måndag 9 augusti 2010

Rolig post, DT-alster och saftetiketter

Idag har jag mycket att bjuda på! Först ut får mitt DT-alster bli, det blev sent idag, men jag har en "darrig" dag så jag hade en hel del problem med att montera mitt alster idag. Har haft slut på en av mina mediciner i en vecka, idag hämtade maken ut den åt mig, och jag har börjat svagt med en tablett (dagsdosen är sex tabletter - bara av denna medicinen) men ändå reagerade jag starkt på den. Tänk er när ni är riktigt, riktigt hungriga, så hungriga att ni har blodsockerfall och börjar skaka i hela kroppen - ja det där "darret" är det jag får när jag börjar med medicinen igen efter ett uppehåll. Inget farligt eller så, men obehagligt och obekvämt så det räcker. Därför har lite hamnat snett på mitt alster idag, men det får helt enkelt vara så! Det är ju handgjort!! Kila in till BeWed för att se större bilder och beskrivning på hur jag gjort.Idag fick jag rolig post med, jag vann hos Scrap & Tryck i deras månadstävling juli med min sko! Mycket roligt, tycker jag, och detta fina fick jag alltså i vinst:


Superfina papper från Vivi Gade Design, rosa och grå papp, kakservett, en kortstomme, en ram, två minitags och två miniklädnypor, rosa knappar skir vit spets och filtdekorationer. Nu är ju inte filtdekorationer min grej riktigt, även om dessa tjocka blommor med bling i mitten var jättefina, men det blir ju då mer pysselmaterial i Leias korg! Kortstommen och det rosa och gråa arket blir också superbra i hennes korg. Nu pysslar hon ju inte jätteofta, vilket enbart är mitt fel - jag har sällan så bra dagar att jag orkar med att hjälpa henne med pysslet. Man måste nämligen vara med lite, annars klipper hon i ALLT jag har här inne, och lägger ALLT glitterlim på ett och samma ställe!!! Gärna tömma flera olika glittertuber på en och samma blomma, så man inte ser att det är en blomma där under!!! Tur att jag kom på att köpa såna där billiga glittertuber till henne som man hittar i leksaksaffärerna, annars hade jag inget glitterlim kvar längre!!! Hihihi, hon är för söt när hon håller på....

Leia och mamma pysslar tillsammans!

Sen fick jag även ett mail om att jag hade ett paket att hämta ut hos DHL, nu har det blivit ordning och reda på mina stämpeldynor med...

Ja, jag har inte så många som INTE är distresser!

På nedersta hyllan har jag mina VersaFine-dynor, en svart, en brun och så en ny svart som reserv. På andra hyllan har jag mina StazOn, en vit och en svart. Nästa hylla ligger en ensam VersaMark Dazzle, jag har en vanlig VersaMark med, men den är utlånad för tillfället. Överst har jag ställt mina embossingpulver, refillflaskan till den vita StazOn-dynan, och den enda chalk jag äger - hittills, chestnut. Denna ställningen - "Wire table top stamp pad holder"(Cropper Hopper) - har jag köpt hos CiLi in Papers, och den kommer att underlätta min stämpling enormt!! Förut har jag behövt ställa mig upp för att lyfta ner en låda från en hylla till vänster om mig, vilket gjort att jag har dragit mig för att stämpla och istället tagit annat, som tex bilder från nätet. Nu har jag dynorna lätt tillgängliga, inom armslängds avstånt på bordsskivan. Love it!!

Jag måste också få tala om hur underbar min man är!!! Jag och barnen har slitit med att plocka bären i trädgården (röda vinbär, krusbär och även lite rabarber), ja Leia har väl plockat en näve eller två, och Lucas har kanske plockat en halvliter... och jag resten då! ;-) Men sen har min gubbe stått och kokat saft av detta! Än finns krusbär kvar på buskarna där ute, kanske några vinbär med som inte var mogna vid förra plockningen, och det finns gott om vinbär, krusbär och rabarber i frysen med. Men en stor laddning saft har det redan blivit!


Nu är detta inte allt... två små flaskor har redan hunnit bli uppdruckna... Men här har vi fyra flaskor med röda vinbär och krusbär, två flaskor med röda vinbär och rabarber, och en flaska med krusbärssaft. Givetvis (!!) måste man ju scrappa etiketterna, går ju absolut inte (eller hur?!?!) att skriva vanliga frysetiketter inte! Men det fick bli snabbscrappade etiketter i alla fall. (Ni kan se etiketterna ordentligt om ni klickar på bilden.) Däremot har jag gjort en etikett på det vanliga viset, alltså inte snabbscrapp, utan lite finare. Den flaskan gav vi bort till makens tågkompis och hans fru, hoppas det smakade!


Nu ska jag städa pysselbordet, så att alldeles ny, färsk pyssel-mojo infinner sig i morgon när jag sätter mig vid bordet!!

5 kommentarer:

 1. Oh hoppas att du snart mår bättre och att medicinen gör gott iställer för att få dig att darra...obehagligt!!! Fina fina tags till flaskorna och nu ska jag skynda in och titta på ditt DTalster
  Må bättre min vän!
  Kramar lina

  SvaraRadera
 2. Oj, vad mycket fint på en enda gång. Egna saftetiketter på egen saft är väl höjden av vardagslyx!?! Hoppas att du blir bättre imorgon.p

  SvaraRadera
 3. Kan intyga att saften smakar förträffligt. Tack :)

  SvaraRadera
 4. Å vad mycket fint du har lagt upp i bloggen!! :-) Etiketterna var ju supersöta! Å grattis till vinsten åxå!! :-)

  Tack för kommentaren i min blogg - då ska jag inte satsa på en permobil alltså... ;-) Till råga på allt så har jag fått en schysst förkylning efter festivalen åxå... Suck!

  Ska försöka ta tag i mitt första alster av 100 innan shopping... Uj uj uj...

  Massa kramar

  SvaraRadera
 5. Hej gumman! Här har det hänt mkt kul sedan jag besökte dig sist :)
  Massvis av fina saker du har fått och förvaringen till stämpeldynorna verkar superbra :) En sådan skulle man haft :)
  Snygga tags till saften :)
  Hoppas att du mår bättre nu :)
  Kram

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.