måndag 20 september 2010

Blandat nyskapat

Har en del nyskapat att visa... mest julkort, men även ett alter.

Alster 72

Jag har sparat tomma biltema-rullar länge nu, men inte kommit på nåt att göra med dom. Nu har det äntligen blivit nåt vettigt av två, i alla fall. Monterade ihop dom, satte vitt papper på insidan, och ett papper från Tim Holtz på utsidan. Krullade ut papprena lite i skarven och lät en stor blomgrupp minirosor välla ut. Stansade ut en bård av blå cardstock med min nya EK kantstans, virade runt kraftsnöre, och hängde i en sax-charm. Alla kanter på pappretär chalkad och bården har fått lite glitterlim frosted lace på sig. Lade glitterlim cinnamon på alla rosorna, och monterade på en underbar fjäril-charm.


Nu tjänar den som förvaring åt mina distanskuddar och limstavar till limpistolen!


Inne på SS är det tema spillbitar på julkortsutmanignen, och eftersom det är september, innebär det nio stycken julkort, med just spillbitar. Jag har hunnit göra några stycken, men än återstår fem stycken.

Alster 77

Inkidos julpapper från förra året i små rektanglar på mörkblå cardstoc, och sen på ljusblå kortstomme. Blått organzaband, snöpenna och glitterlim diamond. Stämpelmotiven som jag har maskat ihop är Inkidos nya julmotiv, som jag vann tidigare denna månaden. Målat dom med tombow i blåa toner för att matcha kortet, lade sen glitterlim frosted lace på alla "päls"-detaljer. Blå snöflingor uppe till vänster som jag stansat ut med lånad stans förra året, har jag lagt glitterlim frosted lace på, men de syns tyvärr dåligt på fotot.

Alster 78

Vit stomme, vit embossad matta, spillbitar av ett dubbelsidigt mönsterpapper monterat på ljusblå cardstock. Stämplat med nya stämpeln från Vilda Stamps hemliga julkit i VersaMark, och embossat med silverpulver. Strök sen hela skyltens kanter i VersaMark-dynan, och embossade med silverpulver. Blå halvpärlor i hörnen, och snöpenna med glitter ovanpå.

Alster 79

Röd blingstomme, vita mattor till det dubbelsidiga pappret ur serien Eskimo kisses. Snöpenna i nederkanten och i de övre hörnen, sen tog den slut! :-( Röd blingmatta till stämpelmotivet, som jag stämplat på albumblad. Lagt glitterlim frosted lace i snöflingorna på Inkidos nya julstämpel, och rock candy runt almanackan. Röda halvpärlor i hörnen, och lite glitterlim på snön.

Alster 80

Beige kortstomme med läderprägling, brun cardstock som matta till mönsterpappret, som jag skurit ner till små, små kvadrater. Lagt glitterlim cinnamon runt alla kanter, alcoinc-infärgade halvpärlor copper. Stämpelmotiv från Vildas nya julkit, färglagt med tombows i sepiatoner, med endast rött och grönt tillskott. Glitterlim cinnamon runt pergamentrullen, rock candy på paketsnören och grangirlang. Knutit ett tvåfärgat organzaband med tryckta hjärtan på runt kortet.

Alster 76

Ett födelsedagskort. Både stämpeln och mönsterpappret fick jag i födelsedagspresent från Nina. En strass-swirl som jag fick i födelsedagsswappen klippte jag itu, och monterade så det ser ut som om den kommer ut under stämpeln. Stomme av grå cardstock, och matta av röd och svart cardstock. Brett, svart organzaband under mattorna, och en underbar primablomma. Lillnettan behövde TH handtag som jag hade, så vi gjorde ett byte. Ett bra byte, tycker jag! Sprejade stämpeltrycket med glimmer mist innan jag monterade på det, men det syns inte på fotot tyvärr.

