då ett besök hos Johan var sjätte vecka. Men så händer något, och jag går hos Johan varannan vecka 4-5-6 gånger i rad... Jag litar helt och hållet på mina goa behandlare, speciellt på Johan, som sköter "knakandet" i ryggen... Dessutom har Johan lite av samma humor som vi, så det är himla kul att slänga käft med honom också. Faktiskt så bidrog han till en av punkterna på min BoM-LO "10 skäl att älska mig", han sade en gång när jag beklagade mig över att det bara var skit med kärringen, att mitt skratt var så smittande och härligt. Det tog jag faktiskt till mig, jag skrattar gärna, och högt! Så en stor eloge till Johan och Evelina på Praxis!

Man kan göra mycket, även om man är permobil-buren! Som tex att klättra i berg!

7 kommentarer:

 1. Hej! Hoppas att du snart mår lite bättre. Altra ortosen kan man ju göra, man skulle kunna sy ett överdrag i något stretchigt roligt tyg om man vill!
  Vad skönt att du har hittat en metod som kan lindra dina besvär! Min gubbe går också hos en napprapat med jämna mellanrum och han är som en ny människa när han kommer hem därifrån.
  Ha en bra dag kram

  SvaraRadera
 2. Hej !
  Vad härligt att det kan se ljust ut mitt i allt mörker. Tänker på dig.
  Tack för att du vill va med och tävla om mitt candy.

  Kram Marina

  SvaraRadera
 3. Vad härligt att det känns lite bättre just nu :)
  Prova på att altra den vet jag, det finns ju ingt du lägger händerna vid som inte blir bra :D
  Mount Everest nästa ;)

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Hallå tjejen - hoppas du mår bättre! Så härligt å inspirerande att läsa om hur stark du är! Klättra i berg liksom!? Jag klarade inte ens av festivalen igår - kolla min blogg får du se... Skulle haft en permobil istället för vanlig rullis! ;-)

  Å ang min shopping så är det mycket riktigt så att det ligger ngt spännande där till dig... Hi hi.

  Massa kramar

  SvaraRadera
 5. Hej! Kikade in här och fick veta att du strävar i hårdare motvind än vanligt. . Kan bara säga kämpa på, så roligt att du delar med dig av både alster och fighting spirit-KRAM

  SvaraRadera
 6. LInda det är härligt att se din kämparglöd..trots att du har ner att sträva mot än dom flesta av oss. Du finns i mina tankar ocg det är bara en sann pysslare som glatt säger...kan man altra denna?!
  Jag väntar med spänning på att se detta konstverk!
  Sköt om dig vännen!!
  Kramar Lina

  SvaraRadera
 7. Du ÄR verkligen en riktig kämpe!
  Det är härligt att läsa dina inlägg och smittas av din positiva inställning till livet.

  Vad mycket fint du har pysslat sedan jag kikade in sist. En riktigt cool sko som jag verkligen förstår att du vann med - hjärte GRATTIS! Sen har jag fått se fotoalbumet du gjorde till mindi och WOW sååååå FINT!!! Vilket jobb du har gjort.

  STOR varm KRAM från Eva

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.