måndag 30 augusti 2010

Min pysselhörna

Idag bloggas min pysselhörna inne på Svensk Scrapbooking, lägger ut bilderna här med för er som inte hänger på forumet hela dagarna! ;-)


Min pysselhörna har jag i sovrummet, eftersom vi inte har något annat rum över. Om vi flyttade på dubbelsängen lite, så den inte stod mitt på väggen, så fick det plats en stor arbetshörna under fönstret. Bordsskivorna har vi köpt på Ikea, ställde den långa under fönstret och den korta i ett L vänd mot väggen. Bordet är såpass stort att man kan sitta två och pyssla, lite får man flytta om, men det går.


Under den korta bordsskivan till vänster har jag en mappvagn (köpt begagnad här på forumet) med hängmappar. Där har jag alla mina mönsterpapper och cardstock. Framtill på den har jag också hängt en filtförvaring, där jag har mina handledsvärmare och handledsstöd. En borste hänger också där, som jag sopar av bordet med när jag städar undan och sladden för att föra över kort från kameran till datorn. På en s-krok precis bredvid har jag en liten frottéduk hängandes, som jag torkar allsköns skit med, bra att ha när man rengör stämplar eller torkar bort färgkludd.


Ovanpå det bordet har jag fyra röda lådor från Biltema, där har jag mina band samlade på bobiner. Bredvid står fyra svarta cd-lådor från Ikea, där förvarar jag mina stämplar i cd-fodral. Bredvid den står en gammal, blå kakburk i tre våningar, där förvarar jag spillpapper. I en av dom har jag wellpapp, sen nästa våning cardstock och sist mönsterpapper. Ovanför bordet har jag två hyllor, där jag har all möjlig förvaring. Papplådor, en med diverse verktyg och en med stämpeldynor. Sen den vita apotekslådan, full med distressdynor, cuttlebugen, BIA:n och wellpapp-crimpern. Sen står även Leias burk där, en rund plåtburk där hon får spara sina små papper, dekorationer och sånt, och en förpackning med glitterlim. Under hyllan hänger egengjorda galgar i najtråd som jag har böjt till för att förvara stora bandrullar på, här hänger även en förpackning med engångshandskar, som jag använder (ibland, när jag orkar) när jag distressar, eller håller på med annat kladdigt. Översta hyllan diverse korgar, med diverse grejer som sällan används, men ändå används för mycket för att ligga i den stora garderoben. (Som inte är med på bild, men som står på andra sidan rummet. En stor garderob från Ikea, full med inslängda pysselgrejer.) Hyllorna fortsätter runt hörnet, något grundare än de andra två. Korgar från Ikea, med lite av varje i den ena, och utstansade dekorationer i den andra. Sen lite allmän ”kontors”förvaring längst ut. På den översta hyllan glasburkar med småplock, tygblommor, smyckesdelar, tyll och nylonstrumpe-blommor. Min ”sparbössa” står där med, där hamnar pengar från mina kort- och dekorationsförsäljningar.Till höger om bordet har jag två stänger fastsatta på väggen med s-krokar hängande. Där har jag embossingpistol och smältlimspistol hängande, en korg med tänger, crop-a-dile och najtråd. Sen hänger där bl a  distanskuddar, kakservetter, journalingrutor, två stämpelset från Tim Holtz och rub-it-scrub-it-dynor. På den övre stången hänger thickers, grungeboard från TH, diverse album, en kom-ihåg-lista med vilka som fyller och ska skickas kort snart, samt swappar jag är med i. Ovanpå stängerna förvarar jag mina större stansar. På väggen till höger om fönstret, har jag en kryddlist och tre tavellister från Ikea, vitmålade. Kryddhyllan innehåller lite diverse grejer, tavellisterna mina MS kantstansar, min box med BoM-LO:s, gesso, decoupagelim (bra att ha när man altrar!), bl a. 


På bordsytan har jag en superbra förvaring från Clas Ohlsson med alla mina blommor i, uppsorterat i sorter, färger och storlekar. Ovanpå den några pappkartonger med diverse småplock, en ask med uppstämplade motiv och en ask med bling. En liten hög med stämplar som inte fått sin plats i förvaringen ännu ligger visst där med. Min dator, nog så viktig på scrapbordet, ett stort skärunderlägg, som ändå är alldeles för litet för det mesta och min karusell. Däri har jag mina akrylblock, mina verktyg, pennor, lim jag använder ofta… mm mm. Sen en korg med 6 fack och stålhantag, inköpt på Ikea och vitmålad – tanken är att den ska altras nån gång. Där har jag glitterlim, pearl maker, distress refiller, glimmer mist och crackle paint. Framför den en korg som jag har börjat altra, stämplad med underbara grungestämplar. Den har jag ännu inte bestämt helt vad den ska få innehålla, just nu innehåller den nya limflaskor och tändsticksaskar som väntar på att få altras. Under bordet skymtar en stor sopkorg, och så en av hundarnas små bäddar. Sen belamrar jag fönstret med… där har jag plattorna till grodan tillsammans med en egenhändigt gjord förvaring för mina nestabilities, små plastlådor med små metalldekorationer. En stapel med distanstejp och dubbelhäftande tejp, en bytta för udda grejor/sånt jag inte orkar sortera in, lite vanlig tejp, och så mina Sissix-dies från Tim Holtz.