Nu måste jag sätta fast och göra klart de sista 18 alstren, för i morgon landar det ett gäng copic ciao-pennor i min brevlåda!! Köpte dom nu i helgen trots utmaningen, men jag har länge funderat på att investera i alkopennor, och för ett tag sen bestämde jag mig för copics. En tjej på SS sålde av sina pennor, lätt begagnade, för en billig peng, och då var jag ju tvungen att passa på. Men jag lovade mig själv att jag inte skulle färglägga med dom förrän jag var färdig med utmaningen! Tror ni att jag fixar 18 alster innan posten dimper ner vid lunchtid i morgon???? Troligen inte, med hela familjen hemma! Barnen har studiedag, så maken är hemma för att ta hand om lilltjejen. Grabben har studiedag i morgon med, men han klarar sig själv ganska mycket, så det kommer nog inte att märkas så mycket.

Nej, det här duger inte! Ska jag ha en chans, så måste jag sluta sitta här och babbla. Mot pysselbordet!!

18 kommentarer:

  1. Hei, så utrolig mye fint du hadde laget. Anita

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Vilka toppfina julkort du gör. Ha det gott!

    SvaraRadera
  4. Så många ina julkort av spillbitar!!
    Ha det bra

    SvaraRadera
  5. Gud va flitig du är och va snyggt dessutom. Gillar allt.

    Kram från Marina

    SvaraRadera
  6. Härliga julkort! Och jag gillar verkligen burken av biltema-rullar. Jag har ju också några såna, man skulle kanske fixa nåt.
    kram

    SvaraRadera
  7. Takk for at du er med i vår blogCandy, Linda!! Nydelige juleting du har laget!

    SvaraRadera
  8. WOW vilken produktivitet!!! Du får ju snart ut och shoppa igen!!! Keep going! Du ser att det går, även om livet är kärvt för dig!

    Jättebra idé med rullarna...

    Charlotta

    SvaraRadera
  9. Hej hej! Tack för besöket!
    Jag har inte märkt något med att min blogg och bloggkoderna inte fungerar, är inte jätte haj på blogger, var bör jag göra? Vet inte hur jag ska kunna ta kontakt med blogger, vet du`?
    tack för hjälpen...
    /Linda

    SvaraRadera
  10. Wow! Din biltemaburk är helt fantastisk! Bara att komma på idén (och spaaara de där mojängerna) är ju kreativt, och jisses vad snyggt det blev! Fina kort också - såklart!!! :):):)

    SvaraRadera
  11. Men wow så kreativ du varit! Å så mycket fantastiska saker du gjort - grymt impad!!
    Massa kramar

    SvaraRadera
  12. Gud va fina kort. Jag har tyvärr skitsvårt för julkorten... jag har inte så mycket stämplar och får itne till dom. Andra kort är aldrig några problem. Jag är väl ingen jul människa och det är väl däri de ligger. Men otroligt skoj att titta på era fina kort som växer fram.

    SvaraRadera
  13. Jättefina julkort! Jag håller på med årets första;) Men visst är det bra med spillbitar. Själv är jag en riktig hamster när det gäller att spara på minsta bit...och ibland lönar det sig!

    SvaraRadera
  14. Fantastiska kort och annat! Du är så himla duktig!! Kul att se! Kram Nilla

    SvaraRadera
  15. Oh shit va du skapar....imponerad kompis!!! Ja...du har ju ett härligt målsnöre att bryta och mina pengar är på dig!! Dina nya skapelter är i klass med underbaringen jag fick när vi träffades!! Kan inte nog tacka dig ...och PIF gåvan pryder nu min plånbok så fint!!!! TACKAR så mycket!!!! Jag tänker på dig lite extra då så fort jag tar upp den!!!!
    Kunde inte titta på din blogg i går och i förrgår, en stor röd varnings text kom upp och sa att den innehöll farlig prgramvara Hrmmmmm...men i dag lyser det grönt så då tutar jag och kör!!! Tack kära vän för dina värmande ord...det är så svårt att ha förlorat min extramamma! Hon betydde så oerhört mycket för mig och alla andra i hennes närhet.


    Stor kram till dig Linda och pyssla så det ryker!!!

    SvaraRadera
  16. wow så lækker box, smukt dekoreret og sikke nydelige kort

    SvaraRadera
  17. Underbart fina julkort du gjort....och så många!!!
    Kram// Inga

    SvaraRadera
  18. jag har bloggat om dig :-) http://minkamera.blogg.se/2010/september/scrap-linda.html

    SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.