onsdag 1 september 2010

Publicerad i Ett Trykk!

I våras blev jag kontaktad av den norska tidningen Ett Trykk, man frågade om jag ville bli utmanad i tidningen. Vad svarar man?!?!?!?! SJÄLVKLART!!! Så jag fick en stämpel skickad till mig och ett slutdatum då korten skulle vara inskickade. Det var mycket roligt och en enorm boost för självförtroendet att bli utvald på det viset, och jag har ju längtat efter att få lägga ut korten här i bloggen. Nu är det en månad sen tidningen kom ut, så nu får jag äntligen visa upp korten!

Det första kortet gjorde jag till min mans tågkompis, som skulle fylla år. Jag hade in idé om hur jag ville göra kortet, men fick inte ihop det. Gnällde lite inför maken, som med ett hemligt leeende på läpparna gick iväg, rumsterade om lite, och kom sen tillbaka med... ja en bit räls och ett hjulpar till en vagn!!! Jag blev eld och lågor, perfekt att montera på ett kort och skicka till en likasinnad ju!! Så här blev det:


Jag har använt brun cardstock som kortbas, monterat ett gångjärn som jag tagit isär i ryggen. Sen papper från TIm Holtz i två lager, rivna och distressade i kanterna för gammal look. Sen en utstansad, torrembossad och distressad ruta som amtta åt ett chipboard-B som i Bengt. Färglagt med distresser och sen på med glossy accent. Rälsen monterade jag som ett hörn, monterade på hjulparet på den nedre delen. Monterade en primablomma med några blad i hörnet, ovanpå en grungeboardswirl från Tim Holtz, som också färgats in med distresser. Stämplade sen stämpeln med distresser, gnuggade lite runt om och inuti kronan med samma färg, sen monterade jag halvpärlor längst ner. Lade sen glitterlim runt hela kronan, syns tyvärr dåligt på kortet. Bengt blev mycket glad för kortet, då blir jag glad.

Nästa kort går i helt andra färger, rosa, rosa, rosa!


En ljusrosa skimrande kortbas, svagt distressad i kanterna. Gjorde sen en distressruta med swirlstämplar från Stempelgledje och rosa/röda distresser. Stämplade kronan mitt i, och stämplade den sen igen på ett papper bredvid. Klippte ut kronan, monterade den ovanpå den andra med hjälp av distanskuddar och lade på glossy accent. Distressade sen lite lätt runt den rivna kanten på distressrutan. Monterade ihop ett blomhörn av körsbärsrosor, minirosor, knoppar och den stora vita härliga blomman, som jag tyvärr har glömt vad den heter. Alla blommor, förutom körsbärsblommorna som redan var rosaröda på kanterna, har distressats för att matcha i färg, sen har jag lagt glitter på kanterna på alla blommor. Två primalöv, också distressade och med glitterlim på kanterna. Halvpärlor i matchande färg i de andra hörnen.

Det var himla kul, och en stor ära att få bli publicerad i den underbara tidningen Ett Trykk, min favorit som jag också prenumererar på. Tack Ett Trykk!!

8 kommentarer:

 1. Sååå snyggt Linda.
  Häftigt med rälsen och hjulen. :)
  Kram Lousan

  SvaraRadera
 2. Stort stort grattis! Så roligt att du publicerade två bidrag. Härligt!

  SvaraRadera
 3. Fantastiska kort!!! Förstår så väl att de ville ha med just dina saker, de är underbara! Grattis!

  SvaraRadera
 4. Kortet var/är en riktig höjdare som fortfarande jag gläds mycket över.
  Tack Linda!
  Och fortsätt hålla dig på rätt spår ;)

  SvaraRadera
 5. O så snygga kort - bra jobbat med dina utmaningar!!

  SvaraRadera
 6. Så fantastiskt fina kort! Och grattis till publiceringen, det var ju jättekul.

  SvaraRadera
 7. Fantastiskt fina kort. Bengts kort med rälsen är bara så läckert.

  SvaraRadera
 8. Grattis Grattis igen Linda!!! Korten är helt uderbara båda två och inte konstigt atttidningen valt dig!!
  Du är ju en stjärna!!!!!
  Massa kramar Lina

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.