Sen har jag också ett nytillskott på skrivbordet, superbra för mina stämpeldynor.Tack för titten, hoppas jag kunde inspirera någon med min hörna!!

13 kommentarer:

 1. Oj oj va fiiint du har det nu!!! Väldigt ordningsamt...hemma hos mig är det en salig röra med millijoner projekt som ska göras klara och sakeröverallt!!! Måste röjja innan träffn så jag vet vad jag ska packa!!!

  Va söt du är som grattar mig!!!! Du hade inte behövs fixa i irdning en present heller...det räcker med att jag får träffa dig i egen hög person!!!!!

  Gulliga gulliga du!!!
  Stor kram Lina

  SvaraRadera
 2. Hej du har ju super bra förvarings saker , bra att du talar om vart du har handlat dom så man vet. Man får mycket bra inspiration till sin egen hörna
  ::: Nina :::

  SvaraRadera
 3. Hej du har ju super bra förvarings saker , bra att du talar om vart du har handlat dom så man vet. Man får mycket bra inspiration till sin egen hörna
  ::: Nina :::

  SvaraRadera
 4. Gud så fint du har det! Hade du set mig nu hade du sett avundsjukan lysa som bara den. Min röra i vardagsrummet börjar bli ganska så ohållbar nu....
  Ha så kul i helgen!

  Kram Marina

  SvaraRadera
 5. Så fint och smart organiserat du har! Påminner faktiskt väldigt mycket om min förra pysselhörna som jag hade i mitt sovrum! :) Jättefint och rymligt du har! Kramar Emmeli
  Ps. Snart ses vi! :D ♥

  SvaraRadera
 6. Åh, vilken jättefin pysselplats du har!!
  Gillar de blå väggarna med den vita inredningen.

  Ha det gott!

  kram Lise-Lott

  SvaraRadera
 7. De där var ju väldigt smidigt! Jag har ingen plats jag får ha mitt under sängen. Tyvärr blir det inte att man sitter lika ofta då!

  Just nu har jag en liten blogcandy hos mig!

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Tycker att det ser helt fantastiskt ut!! Jätteorganiserat; en helt egen hörna som du kan disponera precis som du vill och du har ju verkligen organiserat upp allt jättepraktiskt!

  Vad kul att få se - det måste ju var en dröm.....

  Charlotta

  SvaraRadera
 9. Åååh tack söta du!! Ja chihuohuor är bäst i hela världen! ♥♥♥

  Näpp till helgen måste jag vara frisk, det skulle vara något riktigt allvarligt med mig om jag inte skulle ta mig till Nol på lördag! ;)

  Det ska bli så otroligt roligt att träffa dig oxå och skulle gärna vilja sitta i närheten av dig på träffen om det är möjligt, det är ju du och Tessalonika som jag "känner" på träffen så då vore det ju roligt om man fick scrappa lite tillsammans! :)

  Hur kommer du göra, när åker du ner och kommer du vara kvar på natten och scrappa eller har du fixat boende? Jag kommer nog satsa på att ligga kvar i lokalen, lägga mig ett par timmar för att sen orka fortsätta scrappa, gillar det upplägget och har aldrig stött på det tidigare så det måste jag testa.

  Snart ses vi!!! Wiiiihooooooooo!!! (Nu skulle jag behövt den hoppande rosa cheerleader-smileyn! ;) Kramar!

  SvaraRadera
 10. Vilken ordning och reda och vilken pyssel plats du ska vara jätteglad över den:) Det ser inte ut att fattas något där:) Tänk vilken tur vi har vi som har en plats att sitta att pyssla som bara är vår:) Är så himla glad för mitt pyssel rum det är det bästa som finns:) Ha det bäst kramar kramar:)

  SvaraRadera
 11. Åh vad fint du har det! Var har du fått tag i stämpelförvaringen? SÅN skulle jag vilja ha.
  Kram

  SvaraRadera
 12. Åh vad fint du har det! Var har du fått tag i stämpelförvaringen? SÅN skulle jag vilja ha.
  Kram

  SvaraRadera
 13. Du har det så fint. Jag älskar pappersvagnen. Var kan man köpa en sådan?
  Måste också hitta en bra stämpeldyneförvaring.

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.